TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Morris borta

Kategori: Allmänt

 

Ja så var Morris inte hemma längre. Eftersom han kissat inne flera ggr per dag nu i flera dagar i protest mot att han inte får gå ut, har vi bestämt oss för att låta honom bo på landet.

 

Då är han ju fortfarande vår kisse och vi kan träffa honom när vi vill men vi slipper ha honom hemma och olycklig.

 

Det var en underbar syn att se honom skutta omkring på tomten hemma hos mamma och pappa. Han klättrar i träden, äter gräs, jagade flugor och solade.

 

Vi var ute och käkade minestrone tillsammans med syrran med familj och efter maten var vi ute och sparkade boll. Morris är så härlig. Han är med och jagar både bollar och de som sparkar dem :)

 

När vi kom hem hade vi köpt med oss Sheeba till Gizmo. Nu är han ensamkatt igen och allt är som vanligt igen. Han är vår lilla bebis trots sin ålder och jag hoppas att han återgår till sitt vanliga jag nu när lillskroten inte bor hemma längre. Gizmo har dragit sig tillbaka en hel sen Morris kom och det var också en nackdel med att ha Morris hemma.

 

Men allt känns bra. Ska åka ut igen i morrn efter att jag lämnat Charlie på dagis. Ska först ha ett möte med hans nya avdelning. Stora killen börjar ju på stora avdelningen i höst.

 

Nu är det dags för film.

 

 

 

//Take9


Regn idag

Kategori: Allmänt

En paus i värmen... eller tja, så lång värme har det ju inte varit men ändå.

 

Det hindrar inte oss. Snarare tvärtom. Vi åker och badar ändå. Inomhus dock men badar gör vi ju. Och med VI menar jag, jag och Melle. Med oss har vi Basse och Felizia.

 

Melle har ju fortfarande simskola så då passar vi på att åka tidigare så vi kan bada innan och fika efter.

 

I eftermiddag flyttar Morris.

 

 

 

//Take9


Tomt

Kategori: Allmänt

Det känns tomt och hopplöst i mitt hjärta. Det känns som att jag jobbar i motvind. Det känns som att tiden står stilla om inte jag flyttar visarna.

 

Jag vill ge barnen upplevelser och familjeskoj som de kan komma ihåg när de växer upp. Nåt de kan se tillbaka till och kanske lägga som grund för sina egna familjer och så...

 

...men det känns som att jag är ensam om att känna så.

 

Det känns som att jag är ensam om att vilja skapa familjeminnen hos barnen.

 

Jag vill göra familjesaker tillsammans med någon som VILL göra det... inte någon som bara är med för husfridens skull.

 

 

 

 

 

 

Jag känner mig ensam.

 

 

 

 

 

//Take9

Kvällsdejt med Petro

Kategori: Allmänt

Japp ikväll ska jag ner på stan med Petronella. Vi ska sätta oss på Gränden och förhoppningsvis har de plats utomhus. Vilket fall som helst ska jag nog käka en sallad. Efter ett par dagar i badutstyrsel och en tillbakablick i fotoalbumen, känns det som att nåt drastiskt måste ske. Det här är ju inte jag. Jag har ben som en gammal tant. Arsel som en flodhäst. Magen är större än tuttarna som inte är av denna värld. Vem var det som sa att man skulle få mindre tuttar av att amma????? LÖGNARE!!!

 

Nu ni ska jag avslöja nåt hemskt... att gå från 75B till 75G ÄR INTE NÅGOT MAN ÖNSKAR!!!

 

Pang sa det sen hade jag bomber som kunde döda.

 

Men men... vad kan man göra. Skulle inte vilja skära bort dem eftersom det inte finns någon garanti på att de blir snygga efteråt.

 

Ska i alla fall försöka dra ner på Colan (klunk klunk klunk) och så har jag redan börjat äta frukost vilket jag inte gör i  vanliga fall. Det har blivit en massa snacks, godis och hämtmat eftersom vi är en sån lat familj och inte lagar vår mat. Men det har jag också försökt dra ner på. Även om de andra äter McD så gör inte jag det. Ikväll ska jag köpa pizza till killarna för Charlie "älskar pizza" och är sjuk så han fick bestämma. Sen känns det som att jag måste kompensera för att jag åker iväg några timmar för mig själv.

 

Får väl hoppas att det är någon fotbollsmatch ikväll. Då spelar det ingen roll om jag är hemma eller ej.

 

Förresten... det går framåt för Melle i bassängen. Jag lurade i honom i djupa poolen idag och ta mig sjutton så klarade han av att hålla sig vid ytan ett tag i alla fall. Det kommer att gå fint för Melle. Han måste bara få känna sig bekväm och avslappnad och det gör han ju inte när han vet att han inte kan hålla sig flytande. Då spänner han sig, tappar kontrollen och sjunker.

 

I morrn blir det bara simskola sen hem eftersom Charlie är sjuk. Får bada längre på onsdag om lillebror kryat på sig.

 

Undrar när Micke slutar jobba idag... det vet man aldrig. Kl är 18.02 nu och som det ser ut härifrån så jobbar han fortfarande. Bäst att låta honom vara i fred.

 

 

Jag längtar till i höst.

 

 

 

 

//Take9


CSN

Kategori: Allmänt

Hjälp va snabba de var den här gången.

 

Jag skrev i ansökan om studiemedel och studielån igår kväll. Sökte via hemsidan. Fick ett svarsmail med beslutet i morse kl 06.22 som var daterat 27/6. De har alltså tagit beslut om min ansökan i går kväll, en söndag dessutom.

 

Det kan ju inte vara datoriserat eller?!

 

Men de kanske har satt in en extrastyrka nu på sommaren då det säkerligen är en massa som söker studielån till hösten redan nu. Man vill ju vara ute i god tid.

 

Så nu behöver jag endast en påskrift på min studieförsäkran från skolan.

 

Hejja CSN!!!!

 

 

 

 

//Take9


Joo... så här var det...

Kategori: Allmänt

Charlie fyller ju som sagt tre år den 15 juli och jag har ingen aning om vad han önskar sig.

 

Detta är vad jag kommit på hittills:

 

Gräsklippare som inte låter

Fotboll

Slagträ och boll i skumplast (brännboll)

Tennisracket och bollar (lek)

Såpbubbelmaskin

Golfklubbor leksak alltså

Rutschkana

Barnsolstol

 

 

Sen är det ju alltid bra med presentkort på diverse kläd- och skoaffärer.

 

 

Kalas ska det bli också. Charlie ska få ett riktigt barnkalas utomhus. Får se om det kanske blir ute på landet... det finns lite mer yta att röra sig på. Då blir det inte så koncentrerat med barn. Jag är ju inte så förtjust i en massa barn som röjer runt. Blir tokig.

 

Men men... bra blir det i alla fall.

 

 

Nu är jag så jäkla trött. Det har tagit mig 45 minuter att skriva inlägget. Visserligen har jag en halvfull pratkvarn här bredvid mig :)

 

 

 

 

 

 

//Take9


Less på kramar

Kategori: Allmänt

Herreguuud.
Charlie har fått dille på att kramas. Han ska kramas jämt och det är ju lite gulligt men fasen va drygt också. Han klänger och kramas när man sitter och skiter också. Det finns inga gränser för pojken. Vill han kramas så vill han.
Snart blir han stor också min lilla bebis.
Charlie fyller tre år den 15 juli och..............
...............nu kom Micke och gjorde mig ledsen............
Fortsätter blogga senare...............

Hårda beslut och bubblor i magen

Kategori: Allmänt

 

Ja idag har det varit en tung dag för mig. Vi har bestämt oss nu för att hitta ett nytt hem till Morris. Han behöver komma till en familj där han får gå ut. Vi kan inte erbjuda honom det här.

 

Här är annonsen MORRIS

 

Jag har inte frågat folk i min omgivning just för att jag inte vill att han ska vara i vår närhet. Jag vill inte att någon jag känner ska ha honom. Jag vill inte känna att det fortfarande är MIN underbara kisse som någon annan har. Helst ska han ju få komma ut på landet hos nån familj med lite äldre barn som är kattvana och som vet hur man behandlar djur. Han är ingen sak utan en familjemedlem som man inte använder som en leksak.

 

Det är jättejobbigt för mig och jag har grinat flera ggr innan jag tog tag i annonsen. Morris är ju min lilla bebis. Min tokiga, helknasiga lilla kurrboll.

 

Men men... if you love someone set him free...

 

Jag kommer inte att välja vem som helst som får ta hand om honom utan jag kommer att vara riktigt petig för att han ska få det bästa. Det är han värd.

 

 

 

Hur som helst så har jag fått i mig mat idag så nu arbetar min mage på högvarv. Det bubblar och knorrar hela tiden. Jag har varit ute och spelat lite fotboll med mina tre killar och det gick väl sådär. Jag har ju ont i hela kroppen efter min krampnatt och sovandet på golvet. Har fått en rejäl halsbränna också efter vomeringen.

 

Micke har en satt en diagnos - stress.

 

Han tror att jag reagerat på det här sättet efter att ha fått beskedet från skolan. Att all oro och stress släppte. Jag har läst om mina symptom och det kan helt klart vara som Micke tror. Allt tyder på det eftersom jag inte ätit nåt konstigt som jag kunnat reagera mot.

 

Jag måste ha varit rätt rejält pressad eftersom jag reagerat så starkt.

 

Men nu är det lugnt. Jag är bara så nervös. Men jag ska göra allt jag kan för att klara av skolan. Har till och med sökt extrajobb på IKEA idag för att dryga ut kassan lite.

 

 

 

Fotbollstvn står på dag ut och dag in och så här ligger mina fotbollskillar och tittar på den. Jag älskar när de ligger och gosar på det sättet. Det är trygghet.

 

 

 

 

//Take9

Hemska hemska natt

Kategori: Allmänt

Somnade som en prinsessa igår bredvid min underbara make. Vaknade i helvetet, fortfarande bredvid min underbara make men ändå i helvetet.

 

Den där känslan av att hela rummet snurrar och hur man än försöker sluta så flämtar man och kallsvettas om vartannat.

 

Fylla kanske ni tänker... nä inte den här gången.

 

Jag hann till badrummet i alla fall innan kroppen gjorde uppror. Ska inte gå in i detalj men efter ca tre timmars krampande i badrummet däckade jag på golvet med ett lakan som täcke. Det var länge sen jag mådde så här dåligt.

 

Midsommarfirandet är inställt!!

 

Nu har jag i alla fall fått i mig ett glas cola utan några känningar så en riktig magsjuka var det nog inte.

 

Men det blir ingen matlagning för min del idag i alla fall. Vill ju inte riskera spridning i fall att.

 

 

 

Hoppas Micke vaknar snart.

 

 

//Take9


Störtböl vid postöppning

Kategori: Allmänt

Ja men visst hörni!

 

Idag fick jag det efterlängtade brevet från skolan och JAG KOM IN!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Det stod så vackert - Grattis du har antagits till utbildningen. Jag ska bli redovisningsekonom. Om två år är jag färdigutbildad och förhoppningsvis har jag redan då ett jobb jag trivs med. Med tanke på att det är 1/3 praktik så kanske man hamnar på ett företag som vill ha en kvar efter praktik.

 

Jag är så glad men också lite rädd. Det här med att möta nya människor och våga ta för sig... det är läskigt.

 

Men det här är min chans att bli nåt. Jag kan bli något som jag är stolt över. Jag får en "titel" och behöver inte skämmas för att säga vad jag jobbar med. För det har jag nämligen gjort... det är inte fel att jobba inom restaurang men folk verkar tro att vilken idiot som helst klarar av att arbeta inom restaurang. Ingen direkt utbildning krävs ju om man inte ska arbeta som kock på nåt flashigt inneställe. Det känns lite som att folk har tittat ner på en för att man inte har någon högre utbildning. Eller så är det helt enkelt jag själv som ser ner på mig själv för att jag känner mig okunnig och sämre än andra...

 

Fast... jag ser ju inte ner på folk i restaurangbranschen... jag tycker synd om dem för jag vet vilket skitjobb det är och hur mycket skitkrögare som finns där ute. Men, det finns ju folk som trivs på sina arbetsplatser också...

 

Jag bryter min väg. Det som jag trodde var utstakat för mig redan från start är inte min framtid längre. Jag har fått chansen... JAG!

 

Av ca 180 sökande är JAG en av de 26 som antogs till utbildningen.

 

 

JAG?!?!

 

 

Inte sjutton var det mitt siffertest med logiskt tänkande som gav mig platsen det kan jag skriva under.

 

 

Jag tror minsann att jag ska tacka en ängel på Adecco för det.

 

 

 

TACK HANNA!!!!

 

 

Men shit va jag grinade när jag läst brevet. Melle kom och skrattade åt mig och var jätteglad för att jag kom in på skolan. Jag ringde direkt till Malou som varit så nyfiken. Sen ringde jag Micke och bölade ännu mer. Med hackig röst fick jag i alla fall ur mig vad jag ville ha sagt. CSN nästa sa Micke... jaja, två år till med skitpengar men förhoppningsvis kan jag få en lön bättre än restauranglöner efter min utbildning. Det är ju det lite var det går ut på. Utbilda dig för att vara värd mer pengar. För att få kunskapen att kunna göra saker som inte vem som helst kan göra.

 

Jag kommer säkert att hata pluggandet vissa dagar... men så är det väl med allt. Man kan ju aldrig vara helt nöjd.

 

 

 

 

 

Under tiden jag har suttit här och skrivit har Charlie somnat på min arm. Plutten har varit igång hela dagen och vi har varit ute hela eftermiddagen. En liten stund får han väl sova då.

 

 

I morgon är det midsommarafton och vi ska grilla med familjen N. Skulle ha handlat ikväll men fick förhinder och får slåss med sistaminutenhandlarna i morrn istället. Men det gör ju ingenting för ett par blodtörstiga shop-o-holics. Det kommer att gå som smort.

 

Ikväll ska jag fira med en liten drink på altanen.

 

 

 

 

//Take9


Fick inget veta...

Kategori: Allmänt

Nej, jag har inte fått nåt brev idag från skolan. Då borde jag ju rimligtvis få det i morrn alltså.

 

 

 

Pappa fyller 60 år idag HURRA HURRA!!! Jag åkte ut direkt efter jag lämnat Charlie på dagis. Jag och Melle hjälpte pappa att städa både ute och inne. Fixade det sista till tårtorna. Sen var det dags att åka med Melle till simskolan. Idag gick det inte fullt så bra som tidigare. Det blev en del okoncentration och "tävling" med andra hur snabbt han kunde ta sig över till andra sidan. Vilket resulterade i benspark istället för riktigt bensimtag.

 

Bättre koncentration i morrn. Han fick sig en varning.

 

 

Efter simningen åkte vi direkt ut och började fixa med maten och fikat. Jag har haft så mycket att göra idag så min hjärna hänger inte riktigt med längre. Jag säger konstiga saker och beter mig som en person som borde spärras in. Tur att folk tar mig som "rolig" istället för weird. Eller... vad vet jag egentligen. De kanske bara är artiga :-)

 

 

Nu är vi hemma i alla fall efter en lååååång, varm och stressig födelsedag. Pappa är nog nöjd och det är huvudsaken. Charlie slocknade i bilen på vägen hem men vaknade när vi kom hem så jag kunde duscha av honom landet. Sen tog det inte lång tid innan han stöp i säng. Melle spelar Super Mario Galaxy 2. Micke sitter och gör nåt jobbrelaterat.

 

 

Jag ger upp för idag och slänger mig i sängen och glor på tv alternativt insidan av mina ögonlock.

 

 

Ha det!

 

 

//Take9


I morgon får jag veta

Kategori: Allmänt

Det är inte bara pappas 60-årsdag i morgon. Det är även dagen då jag får veta om jag kommer in på skolan. Jag är så nervös men på nåt sätt är jag redan nedslagen. Jag är säker på att få en nej men det lilla lilla hoppet glöder fortfarande. Suck, att jag bryr mig för mycket.

 

 

Restaurangen vi hade på G gick åt helskotta. De valde att ha en hyresgäst som hade ett eget storkök där de kunde laga maten och FRAKTA till nya restaurangen. De hade nämligen inte byggt ett riktigt kök utan bara förberett för det. Då vill de alltså slippa kostnaden för köket om de tar emot en krögare med en restaurang till där de kan laga maten som ska serveras på nya restaurangen. Det är helt absurt. En restaurang utan kök?! Va fan är det liksom.

 

Nä, lycka till säger jag till dem. Är huvudet dumt för kroppen lida. (kom inte på nåt bättre ordspråk)

 

 

 

 

 

Ja, pappa fyller ju år i morrn som sagt och jag har varit ute på landet sen strax efter kl 14 idag. Först hjälpte jag pappa att måla putsen ovanför öppna spisen, sen åkte jag och Bibi med mamma och köpte present till pappa. Mammas present till pappa är precis det pappa behöver. Så älskar ju jag också att handla med andras pengar hahaha!! Fick mammas kort av pappa och koden kan jag ju så det var bara att shoppa loss :)

 

Vi var in och handlade på Maxi också.

 

Hem och börja med tårtorna. Först bakade jag sex st tårtbottnar *pust* . Samtidigt som jag vispade ihop smeterna till bottnarna vispade jag även ihop grädde, vaniljkräm, chokladpudding och jordgubbsmousse. Samtidigt som jag tog ut de färdiga bottnarna och smetade på fyllningarna slängde jag in en ny plåt med bottensmet.

 

Let me tell you... I´m dead!

 

 

Men men... det är ju pappas födelsedag.

 

 

Tårtorna är förberedda och ska garneras i morgon.

 

 

 

Vi kom hem kl 21 och ungarna var helt slut efter en hel dag ute i solen.

 

 

Melle är go han... innan han gick och la sig sa han "I morgon är det en till dag med hårt arbete" Han menade på simskolan. Jag är stolt över honom för han anstränger sig faktiskt. Den här gången tror jag verkligen att det kommer att funka. Nu VILL han ju lära sig. Han försöker och försöker. Duktiga Melle.

 

 

 

Nu börjar jag se dubbelt.

 

Dags att däcka i soffan.

 

 

 

 

//Take9


Fika

Kategori: Allmänt

Idag har Melle haft sin första simlektion på lögarängsbadet. Han skötte sig bra faktiskt. Jag tror att 30 minuter är en bra tid för Melle. Jag tror att han tappar koncentrationen om det är längre tid.

 

Vi har mutat honom lite med pengar. OM han kan simma efter simskolan är slut får han 100 kr var av mig och Micke. Micke har även lagt på en bonuspeng. För varje dag som är kvar av simskolan när han lär sig simma får han 50krextra/dag. Alltså... om han kan simma och det är fyra dagar kvar av simskolan får han 200kr i bonus osv osv.

 

Jag hoppas att det ska kunna sporra honom till att försöka lite extra.

 

Från badet åkte vi och köpte pizza. Därefter gick vi över till Martina och fikade. Hon hade bakat såååå goda muffins med smaskig smojs på. Satt riktigt fint med ett glas saft till. Tack så mycket!!

 

Ungarna lekte under kojträdet och vi stekte i solen på altan.

 

Eftersom jag är så gammal så behöver jag sova middag så vi gick hem halv fem ;-)

 

Nej, jag sover inte...... än........ men kommer säkerligen att slockna innan kvällen.

 

Micke jobbar fortfarande och snart är det dags för mat (igen). Jag är trött på att laga mat och att äta mat jämt och ständigt. Ungarna får nog bara lite mackor och yoghurt ikväll. Ingen är ju hungrig efter pizza och fika.

 

Charlie är så söt. När vi skulle gå gav han Karin en megakram så de tappade balansen och föll ihop i en liten söt hög :)

 

 

 

Just ja!

 

Vi har bestämt oss för att åka på en utlandssemester nästa år. Så nu sitter jag och letar efter ett bra ställe att åka till. Vi vill gärna ha ett all inclusivehotell med en massa roligheter för barnen. Nära till långgrund strand är ett måste. Jag har sett att det finns hotell med egna vattenparker. Det vore ju helt perfekt för barnen.

 

 

Vi har ju ett helt år på oss att spara pengar och välja och vraka bland alla trevliga resmål.

 

 

 

Har ni några tips på semesterställe så hojta till här i bloggen!!!

 

 

 

 

 

//Take9


Tårtsida

Kategori: Tårtor och andra bakverk

Micke hjälpte mig att lägga upp alla tårtbilderna på en ny sida nu när de inte ligger på bolognini.nu längre.

 

MINA TÅRTOR

 

 

 

//Take9


Vikt

Kategori: Allmänt

Vikt är ju ett känsligt ämne men rör nästan alla människor.

 

Antingen är man för smal, tjock, dallrig, oproportionerlig osv osv.

 

Man kan ju inte bara vara nöjd. Jag själv är en person som har ca 20 kilo för mycket på min kropp men jag är för lat för att göra nåt åt det. Jag hatar min kropp och att jag är så mycket större än jag vill vara. Men jag älskar att äta och jag hatar att röra på mig. SKYLL DIG SJÄLV!

 

Ja, visst. Det finns mycket saker man kan göra med sin kropp för att göra den till det man önskar.

 

Jag är ju en sån som börjar väldigt intensivt med en aktivitet men tröttnar fort. Det är kul först och sen dalar det...

 

Jag har promenerat, kört step up, aerobics, gym, zumba, yoga, box mm. Inget som fångat in mitt intresse och hållit mig kvar.

 

Jag har även tappat vikt genom shakes, salladsdieter, GI, äppelcidervinäger och en massa andra metoder.

 

Visst har de funkat för stunden men det ändrar inte ens vanor. Man går upp lika mycket och lite till efter varje kur. Det är bara en boost för sig. Ett lyckorus när man tappar vikten.

 

Med det säger jag inte att det är sista gången jag kör någon diet... absolut inte. Jag kommer säkerligen göra det någon gång mer bara för att få känna att jag tappar några kilon.

 

Det finns bara en väg till hälsa och det är en bra diet och mycket motion.

 

Någon gång kanske även jag kommer igång med ett hälsosammare liv.

 

 

 

 

//Take9


Konstiga skor

Kategori: Allmänt

Jag har lagt bud på ett par konstiga träningsskor på Ebay.

 

Ni vet ett par såna där med konstig sula. Det ska ju tydligen vara bra att promenera i såna och man kan ju i alla fall testa.

 

 

 

Jag tänkte prata lite om min framtid...

 

 

På onsdag eller torsdag får jag veta om jag kom in på skolan. Jag har ju sökt in på YH-utbildningen redovisningsekonom. Det är med blandade känslor och hopp jag väntar på det svaret. Jag vet inte om jag blir ledsen om jag inte får en plats. Men jag borde ju bli det eftersom jag inte har någon direkt annan plan om jag inte ska plugga.

 

En annan fundering är om jag och pappa ska köra igång med nån restaurangverksamhet igen. Vi har en på G, men det är sååååå mycket som ska kollas upp och så vidare...mer säger jag inte.

 

Meeeeeen, det är ju det där med restaurang igen... jag har ju mina krav och villkor som ska uppfyllas om jag ska hänga på.

 

Nu ska jag lägga ner för ikväll och slänga Charlie i badkaret.

 

Lilltjuven snor chips från Micke och Cola från mig...

 

 

 

 

 

 

//Take9


Vaknade till regn

Kategori: Allmänt

Jisses, jag sov till 9.50 idag. Min underbara Micke gick upp redan kl 8 med barnen och lät mig sova. Han har hunnit med en hel del tvätt också.

 

Jag älskar Micke.

 

 

 

Fick ett mess av syster Tina om att vi ska ha ett möte angående pappas present osv. Jag har ju redan min klar (och hemlig) men jag hjälper gärna till med idéer. Vi ska träffas kl 13 hos Bibi.

 

Ungarna sitter i varsitt rum och tittar på film.

 

 

 

Blä, i natt 3.35 vaknade jag och var i sånt där zombiestadie där man varken sover eller är vaken. Jag hade en massa spindlar i sängen och det var liksom panik i kroppen. Inte konstigt att jag är trött om dagarna :)

 

 

Förresten... Micke kan säga såna fina saker till mig ibland så jag blir alldeles varm i hjärtat. Han frågade när jag gick upp och jag svarade för 20 minuter sen. Då säger han: "...och ändå är du så vacker. Du har tur du". Aaaahhhhhhhh!!!!!

 

 

Kärlek!

 

 

 

 

//Take9

Vackert

Kategori: Allmänt

Vackra klänningar, vackra människor, vacker stämning, vackra blommor.

 

Jag, Micke och Charlie la oss i sängen med en skål godis och tittade på svt som sände bröllopet.

 

Det är så kul att titta på alla fina klänningar som glider fram (en och annan stapplade alternativt vaggade fram). Själva ceremonin var också jättevacker och blödig som jag är släppte jag en tår när prins Daniel bölade som en människa han är.

 

Folk verkar tro att de är plastdockor som bara är till för att visas upp i tv. Så som folk snackar illa om dem. Va fasen, låt dem va.

 

 

De fick ett fint bröllop och vädret höll i sig. Kul för dem!

 

 

Vi åkte ut på landet och grillade runt halv sju. Pappas kusin är i schweden och grattar honom så vi käkade lite tårta också.

 

Melle blev kvar när jag, Micke och Charlie åkte vidare till Maxi för att panta flaskor och handla snacks och cola.

 

 

 

 

Jag kom just på att jag har världens snyggaste och goaste man :)

 

 

 

Måste nog utnyttja det.

 

 

 

//Take9


Wow

Kategori: Allmänt

På bara en och en halv månad har jag belönats med över 800 läsare :)

 

Det sporrar mig att fortsätta blogga.

 

Jag har ju absolut inte för avsikt att "tävla" med de stora bloggarna med flera hundra besökare per dag. Jag nöjer mig gott och väl med att skriva så pass intressant att personer jag känner/har känt/vet vem jag är vill fortsätta att läsa det jag har att berätta.

 

Ibland kanske jag är skittrist... jag vet... men då är det ju skönt att veta att det i alla fall finns en skara människor som bortser från det tråkiga för de vet att det kan komma nåt skoj ut mina bloggar också.

 

Men det är väl som med de flesta andra bloggare... man skriver för sig själv och de som läser är bara en mycket trevlig bonus.

 

 

 

Nu ska vi åka och käka pizzabuffé.

 

 

 

//Take9


Prenumerera på min blogg

Kategori: Allmänt

En vän till mig skrev det här på sin blogg och jag för det vidare i min:

 

 

Varför ska man prenumerera på en blogg?

 

Ska och ska, det är såklart frivilligt men det finns flera anledningar till varför det är en god idé att prenumerera.

1. För sin egen del. Man samlar alla bloggar man gillar att följa på ett och samma ställe. Man får där en lista av alla nya inlägg som  skrivs och tycker man att något är intressant kan man klicka upp just det inlägget. På det här viset missar man inget och man slipper sitta och surfa runt till alla sina favoritsidor och "leta" efter uppdateringar.

 

2. För bloggarens skull. Även om man inte vill använda sig av Bloglovin så kan man ändå registrera sig och lägga till sina favoritbloggar för att visa dem sitt stöd. Ju fler prenumeranter desto högre hamnar bloggen i ranking tex och desto fler hittar till bloggen, en god cirkel så att säga.

 

Så vare sig du vill använda dig av Bloglovin eller inte så får du gärna lägga till min blogg där:
bloglovin bloglovin


BLOGGEN SKA BLI BÄTTRE SÅ SMÅNINGOM

Kategori: Allmänt

Jag har ju inte min mirakelman hemma så nu gissar jag mig till var koderna ska pillas in i kodmallen.
Jag ber om ursäkt för att det ser crappy ut för tillfället.

Jag äter inte djur...

Kategori: Allmänt

...som ser ut som djur.

 

Jag satt och pratade med Basse om att åka och fiska med barnen och kom då in på att jag aldrig skulle kunna åka och fiska själv med Melle. Jag kan ju inte röra djur som antingen är döda eller döende. Ända sen min undulat Mozart dog i mina händer klarar jag inte av döende/döda djur.

 

Jag var ute med pappa i skogen för att leta efter Nisse (hund) en gång och skulle öppna en bom. Jag hoppade ut och trampade nästan på en död näbbmus. Fy fasen. Det kryper i hela mig. Även om den var död som en sten och liten så äcklar det mig massor. Jag tycker att det är jätteobehagligt.

 

Gizmo har ju kommit in med ett och annat i hans liv och det är med nöd och näppe som jag vågat slänga ut liken. Det första jag gör när jag ser att han kommer in med nåt i käften är att gömma mig på toan, alternativt hoppa upp i soffan så långt upp jag kan komma.

 

Jag kommer ihåg en gång när vi bodde i lghtn. Jag sitter i soffan med balkongdörren öppen. Katten kommer in med en fågel som skriker så det skär i hela min kropp. Jag flyger in i badrummet och LÅSER dörren. Som om fågeln skulle få för sig att öppna dörren och komma efter mig. Jag satt där inne i säkert en halvtimme innan jag vågade låsa upp dörren och sträcka mig ut efter telefonen. Jag ringer Micke som är på jobbet. Vad kan han göra liksom!?!?...

 

Hans råd var att jag skulle ringa på hos grannen.

 

Det var ju så klart för pinsamt för att göra så jag går in i köket och hämtar en glasslåda som jag med nöd och näppe klarar av att slänga över fågeln som ligger i vardagsrummet. Nu såg jag den i alla fall inte men jag visste ju att den låg där så det obehagliga var ju inte över.

 

Uäk, bara tanken på händelsen får mig att rysa.

 

Jag fick ut eländet i alla fall. Men känner mig så jäkla äcklig varenda gång jag blivit tvingad till att ta hand om nåt dött. För det mesta är det Micke som fått ta det.

 

Nä, hellre en mosad oigenkännbar varelse än ett lik med alla lemmar intakt.

 

 

//Take9


Glömmer

Kategori: Allmänt

Jag har massor att skriva men när jag väl sätter mig så försvinner allt.

 

Idag har vi haft en tråkdag jag och Melle. Vädret har ju inte bidragit med nåt positivt heller förutom att jag är barnsligt förtjust i åskan.

Vi åkte till återbruket med lite skräp, till Bilia för att hitta ett fäste till pappas GPS som jag haft sönder. Tyvärr så är pappas GPS en relik så självklart fanns det inga tillbehör till den.

 

Vi plockade upp Basse och Felizia och åkte till Media Markt istället. Köpte en NY GPS till pappa, snäll som jag är :)

 

Fick pannkakor ute på landet.

 

Hämtade Charlie som fyller på min bägare med lycka varenda gång jag hämtar honom från dagis. Han lyser upp som om han inte sett mig på flera år. Min lilla stjärna. Han gör mig så glad.

 

 

Nu sitter han och spelar DS och jag får en stund här vid datorn.

 

Micke är på Kick off i shlm men mår inte så bra så han kommer nog hem tidigt ikväll. Stackarn, hans kropp gillar inte att pendla. Micke behöver semester. Han skulle behöva åka utomlands och ligga på stranden i solen. Tyvärr har vi inte ekonomin för det just nu. Men jag skulle helt klart vilja skicka iväg honom på en resa.

 

 

Nästa vecka fyller pappa 60 år och om det är någon som vill ge honom en present så köp på presentkort på BYGGMAX. Det ger honom så mycket mer än en blomkvast eller nåt annat som bara skulle ligga och samla damm.

 

Jag själv har en hemlig present till pappa som ingen får veta. Kanske inte ens efter han fått den. Hehehe...

 

 

Nu glömde jag till och med att jag satt och bloggade... började surfa runt på andra sidor osv. Knas!

 

Kanske bäst att publicera nu innan jag glömmer igen.

 

 

 

//Take9


Sommarlovsmorgon

Kategori: Allmänt

Idag är det första sommarlovsdagen för Melle utan en lillebror som gör livet surt för honom. Charlie går fortfarande på dagis 9-14 fram till v 28 då Micke tar semester.

 

Idag skrev jag in Melle på intensivsimskola som börjar på onsdag nästa vecka. Han kan fortfarande inte simma men nu ska det bli ändring på det. Jag hoppas att han är tillräckligt mogen i huvudet nu för simskola. Tidigare har det bara blivit cirkus av det hela. Han lyssnar inte och bara fjantar sig istället för att koncentrera sig och försöka.

 

OM han har lärt sig att simma efter dessa 14ggr har jag lovat honom att vi ska åka till Gustavsviksbadet i Örebro.

 

 

Idag är Micke i sthlm och jobbar. Det är skönt när han är där. Då vet jag på ett ungefär när han slutar jobba i alla fall. Till skillnad från när han sitter hemma. Då kan han sitta non stop framför datorn till sent in på natten. Det resulterar i en tjatig irriterad fru och jag gillar inte att vara det. Nä, jag föredrar schemalagda tider. Det är bra för mitt kontroll/planeringsbehov.

 

Nu ska jag nog ringa grannen och kolla om de vill följa med till Hälla och käka glass.

 

 

 

//Take9


Min kudde är ett litet fluffigt rosa moln

Kategori: Allmänt

Jag har saknat min kudde... den försvann på villovägar i lördags. I morse tyckte jag att Micke sov lite för gott så jag fick lov och granska "hans" kudde.

 

Min min min!!!

 

Jag hittade den. Min ursköna kudde som omfamnar mitt huvud som en varm kram.

 

Fick lov och ligga kvar i sängen ett tag till i morse bara för att jag fått tillbaka kudden.

 

 

 

 

 

Annars då... vad har hänt de senaste dagarna eftersom jag inte skrivit nåt!?!

 

 

Jo, jag har ju förberett för fest här hemma. Så i torsdags när Micke var ledig var vi först på skolavslutning, sen åkte vi till Toys ´R Us för Melle skulle få Pokémon-kort. Familjen på andra sidan lekparken följde med. Sen styrde vi kosan mot Axfood för lite shopping. Lunch intogs på McD.

 

Vi skjutsande ut Melle till landet och sen hämtade vi Charlie och körde ut honom också. Åkte vidare till ÖoB för att köpa grillbestick. Systembolaget blev ett roligt event :) Att hitta alla roliga lite smått ovanliga (för mig) önskemål var en resa i sig. Men ack så roligt. Jaja... jag har väl ett tråkigt liv som tycker att det är spännande att åka och handla på systemet men så är det. Det var som en tävling mellan Micke och mig om vem som hittade vad först :)

 

Tillbaka på landet.

 

Pappa och jag åkte ner på stan för att hämta mina nya glasögon och köpa en studentpresent.

 

Ovanligt med glasögon. Men jag har fått jättemånga fina komplimanger så det känns bra att se bra :)

 

Hem for vi med rasande fart... eller nästan. Fick lov att stanna till på Maxi för pappa skulle handla... och tanka på statoil...

 

Resten av torsdagen flöt på som vanligt.

 

Fredag.

 

Lämna Charlie på dagis sen hem till Bibi för vi skulle till Hälla och shoppa. Självklart hade de inte det jag behövde till tårtan på Maxi Hälla så den kunde jag inte förbereda på förmiddagen. Det fick bli under shopping nr2 på eftermiddagen.

 

Vi käkade McD till lunch.... IGEN... urk.

 

Hämta Charlie och hem och vila lite.

 

Petro messade och kunde sticka från jobbet tidigare till min stora glädje. Så iväg och hämtade henne på jobbet. Vidare till charkgubbarna på Carlströms för att inhandla en massa roliga korvar. Hittade även en god marinad och krydda där som jag testade.

 

Ut till Axfood igen eftersom jag missade att köpa tzatziki första gången jag var där. Köpte även lite kött där. Från Axfood till systemet igen för att köpa drickbart till Peter. Jag passade på att inhandla tabletter mot min stresshalsbränna på apoteket.

 

In på Maxi och var i himlen. Att få handla så mycket på en gång är befriande, lugnande, tillfredsställande :) för en shop-o-holic med tajt ekonomi.

 

Från Maxi till Media Markt för Petro ville känna lite på en miniputer.

 

Sagt och gjort.

 

Vi åkte vidare till McD och frågade efter is. NOPE med stora bokstäver och en förlöjligande blick från tjejen i kassan. Snopet.

 

Körde hem Petro och sen hem igen med alla kassarna.

 

Ska tillägga att jag kom hem strax efter kl 18 så det var bara att börja med maten till barnen samtidigt som jag började förbereda inför lördagen. Melle var inte hemma så jag hämtade hem honom. Han smet ifrån sin städning och ljög för oss på kuppen. Alla roligheter indragna som straff.

 

Ungarna äter, Micke äter... Tania städar och fixar med maten.

 

Micke åker till Maxi för att kolla is och för att komplettera det jag missat.

 

Jag äter min pizza kall.

 

Lång historia kort.

 

Barn i säng. Micke kollar fotboll och städar, jag ockuperade köket.

 

Tårtan jag/vi gjorde blev klar strax innan kl 01.00.

 

 

 

Får se hur många som vet vad det föreställer. Det gjorde killarna på festen i alla fall :)

 

 

 

Lördag morgon.

 

Förbereder barnen och kör ut dem på landet. Hem och städa det sista.

 

Det började droppa in gäster runt kl 12-13 och resten hämtades från stationen. Vi åkte ut till Tillberga och körde lite fel men kom fram i tid i alla fall.

 

THE ROCK - kallt, rått, mörkt, stinkande, läskigt, farligt, stressande, panikframkallande, smärtsamt.

 

Jag stod ut i tre omgångar. 30 minuter av dålig syn, kväljningar av den äckliga sörjan som porlade ut från ett rör strax bredvid mig och ett hjärta som slog i hundranittio i sekunden medan adrenalinet pumpade friskt.

 

Jag klarade 30 minuter innan jag kröp fram under trappan och höjde mitt vapen i luften och gav upp.

 

Nä, paintball var inget för en person som har svårt för sån psykisk stress.

 

 

 

Hem, duschade hos syrran och sprang hem och började med grillen.

 

 

Maten var riktigt god och resten av kvällen var mycket trevlig. Alltid kul också att man blir så öppen och pratglad vid intag av alkohol. En del blir lite för pratglada och säger saker som de kanske ångrar men skadar det ingen så tycker jag att det är ok. Man får ta det med en nypa salt.  Med det menar jag inte att det är någon som gjort det utan bara hypotetiskt.

 

Jag la mig i sängen runt halv fyra.

 

Vaknade ett par timmar senare och tänkte på frukost.

 

Fixade i ordning ägg, bacon, toast, ost, skinka, juice och kaffe. Själv kunde jag inte äta av nån konstig anledning.

 

I stora drag var det en jättetrevlig tillställning och det var roligt att få träffa Mickes arbetskamrater IRL.

 

Tack för att ni orkade ta er hit.

 

 

Yummi!

 

 

 

 

//Take9

 

Ojojojojoj.

Kategori: Allmänt

Jag borde ha jättemycket att skriva om nu men jag orkar faktiskt inte idag.

 

 

Gårdagen sög musten ur mig men det var så trevligt. Fick träffa en massa härliga människor och det var inte så jobbigt stelt som jag hade förfarat.

 

Det kommer mer om paintball/nära-döden-upplevelsen och resten av festen när jag känner mig lite piggare.

 

 

 

 

 

Hepp!

 

 

 

//Take9


Den blomstertid nu kommer...

Kategori: Allmänt

Idag har Melvin sin allra första skolavslutning. Han har nu avslutat årskurs 1. Det har varit ett tufft år med mycket stillasittande som inte funkat och regler som inte följs. Det har även varit en hel del matteböcker som plöjts igenom utan problem, läs- och skrivböckerna har varit många.

 

Jag hoppas i årskurs 2 att Melle mognat lite mer i sig själv och kan känna sig tryggare i samlingarna och aktiviteter där det är många barn och mycket ljud.

 

I år får fröken inte en bukett blommor... det får hon nog att varenda unge i klassen. Nä, hon får ett fint silverhjärta med en liten pingla i och på hjärtat står det BÄSTA FRÖKEN.

 

Om 10 minuter kommer familjen på andra sidan lekparken och ska promenera till skolan med oss.

 

 

 

//Take9


Oansvariga föräldrar

Kategori: Allmänt

Jag blir så förbannad på föräldrar som lämnar sina barn på skolan/dagis och går genom dagis lekområde utan att stänga grindarna efter sig!!!

 

 

Grindar med svåröppnade låsmackapärer brukar ofta betyda att barnen inte ska rymma, eller har jag fel??

 

 

Men varje dag, VARJE DAG, jag kommer och hämtar barnen så är det alltid någon grind som bara är stängd men inte låst med "klykan". Charlie kan lätt tjola upp grinden när den inte är helt låst och han är inte ens tre år gammal än. Det är så oansvarigt och dumt så jag får otäcka morbida tankar i min hjärna när jag ser dessa föräldrar.

 

Idag till exempel...

 

Jag sitter i bilen och är på väg att starta då jag ser en mamma öppnar den (av mig) låsta grinden. Slänger igen den utan att låsa för att sedan ett steg utanför grinden dra upp en cigg. Det är alltså viktigare för denna idiot till morsa att få i sig lite skit och stilla sina egna behov än att skydda dagisbarnen från att smita och kanske bli påkörda av bilarna som åker på vägen utanför?!!?!?

 

Trotsig som jag är körde jag fram bilen och pratade högt med Charlie som stod vid den icke låsta grinden.

 

-MAMMA SKA BARA LÅÅÅÅÅSA GRINDEN SÅ ATT INTE BARNEN KAN TA SIG UUUUT!!!!!

 

 

Tyvärr var hon för långt bort för att konfronteras face to face. Men hade hon stått kvar vid grinden då hade jag knäppt henne på näsan och kört ner ciggen i halsen på henne... borde ju gå fortare då.

 

 

Jag är på krigsstigen nu så det är bäst att jag springer över till min gosepluttisnutt till systerdotter och får lite kärlek.

 

 

 

 

Kom igår - STÄNG GRINDARNA PÅ DAGIS!!!!!

 

 

 

 

//Take9


Lyckliga gatan...

Kategori: Allmänt

...finns inte mer...
Om man fick önska sig vad man ville skulle jag önska bort all negativ energi. Man fick ha en dag i månaden som man fick vara på riktigt dåligt humör men sen skulle det vara som bortblåst.
Jag skulle önska att man gillade personer man ville gilla. Att man kunde sudda bort saker man irriterade sig på och la till det som fattades.
Tänk om alla människor skulle formas så man passade ihop med alla. Utan att de märkte att de ändrades själva.
Skit vilken underbar värld vi skulle leva i då.
//Take9

Vänner som man ännu inte känner

Kategori: Allmänt

På lördag ska vi få celebert besök. Mickes arbetskamrater kommer hit vilket jag skrivit om tidigare.

 

Jag är faktiskt lite (läs mycket) nervös. Även fast jag jobbat inom service i 12 år och kan prata med praktiskt taget vem som helst så är det ju ändå jobb. Man sätter sig in i en roll, det är skådespeleri egentligen. Privat är jag riktigt blyg och tillbakadragen. Väntar gärna tills folk pratar med mig istället för att ta första steget.

 

Jag är skuggan som är där men inte märks.

 

Meeeeeeeeen, känner man mig och jag är bekväm är jag tvärtom. Clownen som egentligen är lite för mycket :)

Fast... då ska man känna mig ordentligt om jag ska släppa lös den sidan.

 

Jag kan även slappna av om folk jag inte känner är lika crazy och babblar på precis som jag.

 

Stela människor som bara sitter (som jag) har jag svårt för.

 

Nu ska jag ju vara värdinna också för nio strangers. Se till att allt är till belåtelse och att alla trivs och har kul. Jag måste bara komma ihåg att inte glömma bort mig själv i det hela. Annars hamnar jag i det läget att jag springer runt och servar alla istället för att vara med och ha roligt. Jag hamnar i "jobb-läge".

 

Men det ska bli kul... spännande att få träffa personer som Micke har jobbat med i tre år. Tja... i alla fall en av dem var med från Mickes början... men i alla fall. Kul att få ansikten på namnen jag hör dagligen.

 

Men nervös är jag, absolut!

 

 

 

 

 

//Take9


Beslutsångest

Kategori: Allmänt

Ingen bil och så har jag Charlie hemma.

 

Tanken var att jag skulle måla undersidan av balkongen idag men ångrade mig genast när jag kom på att Charlie är ledig från dagis på måndagarna. Jag har försökt mig på att måla med Charlie hemma tidigare och det var ingen höjdare.

 

Men nu till orsaken till min beslutsångest.

 

Vilken färg ska jag måla med?

 

Första tanken var att fortsätta måla svart eftersom väggen upp till "taket" (undersidan av balkongen) är svart och balkarna i altantaket är svarta. MEN det kommer ju bli väldigt mörkt.

 

Vitt blir ljust men skulle det inte se konstigt ut?

 

Och skulle det inte bli smutsigt då eftersom det regnar in från balkongen och ner genom golvplankorna?!

 

Jag tror att jag skjuter upp målningen på framtiden. Jag har i alla fall fyra dagar på mig.

 

 

 

I morgon fyller lilla K 3 år. Jag ska ta med Melle till TRU ikväll och köpa tjejleksaker. Jag får ju aldrig göra det annars ju ;-)

Jag tror att jag vet vad jag ska köpa och det ska bli så kul att ge henne det.

 

 

Hehe, nu ligger Charlie och tittar på mig med kärleksfulla ögon... undrar vad han vill ha nu då.

 

 

Ska vara lite lat nu och lägga mig i soffan och dega en stund.

 

 

 

 

 

//Take9


Service

Kategori: Allmänt

Dags att lämna in bilen till Volvo för service.

 

Sen till bilbesiktningen och vänta på en drop in-tid med Basse och deras bil.

 

 

 

Det ser ut att bli en mulen dag idag så långbyxor och strumporna är på.

 

 

 

//Take9


Va tusan Gizmo!!

Kategori: Allmänt


Nu har det hänt igen.

 

Gizmo har attackerat en till hund.

 

Barnen var ute i trädgården och en hund gick förbi utanför och då small det.

 

De som gick med hunden försökte skrämma bort Gizmo och hålla honom ifrån hunden med en stång men han var på krigsstigen och skulle få bort hunden med alla medel.

 

Det är andra gången han gör så. Attackerar hundar som går utanför när barnen är ute.

 

Första gången stannade visserligen ägaren till hunden och lät honom sticka in sitt huvud genom vår häck. Det var ju jäkligt osmart och Gizmo skulle ju skydda "sina" barn på SIN tomt.

 

Men nu satt han på andra sidan cykelvägen och hunden gick bara förbi.

 

Börjar han bli gammal och senil redan?? Han är ju bara 13år.

 

Att hålla honom inomhus är inte ett alternativ. Då skulle det vara mer humant att ta bort honom. Men det är ju vår lilla bebis... vi vill ju inte ta bort honom för att han skyddar barnen mot hot.

 

Vi får hoppas att det inte händer nåt med hunden. Han fick ett sår på nosen.

 

Jäkla katt och ställa till det trots att tanken är god.

 

 

Vår vaktkatt.

 

 

 

//Take9

Paintball

Kategori: Allmänt

 

Jag är rädd!

 

Jag har lovat att vara med och spela pain(t)ball på lördag.

 

Mickes arbetskamrater från stora sthlm kommer ut hit till lilla Västerås. Vi ska först ut till The Rock och spela paintball i tre timmar sen hem och grilla på fina altanen.

 

Jag har aldrig spelat paintball och det är just för att jag är rätt för plötslig oväntad smärta.

 

Smärta som jag vet kommer, tex tandläkarens borr, barnmorskans spruta osv, klarar jag av utan bedövning för det kan jag förbereda mig på. Men det här... att hela tiden springa runt och vara rädd för att det kommer att göra ont. Herre jisses vad har jag gett mig in på.

 

Jag har bilder i skallen på att de små färgkulorna kommer att träffa så illa att de fläker upp stora köttslamsor i häcken på mig... smashar in i näsan och jag blir alldeles vanskapt... träffar fingrarna så huden spricker som på välgrillade korvar.

 

 

ojojoj...

 

 

Jag plåååågas av ovissheten.

 

 

 

 

//Take9

Out of order

Kategori: Allmänt

Det har gått flera dagar utan att jag behövt skriva av mig.

 

Jag har varit ute på landet varje dag. Solat, snickrat, byggt studsmatta, grillat, lekt med barnen, letat hund i skogen etc etc. Åkte även en sväng till Åsby trädgård med Bibi och Martina. Det var jättemysigt. Om man bortser från att Bibi fastnade i telefon typ genom hela Åsby.

 

Vi fikade och jag köpte två fina hjärtan som nu hänger ute på altan.

 

Igår hämtade jag upp Petro på kvällen för jag skulle bjuda på fika. Det blev smulpaj med vaniljsås. Bibi och Basse kom också över och fikade.

 

När jag skjutsat hem Petro gick jag och la mig.

 

Idag... ja, vad ska jag säga...

 

Vaknade kl 7 för att Charlie var på väg ner. Jag stängde grinden och satte på tvn, sen gick jag och la mig igen. Som varje helg finns det inget att gå upp för. Har ingen tid att passa och det jag vill göra kräver att jag lämnar huset och då blir det som det blir om jag gör det. Så jag sitter här istället och blir på sämre och sämre humör.

 

Det är bättre på vardagarna.

 

Som tur är så sov Melle ute på landet, så han blir road i alla fall. Charlie har hittat Melles DS och sitter och spelar "Sette Majjo".

 

Usch, jag vill inte vara hemma.

 

 

 

//Take9


Provet...

Kategori: Allmänt

Idag hade jag mitt muntliga intagningsprov på Mälarakademin. Jag har ju sökt en YH-utbildning - redovisningsekonom.

 

Solen sken och jag var på gott humör när jag klev in genom dörrarna i hus E, Wenströmska gymnasiet.

 

Jag var hela 20 minuter för tidig men hellre för tidig än för sen.

 

Efter tio minuter kommer Hanna från Adecco ut och hälsar mig välkommen. Hon är en mycket trevlig tjej och man känner sig avslappnad i hennes närhet. Vi har ju träffats tidigare i en intervju på Adecco och hon kände igen mig, vilket är positivt tycker jag. Då har jag gjort nåt slags intryck i alla fall.

 

Vi väntade på ytterligare en tjej men hon dök aldrig upp så det blev bara jag.

 

Hanna började med att säga att hon tyckte att det kändes konstigt att fråga mig samma frågor som vi nyss gått igenom i intervjun, så hon kompletterade bara med några frågetecken skolan ville räta ut.

 

Sen berättade hon att det var ca 100 sökande till de 28 platser som fanns tillgängliga detta år. Hon visade hur de la poängen på betyg och arbetslivserfarenhet.

 

Sen kom testet som slog mig rakt genom golvet och ner i den mörkaste håla.

 

Ett papper med ett antal sifferkombinationer som jag skulle lösa.

 

På fem minuter!

 

 

Hjärnstillestånd.

 

 

Jag började med första raden - check!

 

Det här kan funka tänkte jag och gick vidare till rad nr 2. Där tog det stopp. Omöjligt. Det var bara en massa siffror utan något som helst koppling till varandra. De bara var där... på pappret... svart på vitt... men ändå så blankt.

 

Det är just såna test som slår ner mig och får mig att känna mig som en stor IQ-befriad idiot.

 

Jag blev mer och mer ledsen och när jag gick därifrån kom tårarna bakom mina solglasögon. Känslan av att vara okunnig och osmart är smärtsam. Jag har hela mitt liv känt mig dum och fått höra att jag är inte världens smartaste när det gäller matte... jag kan liksom inte ens multiplikationstabellen. Jag har försökt lära mig den... tro mig... det fastnar inte.

 

Det är inte kul att bli hånad och skrattad åt för att man inte kan en sån "enkel" sak som gångertabellen.

 

"kan du inte ens femmans tabell?"

 

Jo den kan jag. Jag kan även 1, 2 och 10. Men de är antagligen på barnnivå eftersom Melle också kan dem. De resterande 6 kan jag inte utan att tänka. Och om någon pressar mig så kan jag inte alls. Det låser sig.

 

För att ni ska få en inblick i vad jag fick för test så tänkte jag ge er ett sådant test här i bloggen.

 

Så här funkar det.

 

Se sambanden mellan siffrorna och fyll i de blanka strecken.

 

Ni får 3 minuter på er på dessa 4 kombinationer. (jag fick 5 minuter på ca 15 rader)

 

Lycka till... och för min skull, ni som orkar göra testet, skriv gärna en kommentar om det är enkelt eller inte.

 

 

 

 

 

 

1 4 8 13 19 26 __  __

 

20 17 15 14 11 __  __

 

5 10 20 35 __  __

 

1 5 25 125 __  __

 

 

 

 

 

//Take9 aka Airhead


Solen i ansiktet och inga persienner

Kategori: Allmänt

Idag blir det en skön promenad till skolan för att tänka lite på miljön (plånboken).

 

Sen hem och fixa i ordning mig så jag ser respektabel ut när jag ska till skolan.

 

 

 

På återhörande.

 

 

 

//Take9


Pengar pengar pengar *poof*

Kategori: Allmänt

Det är alltid en aktuell fråga här hemma... hur mycket pengar har vi... har vi råd med ditten och datten.

 

I helgen märkte vi att bilen började krångla också. Bromsarna låste sig och det var bara att ringa Bilia för en tid till verkstan´.

 

I morse kl 7.00 var jag på Bilia och lämnade bilen. Det visade sig vara typ allt man kan tänka sig gällande bromsarna bak. En liten nätt summa på 6200kr blev det. Dessutom ska vi lämna in bilen på stor service på måndag och den går på ca 7000kr. Så 13000kr bara på bilen.

 

9.30 hade jag tid på Specsavers för synundersökning. Tanten börjar ju bli gammal och gaggig nu och det märks inte minst på synen. Det var hela tio år sen jag var in och gjorde synundersökning sist och då fick jag glasögon jag skulle ha om jag kände mig överansträngd när jag satt vid datorn eller tvn. De använde jag kanske 10 ggr sammanlagt. Men nu är det ju så att jag BEHÖVER glasögon. Inte bara för att ögonen ska slappna av utan för att jag ska se bättre.

 

Vilken jäkla skillnad det var när jag satt med maskinen framför fejset och tittade på suddiga och mindre suddiga bokstäver. Helt plötsligt var de skarpa och jag SÅG vad som stod!! HALLELUJA PRISA OPTIKERN!!

 

Nyfrälst gick jag ut med min räddare och provade bågar.

 

Köp två betala bara för ett par bågar, säger min räddare. Wohooo, jag har nog vunnit på lotto. En dröm för en våg med beslutsångest. Jag får ta TVÅÅÅÅ!

 

Prova prova prova... modellpose framför spegeln som en fjortis.

 

Hittade två par som jag faktiskt kände mig snygg i.

 

I´ll take them!!

 

 

Med bågar, antireflekteringsblaj och försäkring på båda paren hamnade summan på 2856kr.

 

 

Ajajajajaj... fick ringa Micke och få summan godkänd. Min money man är mitt samvete. Säger han att det är ok kan jag pusta ut.

 

Sen har jag ju världens mest sunda och rätt tänkande make så han sa att det gäller mina ögon. Skit samma vad det kostar. Mår jag bättre så är det värt det.

 

 

Min hjälte!!

 

 

 

 

 

(......alltså borde ju ALL shopping vara godkänd i hans ögon eftersom det får mig lyrisk......) ;-P

 

 

 

 

Moahahaha!!

 

 

 

 

Åh jäklars va jag är nervös inför morgondagen. Jag ska ju på muntligt intagningsprov på Mälarakademin. Jag skulle sälja min själ för att få gå den utbildningen. Kommer jag inte in så har jag ingen annan plan för framtiden. Jobb söker jag ju varje dag utan lycka. Men utbildningen är min framtid.

 

Jag vill så det värker.

 

De kunskaper och färdigheter som bedöms är bla samarbetsförmåga, noggrannhet och analytisk förmåga. Samarbeta kan jag, noggrann är jag men är jag analytisk???

 

JA, det är jag. Jag gillar ju problem och att bryta ner dem i molekyler för att få reda på vad som är orsaken till problemet. Jag gillar inte att titta på helheten utan på alla små delar i det stora hela. Allt smått som har betydelse för slutprodukten.

 

När jag nu tänker efter hur analytisk jag är så kanske jag är lite over the top och FÖR analytisk. Hahaha...

 

Jag hoppas bara att mina nerver håller sig i schack och inte förstör för mig.

 

Jag ska till skolan i morgon 11-12.30.

 

Det är spännande och pirrigt.

 

Måste ta fram kläder.

 

 

 

 

//Take9

 

 

 

Så här ser glasögonen ut