TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Så fick jag reda på att Palme var död...

Kategori: Allmänt

Jag kommer ihåg det så väl.

 

Jag och familjen var i Lidköping hos numer pensionerade ABB chefen Sten Jakobsson och hans familj. Vi barn var vakna tidigt och tvn var på. De vuxna sov fortfarande.

 

Jag kommer ihåg att vi hörde nyheterna och jag och Jenny sprang sprang till de vuxnas sovrum och ropade - Palme är död, Palme är död.

 

Jag kommer ihåg att jag funderade på vem Palme var. Jag var sju år och hade ingen koll alls på politiker. Inte ens vår stadsminister.

 

Jag kommer ihåg att jag satt nere i "gillestugan" framför tvn och var lite ledsen för att någon dött.

 

Jag var åtta år på besök i Lidköping hos gamla grannar när Palme dog.

 

Var var du?

 

 

 

//Take9


Frisörproblem

Kategori: Allmänt

Jag har aldrig i hela mitt liv varit helt nöjd med frisören jag gått till. På grund av det har jag flackat runt hit och dit och alltid haft ångest när jag velat göra nåt med mitt hår.

När jag ska klippa känner jag mig alltid så skyldig för att jag inte går regelbundet och klipper mig. I genomsnitt går jag väl typ tre gånger per år. Ja, det stämmer...

Jag har ju långt hår och försöker att spara ut till min normala längd igen. Den jag hade innan jag fick för mig att klippa nacklångt. När man har långt hår märker man kanske inte lika ofta när det är dags att klippa sig som för en kortklippt.

Varför jag har då varit missnöjd med de frisörer jag hittills gått till?

Här är några av orsakerna:

-Personen vägrar att klippa den frisyren jag önskar för att "jag kommer att ångra mig"
-Personen tror att vi är BFF och babblar på om allt och inget samtidigt som hon tuggar tuggummi med öppen mun.
-Personen förstår inte skillnad på lockar och korkskruvar (uppsättning)
-Personen är otrevlig och står och snackar skit högljutt med sina väninnor medan hon "klipper" mig.
-Personen är för dyr.
-Personen är oerfaren och osäker.

Då är det bara ett axplock av mitt missnöje.

Jag skulle vilja gå till en frisör där jag känner mig bekväm. En person som kan känna av sin kund lite och veta när det är ok att prata på och när det är dags att bara låta kunden få sitta i lugn och ro. Jag har inget emot att betala för mig OM jag är nöjd och får det jag betalar för. Jag vill inte bli påpackad en massa dyra produkter som jag inte kan säga nej till. Jag vill inte gå till en hipp-superinne-modesalong utan känner mig nog bekvämast i en liten mer personlig salong.

Jag vill hitta "min" frisör som jag kan gå till utan att känna mig skyldig för att jag inte klipper mig regelbundet varje månad.

Så, om du känner "min" frisör får du gärna hojta.


//Take9

Cascada - Faded

Kategori: Allmänt

Dagens favorit-träningslåt

.

Kategori: Allmänt

Önskningar som ej slår in

Kategori: Allmänt

 

 

Ibland finns det saker som man vill ska ske... saker som man inte kan styra över själv.

 

Man är beroende av andra.

 

Jag har förstått att det finns vissa saker som jag vill som inte kommer att slå in... jag får helt enkelt ge upp tanken och se mig själv leva utan det. Eller hitta det på annat sätt...

 

Jag får helt enkelt prioritera...

 

Det är svårt att se hur jag ska kunna göra det och om det är värt att avstå och må dåligt av det på köpet.

 

Ska jag må dåligt på grund av andra?

 

Eller ska jag hitta ett sätt att göra mig glad...

 

 

 

 

Det handlar om prioriteringar...

 

 

 

 

//Take9


Nya vänner, gamla vänner och några rent av antika.

Kategori: Allmänt

Jag satt och kollade igenom mig FB-lista över vänner jag har/har haft.

 

Det är många man inte pratar så mycket med men som man vet att när man väl behöver dem så finns de alltid där. Som om det inte gått så lång tid sen man pratade sist... en sån vän är du Mia. Ibland går det så lång tid mellan gångerna vi pratar men ändå så känns det aldrig konstigt... du är som en syster som bor i landet långt långt bort. :)

 

Sen har man de som bor jättenära, som man pratar med lite då och då, men som man borde träffa mer eftersom man bor så nära... Känn dig träffad Martina ;P Du är min granne, bästis och det är skönt att jag har dig att prata med ibland när jag känner att jag behöver ventilera.

 

Vi har de nya vännerna som man fortfarande lär känna. De man inte riktigt vet vilka de är. Det är nytt och spännande. Vänner som man känner att man vill träffa varje dag för att de ger en så mycket positiv energi... Supersnälla SilverSara!!! Du delar med dig av din frukt när vi har fruktstund i skolan och jag glömt både hjärnan och frukten hemma. Du är så logisk och smart och jag är så glad för att du orkar hjälpa mig när jag är pucko.

 

Vilka är de antika vännerna då??

 

Jo de är de vännerna som man hade för hundra år sen. Som man inte pratat med på hundra år. Som man känner att man kanske inte känner dem längre. Som man gärna skulle vilja ta upp kontakten med men är rädd för att de kanske tycker att man är konstig just för att vi är "vänner som vi inte längre känner". Vissa har man kanske inte nåt gemensamt med längre och då blir det ju ännu konstigare att ta upp kontakten.

 

Vissa människor känner man ju liksom bara att man inte vill släppa...

 

 

Så.... om jag skulle våga ta kontakt med dig som jag inte pratat med på hundra år... tyck inte att jag är konstig. Det betyder bara att jag tycker att du är speciell och att jag inte vill släppa dig än.

 

 

Sen blir jag ju överlycklig också om antika vänner kontaktar mig... så om ni vet med er att ni gjort det så fortsätt gärna. Det är alltid kul att prata med sina vänner... även de jag inte längre känner.

 

 

 

Puss!!!

 

 

 

//Take9


Grattis Malou!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min svägerska hela 28 år!!!

 

Konstigt tycker jag eftersom hon är fem år yngre än mig och sist jag kollade så var JAG 28 år :-O

 

Lustigt.

 

Vi ska strax pallra oss iväg dit och fika lite.

 

Jag tränade i morse... enda gången den här veckan, vilket känns bläkon eftersom jag gärna vill komma iväg fler ggr. Men eftersom jag absolut vill träna direkt på morgonen med alla pensionärer så blir tillfällena begränsade. Nästa vecka blir det fler dagar eftersom vi har halvklass i excel. Då blir det träning tisdag, torsdag och lördag (alt söndag).

 

Idag har jag tagit i ordentligt så jag mådde till och med illa efter träningen. Nu känner jag mig mossig i huvudet och det kan ha och göra med att jag inte drack tillräckligt under tiden. Dumt gjort.

 

Annars så är det ju fredag idag och jag och världens bästa Micke ska käka tacos ikväll. Jag längtar till kvällen då det bara är vi två i soffan framför tvn. Min bästa tid på dygnet... mys med Micke :)

 

På söndag ska jag jobba en timme på Östermälarstrand. Vi har fått en till visningslägenhet och den måste också vara bemannad så där kommer jag att stå i en timme. Tänk att man kan få en massa pengar bara för att gå omkring och vara trevlig mot folk. Det är ju perfekt för mig. Jag är inte påflugen, jag är trevlig på ett personligt plan med vissa och på ett professionellt plan med vissa... det beror helt på kunden. Jag får dem att känna sig sedda och välkomna utan att de känner sig påhoppade och obekväma.

 

Jag är en jäkligt bra visningsvärdinna med andra ord.

 

Hurra för mig! :P

 

Tänk om jag kunde vara lika bra i skolan som jag är på jobbet... det vore ju nåt :)

 

Tur att jag har en tålig bordsdam som orkar med mig och mina "jag-kan-ingenting-sammanbrott". Hon får ge igen nu på excel-kursen ;)

 

Nä... nu är det dags för kalas!

 

Tjing!!!

 

 

 

 

//Take9

Alla hjärtans dag aka Valentines day

Kategori: Allmänt

 

Nu har jag läst så många negativa kommentarer om den 14:e februari att jag känner att jag måste skriva lite om det jag med.

 

Varje år den 14:e februari är det som de flesta vet Alla hjärtans dag (aka Valentine´s day). En dag som väcker många heta känslor, både positiva och negativa.

 

Många friar på alla hjärtans dag... några till och med gifter sig och de flesta visar lite extra kärlek till de runt omkring sig.

 

Sen finns det några som det sticker lite i när det börjar närma sig 14 februari.

 

De som tycker att man inte BARA ska visa sin kärlek en dag per år (vilka gör det?!).

 

De som tycker att den här dagen bara är kommersiell skit och ett lyft för butikerna som utnyttjar folks kärlek på ett fult sätt för att tjäna lite extra pengar.

 

SMART tycker jag.

 

Alla vill väl tjäna pengar?!

 

Och om jag inte minns helt fel så är det väl frivilligt att gå in i en butik? Man är inte under pistolhot när man ställer sig och tar upp sin plånbok för att betala det fina kortet med hjärtan på... eller chokladasken med hjärtformade praliner i.

 

MEN nu är det ju inte så att den här speciella dagen är till för att KÖPA saker till varandra. Det finns många sätt att visa sin kärlek på.

 

Om man läst boken "Kärlekens fem språk" så vet man att olika personer fylls med kärlek på olika sätt.

 

En del gillar beröring, andra uppskattar lite extra uppmärksamhet och tid med sin älskade. Några fyller på sin kärleksbägare med komplimanger medan andra föredrar att få tjänster gjorda, som tex duka bordet eller byta blöjor. Och så har vi de som älskar att bli uppvaktade med presenter.

 

Fem olika sätt att fylla på bägaren med kärlek. Olika, men med samma syfte... att få den man älskar att bli lycklig upp över öronen.

 

Man har minst ett av dessa "språk" som väger upp lite mer än de andra. Och om din partner känner dig på riktigt, ja då vet han exakt vilket just ditt språk är.

 

Nu är det ju inte meningen att man ska ha en full bägare jämt och ständigt. Det är som med allt annat, det ska vara lagom.

 

Om man återgår till vad den här dagen står för så kanske man kan tänka efter en eller två gånger innan man kläcker ur sig en helt onödig kommentar som inte gör någon nytta för fem öre.

 

Så här beskriver Nordiska museet helgonet som är skyldig till Valentine´s day:

 

"Vem var Valentin?

Det är lite mystik kring honom eftersom det kan ha funnits flera Valentin som traditionen kan ha kommit ifrån. Den mest kända berättelsen handlar om en Valentin som levde för över sjuttonhundra år sedan.

Han var en kristen man som fängslades och led martyrdöden i Rom den 14 februari omkring år 269.

Hans brott var att han mot kejsare Claudius vilja vigt unga älskande par.

Kejsaren ville ha ogifta krigare i sin armé.

Under tiden i fängelset träffade Valentin fångvaktarens dotter som kom med mat och meddelanden till honom. Innan Valentin avrättades skrev han ett avskedsbrev till henne, undertecknat med "din Valentin".

Detta skulle vara det första Valentinkortet och början på traditionen att skicka varandra kort den 14 februari."

 

 

Och ja, om inte affärsmännen på 50-talet uppmärksammat den här dagen kanske vi aldrig skulle BÖRJAT fira den. Men det är ju inte för DEM vi som firar alla hjärtans dag firar dagen.

 

Vi firar ju kärleken.

 

 

 

//Take9

Så vacker!

Kategori: Allmänt


Jag fick en beställning på cupcakes av min klasskompis. Hennes sambo är fotograf (Oliver Szabo) och tog den här fina bilden av en av mina cupcakes.

Ont

Kategori: Allmänt

Ibland har man helt enkelt inget att säga...

 

Nu var det ju ett tag sen jag bloggade och så kan det bli ibland. Man har sina ups and downs.

 

Idag har jag och Micke varit på Actic och tränat lite lätt. Micke har ju ett defekt knä och jag har en defekt kondis så vi tog inte i så vi sprack. Eller... mitt huvud är ju på väg att spricka men det är nog endast på grund av att jag inte druckit tillräckligt innan. Fick lite tunnelseende och illamående efter crosstrainern :P

 

Så kan det gå.

 

Tur att jag hade "egna studier" idag så jag slapp sitta med huvudvärk i skolan.

 

Det blev helt enkelt sängläge för mig tills det var dags att hämta Charlie.

 

Huvudet spränger fortfarande men jag får väl stå ut.

 

Till nåt helt annat..........

 

 

Jag var på så dåligt humör i lördags och allt var skrutt, tills jag får ett befriande sms från Marie. Hon ville ner på stan och jag ville hemifrån så vi slog våra kloka skallar ihop och drog på shopping och fika. Jag hittade en parfym som jag verkligen vill ha. Min Escada är slut så jag måste ju verkligen ha en ny ju. Jag kom hem med ett par träningsskor, tights, två tröjor, örhängen och en mus till min nya dator. Parfymen hoppas jag att någon som älskar mig köper i typ mitt-i-veckan-present :o) (hint hint)

 

Just... jag har köpt en ny dator. Min Mac funkar tyvärr inte med mitt skolarbete så jag köpte mig en skoldator helt enkelt. Den är så fin så.

 

Men i alla fall... när jag kom hem från dejten med Marie så var jag alldeles lugn och harmonisk. Jag behövde verkligen en paus hemifrån.

 

I söndags var Melle med pappa på italienska klubben. Vi passade på att åka till IKEA och köpte en lampa till datorrummet. Sen åkte vi ut på landet och käkade kvällsmat. Gott!

 

Nä fyyyy, nu ger jag upp. Min huvudvärk tar kol på mig.

 

 

 

//Take9