TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Hurra hurra hurra!!!

Kategori: Allmänt

Idag fyller ju tanten år!

 

Hela 32 år blir jag i år. Inte ett grått hår så långt ögat kan nå (notera att jag sitter framför datorn och INTE framför spegeln).

 

Morgonen började som vanligt. Jag trodde att jag skulle få sovmorgon men tji fick jag. Alla mina söta grabbar antingen grinade, tjafsade eller skällde. Det orkar man ju inte ligga och lyssna på så jag gick upp. Jag var inte tyst eller glad. Likt ett blixtrande åskmoln stormade jag fram i huset och skrek:

 

"DET VAR JU SNÄLLT ATT JAG FÅR SOOOOVA PÅ MIN FÖDELSEDAG; TACK SÅ MYCKET!"

 

Vet inte om jag fick ut nåt av dem men lite trots får man ju behålla även om man just fyllt 32.

 

Micke kom iväg med barnen och jag, som inte var trött längre, satte mig framför datorn och påbörjade en powerpointpresentation till skolan.

 

Klockan 10 hämtade jag upp M i Dingtuna och vi styrde kosan och kosingen mot Eskilstuna och Tuna Park.

 

Det började bra. Jag hittade halsband och örhängen redan i första butiken och tänkte att det vore skoj att få med sig nåt från varje butik man går in i. Det gjorde jag ju så klart inte men det var en skoj tanke.

 

Vi strosade runt i butikerna. Käkade lunch på woken, mums!

 

Jag kom hem med tre halsband, ett par örhängen, ribbade leggins och en fladdrig väst från Vila.

 

Försökte få CSN-rabatt i varenda butik men sån tur kan man ju inte ha. INGEN stödjer de stackars fattiga studenterna.

 

Vi åkte hem vid 15.30 och då hämtade jag upp barnen på en gång. Åkte till posten och plockade med mig nya skrivaren och mitt USB-minne.

 

Hem och börja städa.

 

Kl 18 kommer folket och vi käkar korv med bröd och dricker saft. Jag fick en middag med systrarna B och så fick jag pengar av mor och far. Tur är väl det eftersom jag shoppat en massa skoj under dagen.

 

Av Micke fick jag väldigt vackra blodröda (och dyra) rosor, biokort och så ska vi till Hässlö Spa och ha en mysdag med behandlingar.

 

Dagen har varit bra trots mina höga krav på födelsedagar.

 

Tack alla som grattat mig på FB. Tack Ludde som hoppade in här i bloggen och grattade mig. Tack alla som ringt och sms:at under dagen.

 

Och tack mamma och pappa för att jag finns.

 

 

 

 

 

 

//Take9


Debet och kredit, t-konto, UB och IB...

Kategori: Allmänt

För en gångs skull kunde jag göra alla uppgifter vi fått i läxa direkt under lektionstid. Jag förstod allt och bortsett från ett par missade nollor så flöt det på. Skönt att hålla på med sånt jag kommer ihåg från hösten -09.

 

Däremot gick morgontimmarna mindre galant. Ekonomistyrning med säkerhetsmarginaler, täckningsbidrag, nollpunkt och minimikalkylering.

 

Saker som kan få en att gråta, helt enkelt.

 

Men men... i morgon fyller jag år och då har jag vigt dagen till shopping och kvällen till familjebesök.

 

Jag och M ska åka till Tuna park och gå i butikerna där. Käka lite lunch på woken och bara ta det lugnt. Hoppas att jag hittar nåt skoj också. Saknar ju fortfarande ett halsband och ett par örhängen att ha på bröllopen. Vill gärna ha nåt nytt.

 

Micke jobbar hemma i morrn så han har lovat att jag ska få sovmorgon tills det är dags att hämta M i Dingtuna.

 

Ja jag vet att det är självstudiedag och det är menat att man ska sitta med näsan i böckerna då, MEN min födelsedag är helig och plugga kan jag göra på kvällen när jag inte orkar fylla år längre.

 

Segt som kola i min hjärna nu... hör fotboll där nere och det går jag inte med på. Slänger mig nog i sängen istället.

 

Det har varit en ok dag idag som gått alldeles för fort.

 

 

 

 

 

 

//Take9


Mätt som en plätt

Kategori: Allmänt

Vi var ute och käkade mat hos pappa. Det blev ravioli med pappas köttfärssås mmmm gott.

 

Jag åt alldeles för mycket så nu mår jag nästan lite illa. Ungarna käkade lördagsgodis och chips efter maten. Micke och pappa kollade på fotboll och jag satt och njöt framför brasan. Lugnt och skönt.

 

Vi åkte hem och slängde Charlie i säng. Min lilla blondie var härligt trött, men nöjd och glad. Jag läste "Prins Charlie"-boken sen släckte han och sa god natt. Hoppas att han sover lika länge i morgon som han gjorde i morse.

 

Micke vill kolla på mer fotboll så det blir väl tidig läggning för mig också antar jag.

 

I morgon ska jag ner på stan med Petro.

 

 

 

 

 

//Take9


Yes yes yes!

Kategori: Allmänt

Första dagen den här veckan då jag får sova längre än till kl 6.30. Känns skönt.

Melle vaknar som vanligt tidigt men han lägger sig och läser eller glor på tv då. Charlie sov jättelänge idag. Vanligtvis går han upp runt kl sex men idag sov han till nio. Det var riktigt skönt.

 

Tog en varm dusch.

 

Sen åkte jag och Charlie till Nisses för att köpa lite pussel till grabben. Han sitter jämt och pusslar på dagis så jag tyckte att det var dags att få ett lite mer utmanande pussel. Vi hittade en låda med fyra pussel i. Olika svårhetsgrad. Ett pussel med fyra bitar (alldeles för enkelt), ett med sex bitar (också enkelt), ett med 9 bitar och ett med 16 bitar. Det med 16 bitar blev lite av en utmaning men efter ett par minuter var det också lagt.

 

Jag hittade ett par pumps på Nisses (!). De kostade bara 275kr och sitter bra på mina fötter, vilket är ganska väsentligt.

 

Idag har jag ingen energi alls :( Känner mig trött och grinig. Vill bara lägga mig i soffan och inte göra ett skit idag men jag har lovat pappa att vi ska komma ut och äta kvällsmat med honom.

 

Men nu tänker jag i alla fall lägga mig en stund.

 

 

 

 

//Take9


Tanten blir äldre

Kategori: Allmänt

På onsdag fyller jag år igen.

 

Tänk att jag har varit så uppslukad av skolan, barn, läxor och andra saker, att jag helt glömt bort min födelsedag! Det händer inte ofta ska jag säga. Micke frågade mig vad jag önskade mig i födelsedagspresent igår och jag fattade ingenting. Just ja!

 

Jag gillar födelsedagar. Man får vara lite xtra speciell på sin dag tycker jag.

 

I år ska jag åka på shoppingutflykt med M till Tuna Park. Det blir lunch som vanligt på woken för mig. Gillart!

 

Jag köpte just en laserskrivare från Dustin så jag vet inte riktigt hur mycket pengar jag kan spendera men det gör inget. Det är kul att gå i affärer och tankeshoppa lite. Melle måste visserligen ha fler hoodies och fler byxor. Han växer som ogräs. Det är i alla fall prio ett den här gången.

 

Sen måste jag ha skooooor. Om jag inte hittar ett par här i V-ås måste jag hitta i E-tuna. Annars får jag klä fötterna med näver och rep när jag ska på bröllop. Mja... kanske inte riktigt så illa är det väl men fin vill man vara. Ska hitta ett par snygga leggins också... och ett halsband... och örhängen...

 

Idag hade vi projektpresentationen och det gick ju som på räls. Tjejerna och jag lyckades!! Och jag måste ju få skryta lite över vår fina powerpointpresentation. Den var riktigt proffsigt gjord tycker jag. Stilren och lugn.

 

Jag har så ont i skallen nu, men det får man väl kanske räkna med när man haft en hektisk vecka i skolan.

 

Så kvällen blir lugn. Pizza och chips framför tvn.

 

Skåla med Cola!

 

 

 

 

//Take9


Det blev blått

Kategori: Allmänt

Jag har ändrat mig när det gäller bröllopsutstyrseln. Jag orkar inte sy om klänningen jag köpt så idag var jag nere på stan och köpte en fin blå tunika som jag ska ha.

 

Tänkte pimpa den lite med en brosch.

 

Till den blir det ett par svarta leggins och pumps OM jag hittar ett par någon gång.

 

Jag tycker att den är fin faktiskt.

 

Köpte även ett diadem med ett konstigt pärlmönster på som blingar lite. Får se om jag sätter på mig det eller om det får bli en present till någon liten tjej som gillar sånt.... har inte bestämt mig än.

 

Jag var in på nya IGOR på stan och blev glatt överraskad. Det var fint, fräscht och öppet. Massor med folk men det gjorde inget.

 

Hoppas på att min shoppingpartner kan hänga på ner på stan någon dag nästa vecka.

 

 

Ha det!!

 

 

 

//Take9


Ekonomistyrning

Kategori: Allmänt

Nu har vi börjat på riktigt med ekonomin i skolan. Tyvärr är vår lärare i det ämnet inte lämpad att lära mig nåt för han hoppar fram och tillbaka mellan en massa saker så det bara strular till det i mitt huvud.

 

Jag måste sätta mig ner själv hemma och lära mig om allt igen... måste lära mig det jag lärde mig för ett år sen.

DÅ kunde jag det, men nu efter lektionen idag kan jag tydligen ingenting längre. Jag ska ta fram mina gamla böcker som jag förstod.

 

På fredag har vi projektpresentationen och jag måste lära mig allt jag ska framföra. Jag trivs jättebra med "mina" tjejer. Vi har nog lite "sisterhood" goin´on tror jag minsann :P

 

Jag och M var på zumba i måndags. Det var stenhårt och mina fötter led mest. Jag fick sendrag efter sendrag och kramp som inte ville släppa taget. Tror inte att mina knän heller gillar zumba längre :(

 

Tur att det finns andra träningsformer.

 

I morrn är jag "ledig" från skolan och jag borde ta mig ner på stan för att hitta en klänning till nästa fredag så det vankas bröllop. Jag kommer nog inte att sy om klänningen jag köpte utan den slänger jag nog ut tillsammans med skorna på blocket eller tradera. Jag känner att jag varken har ork eller tid att sy om nåt som jag ändå inte känner hundra för.

 

Idag var vi på utvecklingssamtal med Melle och jag har nog aldrig varit så glad. Det går jättebra för Melle och han är så förändrad. Nu sitter han med på samlingarna och han är med på allt utan att klaga/gnälla/trotsa emot.

 

Det känns skönt att veta att det går åt rätt håll. På lördag ska han få åka till Toys och köpa en pryl som han suktar efter. Funderar även på att hyra en bana på Aros funhouse och bowla lite. Vi får se om vi kan hitta nåt trevligt för Charlie att göra.

 

Melle växer som ogräs och nästan alla hans byxor är för korta IGEN. Jag tycker att jag köper byxor på löpande band. Men jag klagar egentligen inte. Jag gillar ju att shoppa :) Synd bara att jag inte har en egen sponsor som så många har.

 

Melle är härlig.

 

Charlie är skoj han med... blir bara större och större. Men fortfarande min lilla bebis som älskar att ligga och gosa med mig i soffan. Jag ska killa hans rygg... hans mage... hans hår... hans haka... och hans tår. Min lilla blondie.

Han följde med till skolan när vi skulle på möte idag och fick leka med en massa roliga saker. Plutten viskade också när han pratade med oss för att inte störa :)

 

Idag fick jag brev från ett visst ställe igen... måste skicka in fler förklaringar på diverse saker. Jag blir så ledsen när jag inte blir trodd och när jag blir oskyldigt anklagad för något. Jag har skrivit ett svarbrev som jag måste skriva ut och skicka. Ska göra det redan i morgon.

 

Jag är lite kluven i mig själv angående min lediga dag. Ska jag ta en LEDIG dag eller ska jag fylla den med en massa saker som jag verkligen behöver göra? Svårt beslut.

 

Nu ska jag i alla fall packa ihop och gå upp och bädda ner mig i sängen. Hoppas att Micke följer med mig så han kan killa mig på ryggen tills jag somnar.

 

God natt och sov gott!

 

 

//Take9


Valskit

Kategori: Allmänt

Hur ser det ut?

Tårar och skratt

Kategori: Allmänt

Igår hade vi våra EGO-tal i kommunikation. Det var en mycket bra upplevelse.

 

Man fick lära sig så mycket om sina klasskamrater och jag gillar dem ännu mer nu. Det var till och med så att jag kände för att springa upp och krama en del som stod där uppe.

 

Det blev en hel del tårar men också bubblande skratt.

 

Jag vet inte hur de andra känner men jag känner mig mycket närmare dem nu än tidigare. Att så många vågade gå upp där och visa känslor är så jäkla starkt.

 

Jag var inte så stark.

 

Efter att ha suttit och lyssnat på nästan 15 gripande historier hade jag mina känslor en meter utanför kroppen och bara tanken på det jag tänkte säga fick det att knyta sig i halsen på mig. Oj vilken lång mening det blev där :P

 

Nä jag tänkte om och tog en lite mer neutral och trist genomgång av mitt liv.

 

Jag började från början och berättade att jag som barn önskade bli ridlärare och veterinär. Sen blev killar mer intressant och jag slutade med hästarna. Jag startade ett band med mina vänner, Bad girls, hahaha!!! Jag berättade om vår spelning och min svarta kort korta spetsklänning :P

 

Sen gick jag snabbt igenom några årtal. När jag träffade Micke, flyttade ihop, förlovade oss, köpte hus, födde barn, gifte oss, och födde barn.

 

Jag avslutade med mitt tårtintresse och bjöd på muffins.

 

Tyvärr brände jag ju en av två plåtar så jag tog bara med en av de hembakade muffinsarna till J som är laktosintolerant. De andra fick köpemuffins :)

 

Även fast jag inte kände mig nervös inne i mig, var min kropp ur kontroll. Mina knän skakade, mina händer darrade och jag kände mig allmänt flaxig.

 

Men jag gjorde det. Jag stod och pratade om mig själv framför 28 personer. Det har jag aldrig gjort förut, tror jag.

 

Den gripande historian får bli ett annat tillfälle eller om någon frågar om den.

 

Men mina klasskompisar växte flera meter i mina ögon!

 

 

HEJJA OSS!!!!!

 

 

//Take9

Ego-tal

Kategori: Allmänt

Ja just. Idag startade vi vår kommunikationskurs. Den började bra med att vår kurslärare Lena drog igång med dans och Black eyed peas, I´ve got a feeling....

 

Helt underbar människa!

 

Hon berättade att hon på en föreläsning en gång startade med ett torsdagstjut a la Hans "filmfarbrorn" Wiklund. Helt otroligt att våga göra en sån sak. Bara en sån grej att våga stå och prata inför andra är ju tufft, men ett vrål av den kalibern... herre gud. Det skulle jag vilja se!

 

Hon lovade dock att vi skulle få slippa skrika :P

 

Tackar ödmjukast.

 

Hon har lovat att vi ska, efter denna kurs, känna oss bekväma att prata inför stora folksamlingar.

 

Den som lever får se...

 

I morgon ska vi hålla ett ego-tal inför hela klassen. Vi ska prata om oss själva helt enkelt. Jag är ju ganska ego och pratar gärna om mig själv så själva innehållet i talet har jag klart... nu är det bara modet som fattas.

 

Det som är intressant är ju att alla i klassen vet om att alla de andra också har scenskräck. SÅ det borde ju resultera i nån slags förståelse och medlidande för den som redovisar. Alla har även fått lära sig hur det är att vara en bra lyssnare. Hur man ska se ut och vad man ska göra för att visa att man aktivt lyssnar.

 

Vi har fått göra ett till test idag... personlighetstest.

 

Jag är Vänskapliga Vera!

 

De olika personligheterna var: Vänskapliga Vera, Uttrycksfulla Uffe, Analytiske Arne och Pådrivande Pia.

 

Jag är tydligen varm, uppriktig och pålitlig men även konflikträdd, långsam och velig och tar inte ställning :P

 

När jag såg de olika personligheterna var det ingen tvekan om vem jag var.

 

 

Den här kursen är riktigt kul och jag ser faktiskt fram emot ego-talet i morgon.

 

Men i morrn ska jag ta med mig huvudvärkstabletter :)

 

 

//Take9


IDOL, val och soffhäng

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan bredvid Micke och tittar/lyssnar på IDOL. Det är en blandning av härliga rysningar och hemska ångestattacker. Folk som ställer upp som verkligen inte kan sjunga... hur tänker de? Har de inga vänner som säger ifrån? Tar ner de på jorden och hindrar dem från att göra bort sig totalt i tv.

 

Men sen kommer änglarna med röster som får en att nästan börja gråta. Tänk att det finns så mycket talangfulla människor. Jag är så avundsjuk. Jag vill också kunna spela instrument och sjunga.

 

Nåt jag inte vill eller kommer att göra är att hänga på smutskastningen i valtider. Så fruktansvärt fjantigt och tröttsamt. Och nu menar jag inte bara politikerna... vanliga folk runt omkring snackar skit om motpartier och deras åsikter... skämtar om hur andra tycker och tänker. Skrattar och hånar. Så j-la barnsligt.

 

Soffhäng, härliga soffhäng...

 

Melle kände sig lite illamående igår men det gick över. Jag började må dåligt inatt runt halv tre när Micke kom och la sig. Nä, det var inte därför jag mådde illa :P Gick upp ett par ggr och illamåendet höll i sig. Nu tror jag att jag mår lite bättre. Jag har ätit, inte spytt eller nåt annat äckligt. Kanske bara blev för mycket för mig efter en tung vecka i skolan och sen blev det tufft igår för mig.

 

Charlie fick jag slänga i säng i vilda protester för han var helt enkelt odräglig. Trotsiga treåring med allt för mycket tårar på lager. Gnäll och skrik och trots är hans OCH min vardag. Skitjobbigt.

 

 

Nä, en skön semester var det någon som pratade om... synd att varken tid eller pengar finns.

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Intolerant

Kategori: Allmänt

Ja det är just det jag är idag.

 

Intolerant mot trängsel, ljud och barn.

 

Jag och P åkte till IKEA för att fika lite och sen shoppa. Skönt att åka hemifrån och slippa höra gnäll, gråt, skrik mm, trodde jag....

 

Ja, visst är det väl en idiotisk plats att sätta sin fot när man vill ha lugn och ro men i det här fallet lockade priset mer än behovet. Men shit alltså... vi var där strax innan elva. Kl 11.00 öppnar de för mat och det var då hela helvetet bröt ut.

 

Det var gråtande bebisar, vrålande morsor och trotsiga barn som låg och skrek på golvet.

 

Som på beställning.

 

Vi gick ut i butiken och där träffade vi på "jag står var jag vill med min kundvagn för jag har just träffat min granne som också står var hon vill och vi vägrar att flytta på oss för vi har rätt att stanna var vi vill i affären för du ääääääger inte IKEA".

 

Typ.

 

*andas in*

 

*andas ut*

 

Kläderna kändes trånga och jackan kändes som en tvångsjacka. Ut UT jag måste uuuuut!!!

 

 

Vi gick ut till bilen, lämnade grejerna, kylde ner oss lite i duggregnet och sen gick vi in på H&M. Där var det ingen trängsel och inga skrikande barn. Jag kunde i lugn och ro plocka på mig några tröjor och en kjol. Vidare in på Din Sko där jag hittade jättefina skor men tyvärr i fel storlek. Jaja, sånt händer.

 

In på Maxi och köpte ett snyggt hänglås till skåpet i skolan. Ja, det var snyggt! Färgen är typ gulgrönmetallic :)

 

Köpte även snacks till min "hänga i sängen-kväll".

 

På vägen hem ringer svägerskan och varnar för våldgästning. Det är alltid trevligt med sällskap men idag märkte jag att det blev för mycket ljud. Jag retirerade till köket och började med maten. Jag varnade även för att jag inte var direkt barnvänlig idag, ifall de skulle tycka att jag var allt för otrevlig :)

 

Nu sitter Melle och spelar med sin kompis och Charlie ligger på golvet och tittar på. Jag har dukat fram lördagsgott till barnen som ätit upp maten... dvs inte Charlie. Han blev utan. Micke sitter uppe vid datorn.

 

Jag längtar till ikväll... då jag får vara ensam i lugn och ro framför tvn.

 

 

Jag behöver nog semester.

 

 

 

 

 

//Take9


Press i projekt

Kategori: Allmänt

Igår startade vårt första projekt i skolan. Och självklart känner jag mig överväldigad och att vi egentligen gör mindre än vad som krävs. Men så är jag jämt. Jag tror alltid att det jag gör är inte gott nog... att det jag gör inte duger utan att det förväntas mer av mig.

 

Tufft för mig. Särskilt när vi ska arbeta i en projektgrupp. Är jag ensam kan jag styra själv och överarbeta mig men nu är det andra som också spelar roll. Jag måste lära mig att anpassa mig efter andra och inte bara köra på för fullt.

 

Jag hoppas i alla fall att vårt projekt kommer att bli godkänt.

 

Idag ska jag hämta Petro sen ska vi till Hälla och fika och slösa tid.

 

Micke ska ha över killarna ikväll (troligtvis) för det är fotboll. Då ska jag bara ligga i sängen och glo på tv aaaaalldeles ensam :)

 

 

Ha en bra dag!

 

 

 

//Take9


Känns lite sorgligt

Kategori: Allmänt

Solen skiner och frisk luft strömmar in genom altandörren.

 

Jag hörde kanadagässen tjattra på väg mot varmare breddgrader.

 

Löven har redan börjat täcka cykelbanorna runt dagis och bilarna är täckta med dis på mornarna.

 

Hösten är på god väg och snart blir jag ett år äldre igen.

 

Tiden går för fort.

 

 

 

//Take9


Long time...

Kategori: Allmänt

Jahapp, det börjar se tunt ut med inlägg här i bloggen.

 

Jag har faktiskt haft fullt upp och när jag inte har haft fullt upp har jag somnat av utmattning. Bra utmattning... hjärnutmattning. Min stackars hjärna har ju gått på lågvarv så pass länge och blivit lite lat under tiden så nu när skolan kommit igång orkar inte min stackars hjärna med. Men det är skönt att vara trött pga information.

 

Den här veckan har vi haft ekonomistyrning och det har väl handlat mest om samhällsekonomi och en hel del politik.

 

Till en början känner man sig som en tom tunna med DÖÖÖH, men eftersom vi har en så bra lärare, Mona, så kommer man in i diskussionerna och helt plötsligt förstår man lite också. Känns skönt.

 

Det har hänt en hel del annat otrevligt också och det har och göra med att jag är anklagad för något och jag måste bevisa min oskuld. Mer om det skriver jag inte här. Men jag har gjort mitt så nu är det upp till "dem".

 

Min underbara man fick mig att känna mig bättre i alla fall... han hade en plan ifall det skulle gå åt h-vete. Tack Micke! <3

 

I går hade vi klassträff. Vi bowlade på Strike och sen gick vi till Tabazco och käkade. Det var tyvärr bara 19 av 29 som kom men vi som var med hade skitkul. Helt otroligt att man bara får en massa trevliga människor i en klass. Oftast brukar det ju vara några som är "kufar", som en tjej i klassen uttryckte sig :P , men alla är så normala och man skulle kunna hänga med vem som helst utan att känna att det var konstigt. Det är så skönt!

 

Jag är glad att jag fått den här chansen och jag är ännu gladare att jag har en klass som kommer att göra det mycket trevligare två år framöver.

 

Jag har klickat med många av tjejerna och jag tror att jag fått vänner för livet.

 

Bowlingen gick åt skogen :) men det gör inget. Jag käkade pasta med musslor, bläckfisk och stora räkor. Yummi! Nästa pastadejt blir på Varda med M och S. De ska tydligen ha pilgrimsmusslor som jag är mycket nyfiken på. Tyvärr satt inte L med vid vårt bord men hon är också medräknad :)

 

Så... over all är jag supernöjd med kvällen igår. Lite sliten är jag dock idag trots att jag inte drack nåt alkoholhaltigt :)

 

Idag ska jag läsa min läxa till i morrn men större delen av dagen ägnar jag åt vila och rekreation.

 

 

 

 

 

 

//Take9


Playdate

Kategori: Allmänt

Idag kom Donna och Madde med kids och hälsade på. Vi pratade hemlisar och smidde ondskefulla planer. Nä, kanske inte ondskefulla med ändå :P

 

Det var trevligt att träffas. Vi gör det ju alltför sällan tycker jag. Det är kul att se ungarna växa som ogräs... trots att mitt ogräs var gräslig idag. Dryg som YES diskmedel var han och jag är INTE alls på humör för hans drygsamhet idag.

 

Jag bjöd på stoooora morotsmuffins och kardemummamuffins. Yummi!

 

Sen fick jag höra att jag var en vacker prinsessa och att jag lagade god mat. Viktoria är en liten sötnos.

 

 

And she looooves me!!

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Charlie sjunger sa hon.....

Kategori: Allmänt

Skitdag idag.

 

Skulle hjälpa m att duscha idag men möttes av total motstånd direkt. Det tog säkert 30 minuter lirkandes innan jag till slut tappade fattningen helt och ropade på p. Efter många om och men lyckades vi få in m i badkaret. Jag gjorde det jag skulle och så vidare och så vidare.

 

Det hjälpte inte mitt redan pissiga humör ska jag tala om.

 

Sen när jag sitter vid köksbordet märker jag hur m, som är ute i hallen som vanligt, sätter sig på huk, ler och börjar prata. Öh? Vem pratar hon med tänkte jag och gick och tittade. Ingen annan var i hallen... inte ens hunden eller någon katt...

 

Jag frågade vem hon pratade med och svaret blev Charlie och så pekade hon på ett par skor. "Charlie sjunger" säger hon. Jag tar upp skorna och frågar om hon tror att det är Charlie jag håller upp.... ja, blev svaret.

 

 

 

 

Nu orkar jag inte skriva mer............

 

 

 

 

 

//Take9


Lördag morgon

Kategori: Allmänt

Har inget planerat idag förutom att Melle ska ha hem kompisar och jag ska en sväng ut på landet. Jag skulle vilja åka till IKEA på loppis men då vill jag ha någon att åka med (dock inte med familjen).

 

Just nu sitter jag med färg i håret. Dags att utplåna de ständiga påminnelserna om att jag blir äldre.

 

Annars då... Micke sitter framför datorn och ungarna framför var sin tv. Som vanligt med andra ord!

 

 

Nä, dags att sätta fart på Melle så han käkar lite frukost innan vi ska åka ut på landet och få lite frisk luft.

 

 

 

//Take9


Senaste dagarna

Kategori: Allmänt

Jag har varit på föreläsningar på förmiddagarna och lektioner på eftermiddagarna den här veckan.

 

I tisdags handlade föreläsningen om grupper och personligt varumärke. Hur en grupp kan se ut och hur man fungerar i grupp. Vad personligt varumärke betyder och hur man kan marknadsföra sig själv på bästa sätt.

 

I onsdags hade vi leg. läkare Stefan Sackemark som föreläsare och han berättade om hjärnans SPRAK - selektiv positiv reaktions aktiverad konsekvens. Det betyder i stora slängar belöningar man mår bra av som tex träning, mat, hobby etc. Men även alkohol, droger och pedofili kan vara SPRAK för vissa sjuka hjärnor. Det kallas negativ sprak. Negativ sprak är allt som kan skada en själv eller någon annan och bör tränas bort.

 

Kognitiv beteendeterapi.

 

KBT bygger på praktisk träning. Genom övningar går det att förändra tankar och beteenden. Metoderna har visat sig vara effektiva mot bland annat depression, fobier och ätstörningar. Det handlar snarare om att angripa problemet än att söka orsaken till det. Med motivation och belöning går det att komma långt.

-KBT är egentligen hjärnans naturliga arbetssätt (Stefan Sackemark).

Hjärnan har en belöningsprincip och sänder ut kemikalier som får oss att må bra. Ett tydligt exempel är vid förälskelse.

Stefan Sackemark gör en liknelse med att det sprakar i hjärnan. Antisprak gör oss deprimerade.

 

Han var intressant och jag gillade hans sätt. Rak på sak, svart eller vitt.

 

I torsdags föreläste Mikael Genberg om att förverkliga sina drömmar. Han var en mycket speciell karl. Men jag gillade honom. Han omvände mig och mina förutfattade meningar och igen visade det sig att man inte ska döma boken efter dess omslag. Lär känna personen bakom fasaden.

 

Det var läckert!

 

På eftermiddagen hade vi ett litet datatest i word, för att fröken B skulle veta var vi låg i kunskap osv. Jag tror att jag nailade testet... eller tja... jag kanske missade på en 3D effekt på tabellrutan man skulle göra... skuggade bara.

 

Idag hade vi självstudier och jag själv studerade butikernas upplägg på stan ;) Köpte även studierelaterade attiraljer som kommer att göra min studietid mycket trevligare.

 

Här kommer lite bilder på mina inköp.

 

 

 

Första bilden visar ämneskalendern jag köpte för 39kr, helt suverän!

Andra bilden visar innehållet i kalendern. En flik för varje ämne.

Tredje bilden visar mappen som kostade 49kr.

På fjärde bilden ser man även mitt lilla pennfodral som kostade 29kr.

Femte bilden visar min fina väska som egentligen är en laptopväska men funkar lika bra ändå. Jag gillar att den är uppdelad i fack inuti. Passar jättebra när man vill separera matlåda från studiematerial. Väskan kostade 299kr.

Sjätte och sista bilden ser ni min fina nya bling bling klocka, lila och fin. Kostade endast 198kr.

 

Mina studier rättfärdigar mitt shoppingberoende idag :)

 

 

 

//Take9


Vinnaren ääääär......

Kategori: Allmänt

PATRIK!!!!!
Grattis, vinsten delas ut under morgondagen. :)