TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Hjälp... hur ska man klä sig?

Kategori: Allmänt

Åh, nu har jag världens ångest!!!

 

 

I morgon börjar jag min första LIA och jag vet inte hur jag ska se ut....

 

Vad ska jag ha på mig... hur ska jag sminka mig... hur ska jag ha håret... kan jag ha mina basketkängor eller måste jag dra på mig mina obekväma vårstövlar med värsta klacken???

 

 

ÅNGEST!!!!

 

 

Jag vill inte vara för överklädd. Jag vill heller inte vara för sunkig.

 

Tänk om jag tycker att jag ser proper ut och så ser de snett på mig och tycker att jag ser för jäklig ut!

 

Tänk om jag sminkar mig och de tycker att jag spacklat mig???

 

 

Jag vill bara smälta in och inte synas. Inte väcka uppmärksamhet alls.

 

Jag vill inte vara PRAKTIKANTEN som inte kan någonting och som virrar omkring helt vilsen på kontoret.

 

 

 

AAAAHHHHHH!!!!!!

 

 

 

Jag trivs inte med mig själv... jag trivs inte i mina kläder... har fula skor... en ful väska...

 

 

Jag är ohipp och osäker.

 

 

Om jag ändå bara hade en outfit som jag kände mig lite bekväm i. Men nä, allt sitter åt skogen fel på mig hemska kropp.

 

Tänk om jag kunde dra tillbaka tiden på kroppen ca 15 år då jag var nöjd.

 

 

Vad ska jag ta med mig för mat i lådan??

 

 

 

Jag har sån ångest inför LIAn :(

 

Hela dagen har jag gått och känt som att jag faller. Obehag i magen.

 

 

Jag vet att det går över när jag väl vet var jag ska och vilka jag ska vara med... men just nu så här innan är det skit. Det är väl mitt kontrollbehov som spökar.

 

 

Det kommer att gå bra, det kommer att gå bra, det kommer att gå bra....

 

 

 

 

//Take9


Vem köper den här tandkrämen?

Kategori: Allmänt

Hahaha...

 

Jag och syrran var på Maxi och när hon gick in på apoteket väntade jag utanför. Tyvärr råkade jag se den här tandkrämen som fick mig att börja gapflabba som en idiot. Syrran kollade lite konstigt på mig inifrån apoteket... sen fick hon också skratta lite... likaså kassörskan :P

 

Men men... här kommer en bild på skrattpillret.


Wohooo!!!

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har jag fått tillbaka två tentabetyg och ett slutbetyg.

 

Tentan i beskattning VG

 

Tentan i excel VG

 

Slutbetyg i kursen Office för ekonomer VG

 

 

Jag är jättenöjd men självkritisk som jag är stör jag mig på de tre felen jag hade på Exceltentan. Visserligen vet jag inte än vad jag gjort fel men irriterande är det i alla fall. Full pott är ju ändå bäst. Och jag tyckte att jag spikade den tentan.

 

Men men, jag är jätteglad för mina betyg.

 

Jag undrar hur många kurser som är avslutade... jag har ju inte skrivit upp alla betyg vi fått hittills.

 

 

 

För att fira mitt slutbetyg tänker jag låta Micke bjuda mig på lunch. (läs "jag orkar inte laga mat"). Pengamässigt så håller vi ändå matbudgeten eftersom vi ätit gratis så många gånger de senaste dagarna. Hahahaha!!!!

 

 

(märker ni hur jag försöker att övertala mig själv och trycker bort mina skuldkänslor!?)

 

 

Men tjohoooo.... jag har ju fått TRE VG!!!!

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


MELODIFESTIVALEN

Kategori: Allmänt

I kväll har jag klippt mina killar... eller rättare sagt rakat.

 

Eftersom vi är så fattiga så bestämde vi oss för att frisörbesök var omöjligt och då var jag sista utvägen. Fram med hårtrimmern och stolen sen försvann håret. Väldigt kort blev det :)

 

Alla killarna har nu precis lika långt hår allihopa.

 

Micke ser ut som en riktig bad boy och jag blir fjortisfnittrig så fort jag ser honom :P Det var så länge sen han var helt rakad så nu känns han som en helt ny person. Spännande.

 

Melle och Charlie är ju ursöta som vanligt när de är skalliga. Melle saknade sin lugg lite bara eftersom han alltid sitter och drar i den, men håret växer ju så snabbt så det gjorde inget.

 

Idag har det varit riktigt skön vårdag, (nästan i alla fall). Det är nästan dags att plocka undan vinterjackan och börja använda min nya softisjacka.

 

I morgon ska jag jobba och det är "stora visningsdagen" i morrn. Det blir först en timme på Öster Mälarstrand och sen en timme på Östermalm. Hoppas att det kommer en massa folk så man har nåt att göra :)

 

Nu sitter vi i soffan under varsin filt och tittar på melodifestivalen. En av mina favvisar börjar. Ja jag gillar Danys låt. Den gör mig jätteglad och jag får så mycket energi av den. Hör jag den i bilen höjer jag volymen så jag nästan förstör högtalarna :)

 

Den andra låten däremot får mig att vilja döda. Jag riktigt avskyr den låten. Jag tycker inte att den låten har i melodifestivalen att göra. Man blir ju deprimerad av den. Nån sa att det var kvinnojourens kampsång, och det måste jag ju hålla med om. Fy, jag ryser!

 

OMG, The Molusker... ehm sorry, men nä det funkar inte. Jag blev lite ledsen i ögat när jag hörde storyn om hans mamma osv och gav nästan med mig och ville tycka om låten bara därför... men NEJ, det går inte. Han är för spattig och låten är psykotisk oh la la.

 

Brolles pappa vinner röster till Brolle hihihi. Vilken söt farbror. Ja men Brolle Kjell Jr gillar jag. Han har en sammetslen röst och ögon som vilken tjej som helst smälter av. MEN hans lugg... ja vad säger man... Låten däremot är faktiskt helt ok. Inte nåt som får det att spritta i kroppen men den är radiomysig. Och så är han ju jäkligt charmig :)

 

Nästa kvinna upp på scen är Linda Bengtzing och jag är tyvärr inget fan av henne. Jag pallar inte med så intensiva människor. Men låten... ja det är ju en riktig sån schlagerdänga som hon och Markoolio gjorde narr av i låten Värsta schlagern. Ingen favorit.

 

Nicke Borg... jag såg inte den deltävlingen då han var med men Micke har kört låten många gånger jag gillar verkligen den här. Det låter lite som Green Day, som jag älskar. Jag blir 17 år igen och lite olyckligt förälskad... Den här låten ger mig en känsla, och såna låtar går hem hos mig. Musik som inte bara är musik utan även känslor. Det räcker inte bara med en bra text utan hela paketet måste vara bra. Ytterligare en favorit!

 

Nu är det dags för Swingfly och där var det ungen hans som vann röster. Hahaha, vilken lite sötnöt. Låten då... jag tror att jag gillar den på nåt sätt. Den får mig också glad fast jag gillar inte rappen och det är ju en stor del i låten, hahaha. Killen med moppemuschen är en frisk fläkt som får igång låten. Men tyvärr drar rappen ner låten en hel del.

 

Sanna Nielsen. Ja... Micke tycker att hon låter full. I´m in lööööööööööv. Hahahaha! Inget som tilltalar mig. Men hon är jättevacker i alla fall.

 

Playtones nu. Såg inte den deltävlingen men har fått höra den ändå. Micke sa True Blood och han har helt rätt. Då ska jag tillägga att vi stänger av ljudet när vi tittar på inledningen av True Blood för jag får rysningar av låten. I wanna do bad things to you.....

 

Erik Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaade. Jag gillar INTE låten. Det är en riktig Absolut kids-låt. Erik är ju söt som sockervadd men låten... Micke har förstört den lite mer också eftersom han sa att den låter precis som Oh mama can´t u tell, med Lili och Sussi. Så nu hör jag den hela tiden. Jag gillar INTE Lili och Sussi! Jag säger nej!

 

 

 

Det var alla bidrag i årets final.

 

Vem som vinner återstår att se.

 

 

 

 

 

 

//Take9


Sjuka drömmar

Kategori: Allmänt

 

I natt har jag både spöat skiten ur Micke och nästan drunknat i en tsunami.

 

Det är ju så verkligt som det kan bli när man väl är i drömmen. När man är på väg att vakna vet man inte riktigt om det man drömt är på riktigt eller om det var just en dröm. Man hamnar i stadiet mellan dröm och verklighet... bara i några sekunder... men känslan hänger kvar.

 

Jag kommer ihåg två av mina drömmar från natten som var.

 

Den första drömmen var jag i svärmors hus fast det var inte deras utan det var som ett hus där man har sommarläger. JAg kommer inte ihåg exakt vad vi gjorde där men jag och Micke skulle i alla fall på fest och Micke skulle byta om. När han tog av sig strumpan såg jag att han smugglade undan nåt och så gick han ut från rummet. Jag gick efter honom för att se vad det var han gömde och då tappar han det bakom sig.

 

I strumpan hade han gömt en jättestor portions-snuspåse. Alltså en sån påse man sätter upp under läppen, fast stl XXL så den skulle täcka hela övre käken.

 

Jag blev skitförbannad och frågade varför han hade snus i strumporna :P

 

Då säger han att han snusat ända sen han slutade röka för 10 år sen. Jag skäller ut honom och är jättearg och Micke bara skrattar åt mig och tycker att det är jättekul att han klarat av att smyga med det så länge.

 

Som vanligt i alla mina arga drömmar, börjar jag boxa på honom. Jag mosade slag efter slag och han bara fortsätter att skratta. Det enda jag vill göra är att slå honom, om och om och om igen. Helt sjukt.

 

Sen vaknar jag av ett kattrop utanför.

 

Andra drömmen kommer jag ihåg att jag springer och ska försöka hjälpa folk upp på ett stort berg av stenbumlingar. Det var inte ett riktigt berg utan det var bara en massa stooooora stenar på hög och det betyder ju en massa håligheter där folk sögs ner när vattnet sköljde över dem. Det var virvlar och folk skrek. Jag dök och drog upp person efter person medan vattnet bara steg. Vilken hemsk stressdröm.

 

Micke-drömmen tror jag kommer ifrån Big Brother där de gnäller om tobak hela tiden. JA, jag tittar på BB :-O

Tsunami-drömmen kommer ju självklart från stackars Japan.

 

Det är kul att komma ihåg drömmar men jag gillar inte känslan när man är där i drömvakenheten.

 

 

 

När jag väl gick upp strax innan kl 9, kände jag för att rensa lite skräp. Efter frukosten åkte jag och Melle till Maxis återvinninsstation med glas, plast och konserver. Sen en runda till återbruket med resten av skiten i tvättstugan. Hem och hämta Micke och Charlie och lite mer skit. Sista svängen förbi återbruket och sen till Maxi igen, den här gången för att handla.

 

Nu sitter vi och tittar på film.... och jag bloggar samtidigt :P

 

I kväll blir det tacos, chips, dip och cola framför tvn. Det är ju ändå lördag.

 

 

 

Mysigt!!

 

 

 

//Take9


Humörsvängningar

Kategori: Allmänt

Tänk va ens humör påverkas av andras.

 

Idag vaknade jag på bra humör... ett par minuter senare var det förstört. Härligt att börja dagen med att försöka vända igen. Vilket inte är det lättaste. När någon väl har puttat ner en i svackan är det jävligt svårt att lyfta upp sig själv igen.

 

Jag som hade sett fram emot att få vara hemma idag men nu hade jag hellre behövt åka till skolan.

 

Det blir väl att gömma sig och vara tyst som en mus idag.

 

 

 

 

 

//Take9


Står i kvicksand med fem ton måsten på axlarna

Kategori: Allmänt

Ojojoj, jag är så trött i huvudet efter två långa dagar med lektioner i ekonomisystem. Det är jättekul och det är sånt här jag vill arbeta med så det är absolut inte tråkigt. Men lektionssalen är under all kritik. Vi har antingen svinkallt eller kokhett utan syre. Svårt att fungera normalt.

 

Alla har huvudvärk pga syrebristen och nackspärr pga blåsten från ventilationen.

 

Idag tog jag med mig mina misslyckade bullar som tydligen var jättegoda ändå, enligt klasskompisarna. Vi blev bjudna på mer fika av vår föreläsare också. Det var trevligt!

 

 

Till middag idag ville Charlie ha pannkakor och självklart får han det. Idag blev det kardemummapannkisar till grabbarna och det blev jättegott.

 

Jag och Micke käkar när han kommer hem från Sthlm.

 

Charlie lärde sig lite teckenspråk igår på dagis. Han kan färgerna vit, svart, blå och röd :) Sött.

 

Undrar hur det blir i sommar med sommarlovet... jag måste ju jobba så mycket jag får eftersom jag inte får några pengar alls under sommaren. Jag vet ju inte ens om jag får nåt sommarjobb. Om jag inte får det måste Charlie vara hemma med mig och det måste jag meddela dagis innan 18/4.

 

Hur sjutton ska jag veta om jag jobbar i sommar redan i mitten av april?

 

Man får inte heller akassa under sommaren eftersom jag är mellan studier... men visst måste man ändå anmäla sig som arbetslös eller får man ta "sommarlov" utan att det påverkar framtida möjligheter till ersättning!?

 

Usch, det är för mycket att tänka på. Jag orkar inte.

 

Jag måste ju komma ihåg att fixa parkeringsplats också till LIA:n.

 

 

Ååååhhhh... så många måsten.

 

 

Jag börjar förstå hur Micke känner sig nu... min glöd är också på väg att slockna. Det är för mycket som läggs på en så man slutar att fungera till slut. Då känner man sig ännu sämre och ännu mer värdelös för att man inte klarar allt man förväntas att klara.

 

Man övertrasserar tidskontot bara för att vara snäll och hjälpa andra.

 

Det går ut över först och främst en själv, men familjen drabbas också.

 

 

Men jag försöker att ta hand om Micke så gott jag kan... för om han mår dåligt så mår jag ännu sämre.

 

 

 

Jaja... vad är väl en bal på slottet!?

 

 

Nu är det dags att göra lite skolarbete innan jag lägger mig ner och tynar bort en smula.

 

 

 

//Take9


KÖPFÖRBUD

Kategori: Allmänt

 

Min man är shop-o-holic.

 

Han har inte dragits med av mina maniska spara-pengar-tankar. Han sitter istället på ebay och letar efter roliga saker man MÅSTE köpa nu när svenska kronan är stark. Han tittar efter onödiga "villhamenbehöverinte"-prylar så som spelapparater som ser ut som dj skiv-squeekygrejer.

 

Synd om stackars Micke att han gift sig med mig (vilket göra att alla hans pengar är mina pengar och mina pengar är låsta). Jag kom på honom framför datorn surfa shoppinggrejer. Han klickade fort bort sidan i hopp om att jag inte sett nåt. Men "hököga", aka fru Bolognini, såg direkt på den råskyldige maken att han gjort nåt han vet att han inte ska göra. Det kliar i fingrarna på honom och han försöker med övertalningsmetoden.

 

Jag kontrade med att jag ska köpa en jacka :P

 

Moahahahahaha!!!

 

Nä skämt å sido.

 

Inga onödiga inköp av prylar, som ändå inte kommer att användas mer än ett par ggr per år.

 

Innan det kommer in en ny pryl ska hela huset rensas ut på skräp.

 

 

 

Det finns roligare saker man kan lägga sina pengar på.

 

*Ska lägga till att det var hans förslag att jag skulle blogga om just detta ämne :)

 

 

//Take9


Tenta XL

Kategori: Allmänt

Ja, idag hade halva klassen tenta i Excel. Andra halvan har i morgon.

 

För att inte avslöja något säger jag bara att det var kul att kunna allt och även känna att man gärna hade velat ha lite mer utmanande uppgifter för att verkligen få visa sina kunskaper. För att få ett VG på den här tentan tror jag inte är så svårt.

 

Jag tycker att man ska kunna mer än det som var med på tentan för att få ett VG. Ribban var satt lågt tycker jag.

 

Men det är ju jag... mina åsikter... mina kunskaper som jag vill ska sättas på prov ordentligt.

 

 

NU säger jag ju inte att jag är 100% säker på att jag har alla rätt. Jag har säkert nåt slarvfel i nåt tal i nån formel någonstans, som vanligt. Trots att jag går igenom det jag gör en miljon ggr för att jag inte ska ha några såna fel.

 

Men men, det ska bli lite extra spännande att få tillbaka tentan och se vad man får för poäng.

 

Det är kul att äntligen få känna sig duktig.

 

Jag är väl antagligen duktig på sånt jag tycker är kul. Och jag tycker att excel är jättekul.

 

Efter tentan åkte jag till affären och fyllde på mjölkförrådet. Jag köpte kaffe till min käre make också :)

 

Vi åt lasagnen från igår till lunch, jag och Micke... kostnaden inkluderade jag i gårdagens middag så jag räknar på en lunch på 0kr idag :P

 

Jaja.. jag är manisk... so?!

 

I morgon blir det bad igen och kanske träning på kvällen.

 

 

 

//Take9


Lasagne från himlen

Kategori: Allmänt

Melle har önskat lasagne till middag i ett par dagar, eftersom han "inte ätit det på flera månader". Så idag bestämde jag mig för att överraska honom med en riktig Nonno- (numera Mamma-)lasagne. Pappas lasagne går egentligen inte att toppa men idag lyckades jag att toppa OCH gå snäppet högre.

 

Min lasagne blev lite bättre än perfekt.

 

Allt från scratch så klart. Ingen pås-lasagne här inte.

 

Riktig italiensk långkokt köttfärssås och en bechamel med muskot och lite vitpeppar. Gaaaahhhhh!

 

SKRYYYYYT!!!!

 

 

Ja, med all rätt den här gången.

 

Klarade jag min matkassa då?

 

Jajamensan, klart jag gjorde det. Summan för den här middagen hamnade på 70kr och räckte till hela familjen plus två stora matlådor.

 

Micke tycker att jag blivit helt manisk :)

 

Men jag är väl sån.... jag är allt eller inget.

 

 

 

//Take9


Lunch

Kategori: Allmänt

Efter morgonens träning och innan Charlie kommit hem från italienska klubben, lagade jag och Micke mat tillsammans. Det är det bästa jag vet... att laga mat tillsammans med min man.

 

Idag åt vi pannbiff med gräddsås och kokt potatis.

 

Summa lunch: ca 50kr.

 

Ikväll är det planerat att jag ska göra lasagne... men eftersom jag inte vet om Melle kommer hem till middagen så skjuter jag fram lasagnen till på tisdag istället.

 

Nu har jag fått order om att gosa med Charlie... bara att lyda!

 

 

//Take9


Lunch

Kategori: Allmänt

Lunch för fem personer för ca 20kr.
Stekt falukorv med stekt ägg och ketchup. Tyvärr hade vi inte nån potatis hemma så det fick bli utan.
Funkar riktigt bra det med. Superenkelt, supergott och superbilligt!

Kom på en sak

Kategori: Allmänt

Det kommer att bli en jäkla utmaning att hålla dagskassan för maten på 100kr om vi ska ta med oss matlådor varje dag :)

 

Räknade inte riktigt med det... haha!

 

Jag ökar härmed min matkassa med 50kr och det resulterar i en månadsbudget på ca 3500kr.

 

Jag sitter redan på pottan idag :)

 

Jag oooorkar inte laga maaaaat.

 

Ikväll ska vi i alla fall äta gratis och det ska bli gott.

 

 

//Take9


Tävlar med oss själva

Kategori: Allmänt

Jag och Micke har startat en tävling för oss själva.

 

Vi ska spara minst 2000kr extra varje månad genom att dra ner på en massa onödiga utgifter UTAN att leva på dammråttorna i hörnen.

 

Min personliga utmaning är att inte handla hyllvärmare när jag köper mat. Det jag ska göra är att semi-storhandla varannan vecka så det räcker i två veckor utan att jag ska behöva småhandla. Jag ska minska radikalt på uteätandet och ta med mig matlåda varje dag.

 

Jag är taggad som fan och vill börja nu nu nu!!

 

Idag blev det en väldigt billig dag matmässigt. Till lunch åt vi pannkaka som kan ha kostat runt en tjuga för oss fyra (Jag, Melle, Emil och Charlie). Till middag blev det grillkorv och pommes frites för max 30kr. Min lilla interna tävling med mig själv är att hålla dagens matkassa under 100kr. Då har jag en budget på ca 3000kr/ månad och det är ungefär 2000kr mindre än idag när det slängs en massa för att jag köper och det glöms bort tills det blir gammalt.

 

Det blir en tuff utmaning men jag vill verkligen klara det.

 

Ska bli så spännande och så jäkla kul att se att det finns en massa pengar kvar varje månad.

 

Jag funderar på om man skulle ha glasburkar med pengarna i så att man verkligen ser när pengarna man har till förfogande håller på att ta slut :)

Pengarna på kontot är ju liksom lite osynliga och märks inte lika väl när de försvinner. När man tar en sedel ur glasburken känns det mindre bra liksom...

 

Nu menar jag ju så klart inte att jag ska ta ut alla pengar vi har på våra konton och stoppa i burkar men typ matkassan kanske...

 

Det ska i alla fall bli jäkligt spännande att se om vi lyckas.

 

 

Money money money!!!

 

 

 

//Take9


Fredag

Kategori: Allmänt

Fredagen ska spenderas delvis på badet och delvis hemma i köket.

 

Idag ska vi först hämta kusinen till barnen och dra till Löga. Vid lunch packar vi ihop och åker hemåt. Dumpar kusinen hemma hos sig en liten stund. Sen kommer han till oss för sleep over.

 

Vi ska väl hitta på nåt att äta... sen ska vi baka nåt gott så jag har fredagssnask till tvn ikväll. Jag är ju ensam eftersom Micke har AW i sthlm.

 

Dags att röra på påkarna så att vi hinner i tid till öppning.

 

//Take9


Är det riktig laser??

Kategori: Allmänt

En åttaårings tankar och funderingar

 

Undrar varför det heter surfa på internet… och SIM-kort!?

 

Melvin: -Vad gör man om man ser dåligt och man inte vill ha glasögon?

Jag: Antingen har man linser eller så gör man en laseroperation.

Melvin: Är det riktig laser? Sån laser som de har i Starwars?

 

Ja Melle han har ett huvud fyllt med en massa konstiga tankar och funderingar. Han har så mycket idéer och uppfinningar som snurrar runt där inne.

 

Vi var till badhuset på förmiddagen för att göra oss av med lite energi och för att få komma ut från huset ett tag. Det var inte alls så mycket folk som jag hade trott. Konstigt eftersom det ändå är sportlov. Visserligen är det rätt soligt och fint väder ute idag så det är väl många vintergillare som passar på att vara utomhus då. Vi är inga vinterfantaster fastän Charlie promptar på att få gå ut och bada :P

 

Han tycker att han är en så rolig kille… och han har ju faktiskt rätt.

 

När vi kom hem däckade Charlie i soffan. Det tar på en liten killes krafter att bada så länge.

 

Melle läste ett kapitel ur Sjöormens förbannelse för mig medan jag plockade i köket. Lite underhållning ska man väl få när man gör tråkiga hushållssysslor.

 

Jag började med maten och Melle la sig i sin säng och tittade på tv.

 

Till lunch idag blev det fusilli med en sås gjord på lök, champinjoner, kalkon och grädde. Det blev så jäkla gott. Kul när man verkligen är nöjd med det man lagar. Särskilt kul är det när man inte ens behöver anstränga sig och det går fort.

 

Jag och Melle käkade själva eftersom Charlie fortfarande sover. Det är skönt att få vara ensam med Melle lite då och då. Det är vid såna tillfällen som man märker hur stor han verkligen är.

 

I eftermiddag ska vi ut till mamma och pappa en stund. Pappa har lovat att bjuda oss på middag. Det blir Melles favoriträtt a la Nonno. Panerad torsk med potatismos och thousand island-dressing. Det är riktigt gott det.

 

Vi ska försöka klämma in lite bakning också någon gång. Får se om det hinns/orkas med idag eller om vi skjuter upp det till framtiden, typ torsdag eller fredag.

 

Var just uppe och strykte några pärlplattor som Melle suttit med igår och idag. Han har sån fantasi den killen. Så duktig är han.

 

Skönt att tjatet om spel har trappats ner sen jag fick tokryck och slet bort wiikonsollen. De har inte fått spela varken på telefoner eller på wii för att det gått helt överstyr med deras spelande. Tjat tjat tjat varenda dag vareviga minut. Det funkar inte. Till och med Charlie slutade leka för att han ville spela hela tiden. Nu med spelförbudet, leker han som vanligt. Spelbehovet sitter fortfarande i hos honom men sakta med säkert ska det bort.

 

Snart är det dags för LIA och det är både roligt och skrämmande. Jag känner mig inte så säker på vad jag egentligen har lärt mig den här terminen. Det känns mest som att vi stressat igenom alla kurser för att avsluta med en tenta som man nästan alltid får reda på innan vad som kommer på den. Vad är syftet då? Vad är meningen med ett test om man får reda på innan vad som kommer? Då pluggar man ju bara så att man kan den bråkdel av allt som man bör kunna.

 

LIA:n (lärande i arbete) är en kurs som ingår i studierna och det innebär praktiskt arbete. Det är en kurs som innebär att man får betyg efter avslutad LIA. Man får en handledare men arbetar som en anställd med egen arbetsplats och egna arbetsuppgifter.

 

Det är läskigt.

 

Jag ska vara på Riksbyggen på LEVERANTÖR och Sara ska vara på KUND. Vi får se om vi lyckas locka till oss Frida också till INKASSO :P Då blir vi tre från klassen på RB. Det är ju alltid skönt att man har någon att luta sig emot när det känns tufft.

 

Jag hoppas ju även att jag får stanna kvar där i sommar när LIA:n är slut. Sommarpengar är ju aldrig fel. Men det får vi se då.

 

Just nu känns skolan lite stökig. Halvdagar där det egentligen hade krävts heldagar med en liiiite mindre stressad lärare. Det är skitigt i klassrummet och toaletterna är totalt värdelösa. Ska man behöva spola tre ggr för att få ner lite kisspapper?

 

Nä, fy för skolans toaletter.

 

Måste definitivt tas upp på nästa klassråd.

 

Annars hoppas jag att vi kommer att lära oss det vi behöver för att få ett jobb som inte vem som helst kan ta. Det vore ju tråkigt att studera med lån i två år och sen bara få jobb som typ ekonomiassistent eller nåt som inte kräver mer än gymnasiestudier. Men å andra sidan… vad lärde man sig i gymnasiet egentligen. Inte tror jag att det räcker till att sitta med nåt så viktigt som ett företags ekonomi. Visserligen finns det säkert en massa andra inriktningar nu till skillnad från när jag gick i gymnasiet för hundra år sen.

 

Men skit i det. Allt kommer att bli så bra så. Jag kommer att få ett välbetalt jobb som kommer att vara värt alla lånade pengar. Det gäller ju att tänka positivt.

 

Nu är det dags att åka ut på landet och käka mat.

 

 

 

//Take9

Hemma med barnen

Kategori: Allmänt

I morgon och på fredag ska jag vara hemma med barnen eftersom vi i grupp 1 inte har några lektioner då. Melle är hemma hela veckan men Charlie är på dagis när jag är i skolan.

 

I morgon ska vi gå upp tidigt och åka till badhuset. Det är så lugnt och skönt på mornarna. Till och med på sportlovet. Inte många går upp i "skoltid" för att åka och bada. Men det gör jag. Är ungarna ändå vakna kan man ju lika gärna åka iväg och komma hem i god tid innan lunch.

 

På eftermiddagen måste jag ut en sväng på landet så vi får väl passa på att bli bjudna på kvällsmat då på samma gång.

 

Jag måste få in lite bakning någon gång under dagen också. Melle ska få göra nåt han gillar. Charlie får äta det.

 

På fredag blir det inte bad men däremot har jag planerat in trolldeg och målning. Charlie fick tavlor och färg i julklapp och nu är det dags att göra nåt av det.

 

På lördag ska vi hem till syster stor för att fira hennes födelsedag i efterhand. De är i Florida nu och jag är INTE avundsjuk alls. Jag gillar att vara hemma i tristessen, stressen i skolan, kylan i sverige. Jag är INTE avundsjuk.

 

Fast... det lät ju gott med färskpressad apelsinjuice...

 

Klockan är snart fyra och det är dags att pallra sig till Östermalm och Öster Mälarstrand för jobb.

 

En liten paus fick jag i alla fall.

 

 

 

 

//Take9