TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Skit och mera skit

Kategori: Allmänt

Jag är less på att vara hemma. Jag är less på att inte ha pengar.
Jag är less på att barnen skriker och bråkar.
Jag är less på mer saker som jag inte kan skriva här för då skulle jag vara less på personer som tycker och tänker en massa som jag skulle bli less på.
BAJSKORV är årets ord - 2010

Enkla vitlöksbröd

Kategori: Allmänt

Rosta brödet

 

Gnugga brödet med en vitlöksklyfta medan det är varmt

 

Bred på smör

 

Salta om du gillar lite saltare vitlöksbröd

 

Klart!


Mina goa småkillar...

Kategori: Allmänt

...är ute och leker i lilla pulkabacken.

 

Jag sitter inne i värmen och tittar på :)

 

Härligt med barn som kan roa sig själva.

 

 

//Take9


Origami, McD och dansa nykter

Kategori: Allmänt

Juldagen spenderades hemma hos oss med Bologninisarna och bihang.  Vi har ett sånt bra vardagsrum. Jag älskar storleken på rummet och att vi har möjligheten att bjuda hem så många utan att det blir trångt.

 

Jag hade dukat upp för oss vuxna i v-rummet och barnen fick sitta i köket vid "paketbordet". Barnbordet har jag gjort lite skojigt genom att slå in bordet i julklappspapper och jättebrett snöre, så det ser ut som en stor julklapp :) Vuxenbordet blev lite finare med silverfärgad duk och i mitten av bordet la jag ut silversvart glitter varvat med röd ljusslinga. Sen la jag ut några glittriga snöflingor för att få lite extra bling.

 

Det blev riktigt bra i år med.

 

Jag gillar att fixa till borden så det inte bara är en matplats. Det ska ju vara snyggt också.

 

Maten blev riktigt riktigt bra. Min Janssons frestelse var den bästa jag gjort någonsin.

 

När alla hade tagit sina platser fick de kika under sina tallrikar. Där stod det ett nummer som gav dem sina "köplatser" till hemliga klappen.

 

Efter maten var det dags för den hemliga klappen och barnen fick så klart de fem första numren. En efter en går fram och tar ett paket ur säcken och öppnar det så alla får se. När alla har öppnat paketen är det fritt fram att byta klappar med varandra. Jag bytte mina tablettaskar mot Charlies paket med havssalt :)

Grejen med klapparna är att de får kosta max 20kr. Vi tre systrar delade upp inköpen så vi inte visste vad som låg i alla paketen. På det här sättet är alla garanterade en julklapp varje år :)

 

Efter lite vila passade vi systrar på att dela ut våra systerklappar. I år köpte jag åt Bibi och mina paket hade en liten röd tråd då alla paket hade nåt att göra med bakning. Hon fick ett bakplåtsställ, en bok "Sju sorters julkakor", teststicka, bakskålar, litermått och två silikonpenslar. Jag tror att hon blev nöjd... jag blev det i alla fall.

 

Tina köpte till mig i år och jag fick ett skal till min iPhone, mina favoritdoftljus från IKEA, jättefina ögonskuggor och en skitgullig kakform "du och jag".

 

När det var dags för ungarnas klapputdelning körde jag lite militärstuk på det hela. De fick varsin kudde att sitta på och när jag ropade upp deras namn fick de sätta sig framme vid mig och öppna paketen. Pappret fick de plocka undan på en gång. Det gick smidigt och inte så hysteriskt som det brukar vara.

 

Alla var nöjda och glada.

 

Tyvärr tycker jag att det är jättejobbigt när det är så hysteriskt mycket ljud överallt och värst är barnen. De ska överrösta varandra och när de blir uppspelta pratar de fjantspråket och sånt går mig på nerverna. Kan man vara allergisk mot barn? Kanske tolerant när de kommer i små grupper men blir jag utsatt för många så blir jag sjuk?

Haha... störd är jag i alla fall. Men, jag har ju aldrig påstått nåt annat...

 

 

Kul när de var här men skönt när de åkte. Lugnet efter stormen är njutbar.

 

 

Melle fick en origamibok i julklapp och han har suttit och vikt papper till förbannelse här hemma. Men shit va han är duktig och vilka grejer han gör.

 

Igår hade jag tjejerna hemma på spelkväll. Vi spelade Buzz, trummade och spelade gitarr och bas. Vi svettades framför kinect och vissa av oss vågade till och med dansa nykter. Hejja Sanna!!!!

Jag blev väldigt "trött" framåt natten ;P och somnade inte förrän vid tretiden.

 

Idag har jag varit minst sagt seg men efter en tupplur i soffan är jag på G igen. Vi fick en hel del pengar av tomten i julklapp så de åkte vi och spenderade på NetonNet idag. Det blev en ny förstärkare som vi velat ha länge. Vår gamla trotjänare får pensioneras nu. På vägen hem köpte vi med oss lite McD och i mina hotwings hittade jag en fjäder. Urk!

 

Nu står jag och Melle och dansar i vardagsrummet :P Shit va jobbigt det är. Värsta träningspasset ju.

 

Nu är det Melle som dansar till Lady Gaga - Just dance.

 

Charlie har dansat lite merengue och tro det eller ej, han fick ihop en hel del poäng.

 

Ojoj... nu är det dags för barnen att gå och lägga sig.

 

 

Tjing!!

 

 

 

//Take9


Ho Ho Ho!!!

Kategori: Allmänt

Nä men ingen tomte såg vi idag. Han hade redan hunnit lämna paketen medan vi sov.

 

Men det gör inget. Tomten var snäll i år som vanligt.

 

Barnen var som små ljus hemma hos Mickes mormor. Helt otroligt duktiga, artiga och inte en enda gång tjatade de om att få öppna paketen... tills de fick öppna det första. Sen ville Charlie öppna fler paket :P

 

Det var en lugn och trevlig jul och vi kom hem runt 17.00.

 

Barnen lekte med sina nya grejer och jag började med morgondagens mat. in med julskinkan, koka äggen, klipp prinskorvarna.

 

Sen var det dags för lite familjeklappsutdelning.

 

Vi satte oss på golvet framför granen och öppnade en julklapp i taget. Skönt när det inte är så hysteriskt som det oftast är på julen. Det var kul att se Charlie leta efter sina egna julklappar. Han vet både hur hans namn ser ut och Melles namn. Han hjälpte till att dela ut klapparna till sig själv och till brorsan.

 

Sista klapparna till grabbarna var stooooora. Det ena var ett kök till Charlie och det andra en snowracer till Melle.

 

Det känns så skönt att båda barnen visar hur glada de blir för sina julklappar. Inte det här hemska bortskämda beteendet som man ser ibland.

 

Micke byggde ihop Melles snowracer och jag gav mig på köket. Lite blod och många sansade utbrott senare stod köket klart för lek. Charlie var överlycklig och började genast att ta beställningar från sin lilla "lucka".

 

Jag gick ut började med Janssons frestelse och Melle klädde på sig (kl 20) för att gå ut och åka på sin julklapp i backen. Han kom in efter ett tag med ett stort leende på läpparna :)

 

Jag då?... vad fick jag...

 

Min man är ju världens bästa man så han hade fixat både det ena och det andra till mig.

 

-fler kontroller till Buzz så man kan spela fler (han tänkte på mina klasskvällar här hemma)

-en jättefin stickad tröja från Gina Tricot

-presentkort på Gina som jag ska nyttja väl på söndag

-träningsspel your shape till kinect

-presentkort på friskis :) (täcker ett helt års gruppträning)

 

 

Nästa år blir början på min nya kropp.

 

Jag har ju alla förutsättningarna för att lyckas. Det är bara mig själv det hänger på nu och med hjälp från mina klasskamrater ska jag nog lyckas.

 

Jag är så otroligt glad för mina julklappar. Känns lite skit att jag inte har några pengar för jag ville ju gärna skämma bort Micke lite. Men i år blev det bara en ny rakapparat och galgar (gnällfarbrorn saknar galgar till sina skjortor).

 

Men han blev glad och nöjd så jag får väl nöja mig med det.

 

I morgon ska vi då fira jul #2. Syrrorna med familjer och mamma och pappa kommer hit i morrn. Vi ska käka och barnen får paket.

 

Hoppas att alla är lite avslagna så det blir en lugn kväll :P

 

I år går bordsdekorationen i silver, svart och rött.

 

 

Nä, god jul på er alla och ha en fortsatt trevlig kväll. Nu ska jag kolla till Janssons i ugnen och sen jäsa i soffan med min kung.

 

 

Tjing!

 

 

//Take9


Önskelista

Kategori: Allmänt

Jag önskar mig:
- kläder från Gina Tricot, H&M och Lindex.
- canvasdukar uppspända från Panduro olika stl.
- fingerfärg
- akrylfärg
- penslar och spatlar
- parfym
- smink
- tapet till sovrummet
- kärleksweekend i sthlm
- tatuering
- presentkort på skor
- joggingskor
- Kinect Your shape
- Kort på friskis och svettis
- Linas matkasse

VG

Kategori: Allmänt

Jag fick VG på senaste tentan i bokföring. Självklart är jag nöjd men är ändå sur på vår lärare som dragit av poäng på en "uppgift" som hon sa att jag skulle hoppa över.

 

*morr*

 

Får helt enkelt ta igen det på stora tentan nästa vecka. Jag ska ha VG i den här kursen!

 

I morgon ska vi ha pluggstuga hemma hos mig :)

Får se hur mycket studerande det blir... skulle visst bli julfika också. Jag kan inte beskriva med ord hur glad jag är att ha träffat så underbara tjejer. Ibland kan man undra om vi går i mellanstadiet så som vi beter oss på lektionerna, men det är såååå mycket enklare att plugga när man har roligt.

 

Camilla höll på att explodera idag när hennes dator crashade mitt i "the making of" resultatbudgeten. Hahahahahaha!!!!

 

Sorry C, men du har sånt härligt humör :P

 

Gööööteborrrrg!!!!

 

Jag dööööör hahahhahha!!!

 

 

Ja, man måste uppleva det för att förstå det roliga :D

 

Jo men vad gör jag annars då?

Sitter med en affärsplan som inte är allt för skoj. Alltså, min affärsidé är skoj, men själva görandet av affärsplanen är mindre skoj.

Jag tror att det är så att folk som startar företag vet ingenting. För om man vet allt det här... ja då tror jag att man avskräcks. Det är alldeles för mycket jidder i en affärsplan tycker jag.

 

Självklart ska man göra en budget och analysera marknaden för att veta om man ens får plats och har en chans att göra ett namn... men... bläkon.

 

Men men... nu är det kväller och inte ska man tänka på plugg då heller.

 

 

Nu ska jag fira mitt VG med en påse chips (som om jag behövde det liksom).

 

 

 

//Take9