TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Sega söndag

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt och undrade varför det var så tyst. Charlie brukar ju vara uppe tidigt men han sov som en stock. Det var ju skönt men det är ju lite läskigt när det väl händer. Tror alltid det värsta såna mornar. Då måste jag gå upp och titta till honom.

 

Men i alla fall så hade jag inget inplanerat och det gjorde mig så rastlös. Jag messade mina systrar och kollade om jag fick bjussa på IKEA-frukost.

 

Vi åkte dit och träffade på P som också var där för att äta frukost.

 

Jag och T gick omkring på IKEA efter frukosten och hann med en liten tur in på Guldfynd också. Jag behövde köpa en billig diskret klocka som jag kan ha när jag jobbar. Jag hatar att ha på mig klocka och undviker det gärna men när jag jobbar måste jag kunna hålla tiden för stängning och då ville jag ha en billig klocka. Självklart höll jag mig under min "gräns".

 

Jag kom hem till lunch och började laga mat. Visserligen var jag fortfarande mätt efter frukosten men det ska ju lagas mat till tre hungriga killar också.

 

Efter lunchen sjönk jag ner i soffan och fastnade i tvn, Transformers. Efter filmen tittade vi på Avatar igen. Vi såg den på bio i 3D men den var lika bra utan den effekten.

 

Charlie har varit blöjfri idag utan olyckor. Men han är fortfarande inte intresserad av toaletten och går inte självmant. Jag får tjata på honom och glömmer jag bort att påminna honom så kommer han att kissa ner sig. Jag hoppas att han ändrar sig snart för jag är less på blöjor nu.

 

Nu är Micke hos B och hjälper honom med en tv. Melle är uppe i rummet och Charlie lägger pussel. Det är skönt, men det kryper lite i min kropp. Det är för segt. Det händer ingenting.

 

Nu har jag fastnat i ett UR-program om asberger syndrom.

 

Trodde att det skulle kännas bättre av att blogga men nääää...

 

 

 

//Take9


Nä nu jä*lar

Kategori: Allmänt

Nu är jag förbannat upprörd.

 

Ska man inte få tycka och tänka som man vill längre utan att folk ska spy galla över en? Ska man behöva censurera sig själv och trycka ner det man känner?

 

NEJ säger jag!!!

 

Jag är jag, du är du och alla andra får vara som de känner för att vara. Jag tänker på mitt sätt. Jag har mina värderingar. Jag sköter mitt och förväntar mig att andra gör det samma.

 

Vi är alla olika och ingen tänker lika till 100%. Fan, va tråkigt det vore!

 

Men vi måste ju för sjutton acceptera att det vi tycker inte passar alla och vi måste acceptera utan att konfrontera. Om du tycker att någon är ett as behöver du inte spotta det i ansiktet på vederbörande. Vad gör det för nytta???

 

Acceptera olikheter och glädjs åt likheter.

 

Fan, om alla ska gå och vara sura på varandra för att de inte tänker som en själv, vad är det för liv???

 

LÄGG NER!!!!!

 

 

 

M, jag accepterar dig! <3 Och jag är glad att vi är vänner.

 

 

 

 

//Take9


Cashewnötter för dyrt för mig

Kategori: Allmänt

Ja hade inte Micke varit med på Maxi hade jag inte köpt cashewnötter. En påse kostade 30kr och det var bara jag som ville ha dem. Självklart var tanken... "de är för dyra". Bara för att det var till mig.

 

Vi var in en sväng på Maxi där Amy Diamond satt och signerade skivor. EMD, var på intågande men vi såg dem igår på tv, det räcker gott och väl :)

 

Erikslunds vägar var som vanligt lika igentäppta som Mickes näsa vintertid. Och självklart måste han påpeka det som en gammal surgubbe. Om jag hade fått ett öre för varje gång han gnäller om trafiken på Erikslund, hade jag varit så jäkla rik nu så ni förstår inte.

 

Men det är charmigt.

 

Micke är en sån gammal surgubbe som man inte kan låta bli att älska :) (fast han är ju inte gammal, än)

 

Nä, slutar jag inte nu blir han väl ond på mig hahaha.

 

Tack för nötterna, Micke!

 

 

 

Ikväll ska jag ligga i soffan alldeles ensam och äta chips och dipp. Micke ska ner och spela ölbowling med P. I morgon skulle jag vilja köpa kläder till mig... men vi får väl se hur det blir med det.

 

Micke vill att jag ska köpa kavaj och finkjol till jobbet.

 

Lördagen är i full gång och snart ska jag njuta av den, men först ska jag sortera strumpor innan Micke slååååår mig :)

 

 

Ha det!!

 

 

//Take9


Spara eller slösa?

Kategori: Allmänt

Hej allihopa, jag heter Tania och jag är shop-o-holic-light-with-a-twist.

 

Alltså, jag blir glad av att få handla. Det spelar ingen roll vad jag handlar. Jag får en kick av nya saker helt enkelt. MEN, jag är inte av den sorten som bara vill ha det mest glammiga och dyraste. Jag skiter fullständigt i märken och status. Om en skål heter IKEA eller Iittala och är designad av Oiva Toikka, rör mig inte i ryggen. Folk som kommer och name droppar olika designers o dyl, får ingen WOW-respons från mig. I don´t give a crap!

 

Men sån är jag. Gillar jag nåt som tex Apple, som råkar vara ett "märke", så gillar jag produkten inte märket.

 

Så jag gillar alltså att handla MEN (nu kommer twisten), jag är SNÅL!

 

Hur går det ihop då?

 

Jo... när det kommer till mig själv så är jag oerhört "sparsam". Jag köper helst inte saker till mig själv. OM jag ska köpa nåt till mig själv så har jag en bekvämlighetsgräns på 299kr. Saker som kostar mer än 299kr svider i mitt pengahjärta. Jag letar efter saker som kostar mindre än det. För köper jag billigare kan jag köpa mer.

 

Här kommer en till liten twist. Jag kan INTE köpa lågpriskläder eller saker från billiga affärer OM det inte är en sak jag vet finns på en "bättre" affär, som till exempel EN MÄRKESSAK!!! Hahahaha... men då menar jag märkessak som tex Arla inte GANT.

 

Hittar jag ett dyrt märke i en billig affär tar jag för givet att det är en kopia och det gör mig lite anti.

 

Jag har aldrig påstått att jag är normal ;)

 

Men sån är jag.

 

Sen när det gäller stora pengar är jag väldigt snål (sparsam). Har vi fått en summa pengar kan jag bli väldigt mån om att behålla den intakt. Alltså... har jag fått 1000kr vill jag inte spräcka den för då blir den som en ballong med ett litet hål i, pengar sipprar ut utan att man märker det. Till slut är de slut och man ångrar sig att man inte sparat dem till nåt bättre.

 

Jag blir lite hög av pengar.

 

Kan det vara därför jag pluggar till redovisningsekonom?

 

Det tål att tänkas på :)

 

 

 

 

//Take9


Mitt nya jobb

Kategori: Allmänt

Jo kära vänner, nu har jag äntligen lämnat restaurangbranschen bakom mig.... det enda som hänger kvar i en skör tråd är hrf:s akassa som jag fort som sjutton ska gör mig av med. För nu är jag inte arbetare längre. Nu är jag tjänsteman :P

 

Idag ska jag kontakta Unionen och be hrf fara och flyga.

 

Jag har alltså betalat hutlösa summor till både facket och akassan sen 1998 och aldrig behövt varken hjälp eller ersättning någonsin... förutom det sista året då ägarbytet förstörde allt. Inte fick jag någon hjälp när jag bönade och bad om det. Jag fick jaga folk på telefonen utan att de ringde tillbaka... det sista som fick bägaren att rinna över var att jag blev anklagad för att ha lurat akassan för att få ersättning när jag var arbetslös de fem månaderna i mitt liv som jag varit arbetslös.

 

NEVER AGAIN!

 

Nu är det slut. Jag gör slut med HRF:s akassa för gott!

 

Jag hoppas att jag blir bättre behandlad av Unionen. Om inte annat får jag betala HÄLFTEN i avgifter.

 

Men jag skulle ju inte prata skit... jag skulle ju berätta om mitt nya arbete.

 

 

Jo så här är det. Jag ska jobba extra med att hjälpa en mäklare på visningar av nyproduktion. Alltså lägenheterna/husen finns inte än, men de ska ändå säljas. Vi har en visningslägenhet i ett hus som har byggts och det är där jag står. Jag välkomnar spekulanterna och förser dem med material och bostadsfakta. Jag svarar på frågor och är allmänt trevlig :)

 

Det är jättekul och folk i den "åldern" som vi riktar oss mot är så goa. Jag får så mycket positiv energi och komplimanger så när jag slutar så svävar jag därifrån.

 

Mitt jobb är min lyckobrunn.

 

Jag behöver inte slita arslet av mig för skitpengar. Jag får bra betalt för att stå och vara trevlig, och hur svårt är det? Antingen har man det eller så har man det inte.

 

Och jag har det!

 

Redan första dagen fick jag det bekräftat av en spekulant som tyckte att jag platsade framme vid modellen (som mäklare) istället :)

Han sa att jag redan utstrålade säkerhet, kunskap och dessutom var jag trevligare att titta på ;)

 

Goa gubbe :)

 

Som sagt... det är min energikälla.

 

 

 

//Take9


Att göra saker jag inte vill...

Kategori: Allmänt

...det vill jag inte göra.

 

 

Jag ser till att fylla min vardag med saker jag vill göra för att inte riskera att behöva göra saker jag inte vill. Det tycker jag är smart. Varför utsätta mig för nåt som bara dränerar mig på energi när jag kan göra saker som fyller på mig med bra energi istället.

 

Jag har en kursledare som är lite... hur ska jag säga det... annorlunda... han är ooootroligt positiv och säger att man ska se positivt på allt och om det är något man inte kan förändra själv ska man lämna det och gå vidare. Man får inte ut nåt bra av att bara stå och stångas mot en vägg.

 

Alltså... man ska bara lägga ner energi på sånt man kan påverka själv och acceptera när man inte kan förändra annat. Antingen accepterar man läget eller så lämnar man det.

 

Man får säga nej utan att känna sig som en självisk idiot,

Nej, idag vill jag inte. Nej, idag kan jag inte. Nej, idag orkar jag inte.

 

Om man inte lyssnar på sig själv utan bara tänker på andra kan man inte bidra med nåt bra. Är det påtvingat blir det dåligt och då kan det lika gärna vara.

 

Jag skulle ju till exempel inte ta en beställning på en tårta jag inte ville göra... tror ni att resultatet skulle bli bra då?

 

Nä, jag ska försöka leva efter det... göra det jag får positiv energi ifrån.

 

 

Nu ska jag titta på Robinson :)

 

 

 

//Take9


Nytt jobb!

Kategori: Allmänt

Ja nu var det ju ett tag sen jag skrev här.... igen... men jag ska inte ursäkta mig. Det är ju min blogg och jag skriver när jag känner att jag har nåt att plita ner :)

 

Förra veckan fick jag ett mail från ett av bemanningsföretagen som jag är inskriven hos. De hade ett extrajobb här i stan som jag blev intresserad av. Det var tisdagkväll jag fick mailet och samma kväll sökte jag jobbet. Dagen efter kl 10 ringer det på telefonen... intervju! Jajamensan, snabba ryck. Det var ett givande samtal och efter att vi avslutat tog det extakt 6 minuter till hon ringde upp igen och sa att jag gått vidare till kund.

 

Kundmötet, intervju #2, var redan nästkommande dag. Eftersom jag hade en föreläsning på eftermiddagen fick jag komma redan kl 10.00.

 

Trevligt möte, trevlig mäklare, virrig Tania.

 

Efter mötet glömde jag min almanacka och penna kvar på hans kontor :O

Men upp igen och hej och hå... jag gjorde intryck i alla fall... sen om det var positivt eller ej spelar ju ingen roll för han sa att han hoppades att få se mig igen.

 

Fredag - stor tenta i ekonomistyrning. Gick bra! Har inte fått resultatet än men ett G har jag väl ändå skrapat ihop.

 

Efter tentan hämtade jag upp Micke, som berättade att de ringt från bemanningsföretaget men de skulle ringa senare. Vi åkte ner på stan och mötte upp ett par tjejer från klassen för att käka lite tentalunch.

 

"Mina" tjejer är så härliga!

 

Hem och hämta barnen och sen började jag med förberedelserna inför bröllopstårtan som skulle vara klar dagen efter.

 

Telefonen ringer och min nuvarande KC - konsultchef, berättade att jag fick jobbet med start redan på söndag :P

 

Wiiihoooo!!!!

 

Jag har fått ett extrajobb som visningsvärdinna på visningar av nyproducerade lägenhetsprojekt.

 

 

 

Det är cool!

 

 

Jag berättar mer om arbetet vid ett senare tillfälle... nu är det dags för skola.

 

 

 

//Take9


Ynklig

Kategori: Allmänt

Jag har ju känt mig lite konstig ett par dagar. Som om det är nåt på väg. Och nu känns det ännu mer. Jag mådde illa igår efter maten... trodde då självklart att det var just maten som var problemet.

 

Men idag mår jag fortfarande konstigt.

 

Jag ska inte gå in i detalj men jag tänker inte utsätta mina klasskompisar för mina bieffekter :P

 

Det blir vila och plugg hemifrån istället.

 

Micke var på kick off igår och eftersom det fortsätter idag så sov han kvar i sthlm. Jag tycker fortfarande att det är läskigt att vara hemma "ensam" när det är mörkt ute. Jag får alltid för mig att det står nån utanför fönstret och glor på mig. Persiennerna åker ju ner fort som tusan men då tror jag att de ändå står där ute och stirrar på mig genom gliporna.

 

Inte ens Gizmo höll mig sällskap i sängen, vilken är hans sovplats. Det kanske inte dög att sova där utan Micke i sängen.

 

Han har ju rätt...

 

Nu ska jag slänga mig i soffan och glo på dagtv.

 

//Take9


Blank rad

Kategori: Allmänt

Hur var det nu med att blogga mer?

 

 

Jo, men jag tycker ju så här att om jag inte har nåt vettigt att skriva så känns det lite värdelöst att skriva nåt bara för att skriva... vem vill läsa blaj?

 

 

Nu säger jag inte att allt jag skriver är världsnyheter och värt att veta, men ändå nåt roligare än att "jag gick upp, klädde på mig och gick till skolan". Kanske inte är så spännande.

 

 

Men idag har jag i alla fall gått upp... väckt barn... klätt på mig... blivit arg på barn... fixat skolväskan...

 

 

Igår däremot gjorde jag testcupcakes till E-Js bröllops som är nästa helg. Jag gjorde visserligen bara smeten som ska vara på ccsen, men det är ju för att jag vet hur själva grunden smakar redan. Måste ha nåt som passar ihop med den och som är lätt att arbeta med. Jag kom fram till en bra smet i alla fall som blev godkänd av alla som åt. Undrar hur många B slukade när han var här igår. Hoppas att syrran fick någon av dem jag skickade med....

 

 

Idag i skolan har vi först ekonomistyrning. Jag måste träna på nollpunkten kände jag igår. Jag har inte riktigt flyt i det än.

 

 

På eftermiddagen har vi en deltenta i bokföring. Det känns ok. Jag tycker att det är lite spännande med test. Det är som att skrapa en lott... man vet aldrig hur mycket man kan eller om man klarar sig.

 

 

 

Nu är det dags att åka till dagis och skola.

 

 

 

 

//Take9


Blank rad

Kategori: Allmänt

Hur var det nu med att blogga mer?
Jo, men jag tycker ju så här att om jag inte har nåt vettigt att skriva så känns det lite värdelöst att skriva nåt bara för att skriva... vem vill läsa blaj?
Nu säger jag inte att allt jag skriver är världsnyheter och värt att veta, men ändå nåt roligare än att "jag gick upp, klädde på mig och gick till skolan". Kanske inte är så spännande.
Men idag har jag i alla fall gått upp... väckt barn... klätt på mig... blivit arg på barn... fixat skolväskan...
Igår däremot gjorde jag testcupcakes till E-Js bröllops som är nästa helg. Jag gjorde visserligen bara smeten som ska vara på ccsen, men det är ju för att jag vet hur själva grunden smakar redan. Måste ha nåt som passar ihop med den och som är lätt att arbeta med. Jag kom fram till en bra smet i alla fall som blev godkänd av alla som åt. Undrar hur många B slukade när han var här igår. Hoppas att syrran fick någon av dem jag skickade med....
Idag i skolan har vi först ekonomistyrning. Jag måste träna på nollpunkten kände jag igår. Jag har inte riktigt flyt i det än.
På eftermiddagen har vi en deltenta i bokföring. Det känns ok. Jag tycker att det är lite spännande med test. Det är som att skrapa en lott... man vet aldrig hur mycket man kan eller om man klarar sig.
Nu är det dags att åka till dagis och skola.
//Take9