TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Hamburgerkakor aka Whoopie pies

Kategori: Tårtor och andra bakverk


Igår hade jag det lite tråkigt och trots att jag inte äter godsaker nu så kände jag att jag ville baka lite. Testade att göra whoopie pies för första gången och det var så enkelt att vem som helst kan göra dem. Det går verkligen inte att misslyckas med dem, om man inte glömmer dem i ugnen förstås.

 

Goda blir de också. Fick toppbetyg av alla 11 som smakade dem igår.

 

Jag gjorde mina hamburgerkakor (som Charlie kallade dem) med choklad och vaniljsmak. Den mjuka kakan fick chokladsmak och smeten i mitten blev min smörkräm med vanilj.

 

Tina tyckte att den smakade sandwich-glass och det hade hon rätt i.

 

Och trots att jag INTE ska äta sötsaker så kan jag inte bjud andra utan att ha smakat själv först. För mitt motto är ju att en bra kock/konditor smakar alltid under hela processen.

 

Jag menar, hur kan man bjuda på nåt man inte vet hur det smakar. Man måste ju kunna stå för det man bjuder på.

 

Det brukar inte vara några problem men med nya recept måste man ju veta hur resultatet blir. Sen har man ju självklart olika höga ribbor på vad som är bra och inte. Min ribba är mycket hög och jag är aldrig 100% nöjd med det jag gör för jag kan alltid bli bättre.

 

Nu behöver man kanske inte bli avskräckt för att bjuda mig på fika eller mat ;) Min ribba är min. Jag är kritisk när det kommer till mina alster och särskilt när det är andra jag bakar/lagar mat åt. Jag vill alltid vara bäst och hittills har jag lyckats med det jag sätter mig in i.

 

Klart jag jämför mig med andra och det sporrar mig att bli ännu bättre. Det finns jätteduktiga hemmabagare och kockar ute i landet som jag gärna tar inspiration från och som får mig att vilja lite mer.

 

Tårtorna har blivit färre... anledningen till det är att det är för krångligt att beställa hem allt jag behöver för att göra en designtårta. Det tar för lång tid och är för omständigt. Det är för dyrt och folk vill inte betala för arbetet. Eller rättare sagt... de vill säkert betala för arbetet men lägger man sen på råvarukostnaden så blir det för mycket pengar för en tårta. Enkla (för mig) tårtor, såna som inte kräver beställning på nätet, de kan jag fortfarande göra för de tar inte så lång tid att göra och är inte superdyra. Sen beror det också på vem det är som beställer. Är det en vän gör jag gärna tårtor men är det okända som kontaktar mig och sen inte vill betala kostnaden... då får de gå till en konditor och se om de kan få det billigare där.

 

Bakverk som kakor, bullar, muffins och pajer kräver inte nån större tid i dekoration och sköter sig själv i princip. Det går fort och blir gott.

 

Nästa vecka blir det till att bjuda jobbet på hamburgerkakor. Vem vet... de kanske inte vill släppa mig om jag mutar dem med godsaker under hela sommaren.

 

Nu ska jag sticka iväg till Maxi en snabb sväng för att inhandla frukost till Charlie och ingredienser till Maries födelsedagstårta.

 

Tjing!!!

 

 

 

 

 

//Take9

Recept på matig kräftsoppa

Kategori: Allmänt

Kräftsoppa

4 personer

 

2 msk margarin

2-3 finrivna morötter

 

2 msk vetemjöl

 

8 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar

svartpeppar

 

400 g kräftost (osten ger mycket sälta, så byt ut lite av osten mot mer creme fraiche om du vill ha en mindre salt soppa)

2 dl creme fraiche

 

1 burk kräftrumpor i lag

dill

 

Gör så här:

Fräs de rivna morötterna i smör och strö över vetemjöl.

Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar och svartpeppar.

Låt soppan puttra i cirka tio minuter och rör om med jämna mellanrum.

Tillsätt mjukosten, creme fraiche, dill och låt småkoka ytterligare fem till sex minuter.

Häll i kräftrumporna och smaka av.

Såpbubblorna flyger i luften...

Kategori: Allmänt

Killarna är ute och busar i trädgården. De har hunnit med att spela fotboll och kasta frisbee innan middagen. Nu är de ute och blåser såpbubblor.

 

Det är så skönt när det är ljust länge när de kommer hem så sent från dagis/fritids.

 

Vi var på bio igår igen. Hela familjen, så klart. Charlies första 3D-film i stooooora plusstolarna med extra benutrymma (som om han behövde det). Det var väldigt tomt i salongen och vi hade inte några andra runt omkring oss, vilket var jätteskönt. Charlie har varit så duktig båda gångerna han varit på bio. En gång behövde han gå på toa första filmen annars satt han på sin plats och tittade på hela filmen. Kul att kunna ta med honom också när vi gör saker tillsammans. Han har blivit så stor.

 

När jag kom hem idag hade Micke varit så duktig och åkt till återbruket flera vändor. I kväll ska han sätta upp stora studsmattan åt grabbarna. Min man är bra han.

 

Ja, vad har hänt på jobbet då!?

 

Idag har det varit massor i postmottagningen (dvs avvikande leverantörsfakturor) ca 1500st var det i morse... innan jag gick hem idag var det ungefär 950st kvar. Det är väl så där att sitta hela dagen med bara en och samma arbetsuppgift men om man inte gör det så minskar det inte. Pausade lite och tog fysiska posten också tillsammans med jobb-Micke. Och med fysiska posten menar jag riktig post, inte e-post.

 

Jag och Sara tog vår dagliga lunchpromenad.

 

Jag är så trött på kvällarna när jag kommer hem, men snart får jag nog min energi tillbaka.

 

Nu är Micke på väg ut på en springtur och jag ska sanera smutsigt barn. Sen jäklar blir det mys i soffan under gosiga filten. Det tar väl tre sekunder sen slocknar jag.

 

Tjing!!

 

 

 

//Take9


Äh jag vet inte....

Kategori: Allmänt

Jag vet inte hur jag känner mig just nu. Jag är lite irriterad och så är jag lite uttråkad. Jag är mycket ledsen för vissa saker och så är jag lite besviken också för andra saker. För att göra saken värre vet jag inte om jag valt rätt utbildning. Efter en vecka på LIA känns det som att jag kanske inte alls passar för jobbet som ekonom.

 

Visserligen har jag inte gjort någonting på LIAn som jag lärt mig i skolan.... jag har mest suttit och lekt detektiv för att hitta rätt mottagare för vilsna fakturor samt utbetalningar av reparationsfond. Det måste jag ju säga att vem som helst kan göra. Det behöver man absolut ingen utbildning för att göra.

 

Jag har fått pilla lite med posten också...

 

Jag vet att det bara gått en vecka och att jag tyckte att det var jätteroligt i början... men om jag inte får göra nåt annat än det här så känns ju tolv veckor helt bortkastat. Jag vill ju få användning av det jag lärt mig i skolan :(

 

Nä, om det fortsätter så här i flera flera veckor kommer jag att bli en riktigt grå kontorsdammråtta.

 

Tur att Sara är på "samma" ställe... annars hade jag väl brutit ihop.

 

 

Igår var jag på stan med Marie. Det var meningen att jag skulle köpa nytt smink men jag var dum nog att prova kläder innan jag kollade smink... och det förstörde allt. All min lust och glädje försvann i provhytten. Men nu är det slut. Botten är nådd och jag sitter fast i en seg sörja. Det ska ändras.

 

På söndag ska jag spendera pengar och på måndag börjar jag min tunga resa mot mitt nya liv. Den här gången ger jag mig inte förrän jag nått mitt mål och målet ska vara nått innan jag börjar skolan igen.

 

 

Vi får se om jag delar med mig av min resa här i bloggen... det finns för många hatare för det och det minsta jag behöver är negativ energi och dumma nedtryckande kommentarer. De som förstår mig kommer att få vara med. De som jag vet kan stötta mig och ge mig pepp när jag behöver det.

 

Jag är såååå taggad. Det här ska gå vägen. Den här gången ska det gå.

 

 

 

 

På fredag ska jag på AW med mina underbara klasskamrater. Hittills är vi bara fem stycken men jag hoppas att det dyker upp fler. Micke kör mig på morgonen så jag kan ta nåt att dricka :)

 

Det är väl det jag ser fram emot den här veckan.

 

Nä, nu måste jag värma upp min stela kontorsnacke. Fort det gick att få ont.

 

 

 

Hej och hå!

 

 

//Take9