TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Starka bloggminnen från 2010

Kategori: Allmänt

Jag läste några blogginlägg från maj 2010 då jag precis startat bloggen...

 

Blev lite känslosam och plockade ut en bit jag skrev om Micke. Nu stämmer inte allt längre eftersom han bevisat gång på gång att han KAN laga mat ;P

 

Here goes.

6 maj 2010

"Min man Micke... han är en rätt trevlig kille som tyvärr ser negativt på väldigt mycket. Han går in med ett nej sen får man övertala och överbevisa honom om han ska ändra till ett ja. Han är utmanande och alldeles för diskussionskär. Han är en datanisse ända in i minsta fiber. Han är en kille med "elak" humor och älskar att titta på klipp med folk som gör sig illa.

 

Min Micke är "allergisk" mot djur men kan inte motstå att busa och leka med Nisse när vi är ute på landet hos mamma och pappa. Han kan verkligen inte laga mat men tar hand om resten av huset inkl tvätten. Han har ett oerhört tålamod men en jättekort stubin.

 

Han står ut med mig och mina små (läs stora) egenheter. Jag sa idag till min svåger "inte ens jag skulle vilja bo med mig själv", då förstår jag hur mycket han älskar mig. Min Micke är så klumpig att det är roligt.

Han är allt jag inte är... diciplinerad, realistisk, smart, eftertänksam, allmänbildad till max.

 

Han är min pusselbit i livet, min själsfrände och mitt livs största plåga.

 

För att älska någon så mycket som jag älskar Micke gör ont i hela kroppen och mitt hjärta är så fullt att det är redo att brista. Men det är en underbar smärta. En smärta som är värd att leva med för den bäddas in i den mjuka fluffiga rosa gullipluttiga myspysiga påsen med kärlek han ger tillbaka.

 

Micke, jag tror att jag gillar dig! "

 

27 maj 2010

 

"Jag åt en så god lunch. Lammfilé med rosmarinsås och tjocka strips till.

Jag satt och tänkte på hur man skulle kunna beskriva den underbara smaksensationen och det bästa jag kunde komma på var:

...hemma på via canaletto 10, Sarzana, Italien. Sen varm sommarkväll, pappa står och lagar mat. Jag är liten igen. Får springa ner i trädgården till stora rosmarinbusken och plocka några kvistar till köttet. Vi äter med den gamla tvn på i bakgrunden. Det är glamour på burken... dubbat till italienska. Vi dricker ésta thé till maten... tuggar på lite seg foccacia som blev kvar sen frukosten.

Det är smak det..."

 

24 Juni 2010

"Idag fick jag det efterlängtade brevet från skolan och JAG KOM IN!!!!!!!!!!!!!!

Det stod så vackert - Grattis du har antagits till utbildningen. Jag ska bli redovisningsekonom. Om två år är jag färdigutbildad och förhoppningsvis har jag redan då ett jobb jag trivs med. Med tanke på att det är 1/3 praktik så kanske man hamnar på ett företag som vill ha en kvar efter praktik.

Jag är så glad men också lite rädd. Det här med att möta nya människor och våga ta för sig... det är läskigt."

 

 

9 Juli 2010

 

"Melle har gått sista dagen på simskolan och resultatet blev som önskat - simkunnig. Han fick ett diplom och fyra märken. Baddaren, silvergrodan, guldgrodan och silverfisken. Tyvärr hade guldgrodan tagit slut så vi fick bara med oss tre märken hem. Men Melle ska få köpa det märket som fattades vid ett senare tillfälle."

 

 

 

Minnen är bra att ha.

 

 

//Take9


Kommentarer


Kommentera inlägget här: