TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

ÅNK

Kategori: Allmänt

Allt fler blir diagnostiserade ÅNK - Åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet.

 

Känner du igen dig?

 

Så här visar sig symptomen:

 

Jag bestämmer mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen.

 

Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.

 

Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först.

 

Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna.

 

Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka från. Jag ska börja leta efter pennan, men först måsta jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet.

 

Juicen håller på att bli varm och bör sättas i in i kylen.

 

På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.

 

Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.

 

Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna.

 

Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Nån har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.

 

Jag borde lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka fjärrkontrollen på bordet och går för att ta fram en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

 

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postat, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärrkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har inte aning om var jag lagt bilnycklarna.

 

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG.


Kommentarer

  • Marie säger:

    Haha, det var det roligaste jag läst på länge :) jag på pricken!

    2010-11-15 | 22:32:10

Kommentera inlägget här: