TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Charlies arm

Kategori: Allmänt

Charlie har sovit oroligt inatt... vet inte om han yrade pga det starka smärtstillande han fick på akuten igår eller om det bara var mardrömmar efter traumat.

 

Vi gick upp varannan gång jag och Micke.

 

Charlie vaknade som vanligt runt 7 och kom till oss. Hoppade upp i sängen utan problem och använde båda armarna.

 

Jag fick klämma och känna på armen och böjde den hit och dit och han reagerar inte med smärta. Den är inte svullen eller varm. Han använder armen som vanligt så jag tror att allt är på plats nu och inga sprickor. Annars hade han nog fortfarande haft ont. Nu har ju även medicinen från akuten gått ur kroppen.

 

Det var en pärs igår men jag är så stolt över vår stora treåring som uppförde sig så bra, trots hunger och sömnbrist.

 

Idag har jag lovat filmkväll med popcorn, godis och cola. Han fick bestämma det igår på akuten.

 

 

Min tappre lille prins Charlie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Med Charlie på akuten

Kategori: Allmänt

Kvällen har spenderats på akuten.

 

 

 

Klockan 16.00 ungefär satt vi inne och fikade med Mickes morbror som var på besök. Barnen hoppade i studsmattan som vanligt. Eller studsade gjorde de inte... de brottades (som vanligt). Charlie som var eftermiddagstrött skrek, grinade och gnällde om vartannat. Allt som vanligt alltså...

 

Tills gråten blev annorlunda.

 

Nåt i "mammamagen" sa att det inte var ett vanligt gråt.

 

Känslan var rätt. Charlie hade landat lite snett på armen och rörde den inte. Vi trodde först att han landat illa och bara fått lite ont. Han fick en ispåse på armen och så ville han spela på Mickes telefon. Gråten stillades av och han verkade inte så olycklig.

 

Men minsta lilla han rörde armen/armbågen, började han gråta. Han använde inte heller handen och höll om armen hela tiden.

 

Jag ringde 1177 och fick en remiss till akuten.

 

Charlie var jätteduktig och bara man höll armen stilla så grät han inte.

 

Vi kom fram till akuten kl 17.19 tog en kölapp och satte oss ner och väntade. Efter en halvtimme fick vi komma in till en sköterska som pratade med Charlie. Hon tyckte att han var så duktig och svarade så bra på hennes frågor. *Stolt mamma*

 

Vi fick därefter gå tillbaka till väntrummet och vänta på ortopeden.

 

Efter bara ett par minuter ropade de upp och och vi fick gå till ett rum på ortopeden för ytterligare väntan. Bara Charlie höll sin arm stilla var han lugn och hade inte så ont. Vi hann med att sjunga, leka färgleken, göra en ros av pappershanddukar och killa lite på ryggen.

 

Det kom in en jättetrevlig läkare som ville prata med Charlie och känna lite på armen... tyvärr gjorde det ju så ont när han klämde och kände så Charlie grät och stretade emot. Han ville inte alls att doktorn skulle klämma där det gjorde ont, stackars lilla bus.

 

Läkaren sa att vi skulle vänta ett par minuter så Charlie fick en chans att lugna sig lite. Efter ett tag tittade han in och sa att överläkaren ville titta på armen så vi väntade ytterligare ett bra tag innan han kom in. Men det var värt väntan för överläkaren var såååå mysig. Han pratade med Charlie och satte sig på huk på andra sidan rummet så Charlie inte kände sig illa till mods. Charlie visade var han hade ont och överläkaren berättade att det var vanligt för barn i hans ålder att ett ben i armen hoppade ur led i armbågen och att det såg ut som det på sättet som Charlie höll armen.

 

Vi skulle på in smärtstillande och sen upp till röntgen.

 

Väl uppe på röntgen ville Charlie att Micke skulle sitta med honom och jag fick vänta i väntrummet. Tyvärr hörde jag panikskriken från Charlie ända till väntrummet och till slut kom en sköterska och hämtade mig. Charlie vägrade lägga upp armen på plattan och var helt förstörd stackarn. Jag kunde inte lugna ner honom och efter ett tag gav sköterskorna upp och sa att de inte kan ta bilden. Vi skickades ner igen till ortopeden.

 

Överläkaren tog emot oss och undrade varför vi kom tillbaka så fort. Då ringde de från röntgen och vi fick gå in i rummet igen. Där hoppade Charlie själv upp i stolen vi satt i innan och använde båda armarna. Då sa läkarn att han måste ha fått armen i led på egen hand. Nu rörde han armen och handen utan "smärta". Visserligen hade han ju fått smärtstillande men nu använde han ju armen.

 

Doktorn frågade mig om jag ville att han skulle känna ordentligt även om Charlie skulle protestera och det ville jag ju självklart. Hellre ont ett litet tag medan doktorn känner än att åka hem och det är nåt fel. Så han kände på armen och tyckte att det kändes bra.

 

Vi fick åka hem och han sa att om vi märker att det är nåt knas i morrn så skulle vi komma in igen. Han skulle jobba i morgon med.

 

Det var en jättebra överläkare och trots väntetiden på akuten är jag nöjd över besöket.

 

Charlie hade ju inte hunnit äta nåt innan vi åkte in så vi åkte förbi McD på vägen hem.

 

Klockan hann bli typ 20.30 innan vi kom hem.

 

Nu sover han sött min lille prins.

 

 

Jag är så glad att det inte var något mer allvarligt än så.

 

 

 

 

 

//Take9


PETA INTE PÅ MIG!!!

Kategori: Allmänt

Nu är jag less på det ständiga klängandet.

 

Sitter jag ner så kommer han och hänger och klänger på mig. Vi har en jättestor soffa som tydligen är för liten för oss två eftersom han sitter PÅ mig jämt!

 

Står jag upp så kommer han och kramar sig fast på mina ben. Hänger i mina armar och drar i mig.

 

Han ropar på mig för allt. Han ropar på mig även fast han inte vill nåt.

 

Jag får inte ens sitta på dass ifred. Vet han inte var jag är går han och letar efter mig och ropar.

 

 

 

Jag förstår inte varför han håller på så här. Det är ju inte så att han är en liten bebis som har separationsångest. Jag tror bara att det är nåt slags ticks han har. Mamma mamma mamma mamma!!!!!!

 

Han kväver mig.

 

 

 

 

Det enda sättet att få vara ifred ett tag är att åka hemifrån.

 

 

 

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas att jag kan smyga dit så han inte märker nåt. Jag får kanske fem minuter ifred innan han kommer och ropar på mig igen.

 

 

 

 

 

GAAAHHHH!!!!

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Systerdag

Kategori: Allmänt

I morse åkte jag med Tina till IKEA. Hon ville bjuda på frukost och det säger man ju inte nej till. Hon kom och hämtade mig och det var så skönt att slippa köra själv för en gång skull.

 

Det blev två småfrallor med mortadella och grönsaker, ett kokt ägg och så drack vi te till det.

 

Bilden är lånad från IKEA

 

 

Vi pratade om sånt som systrar pratar om sen gick vi runt lite på IKEA. Jag köpte en stooor väggklocka till Melle och ett par paket batterier.

 

När Charlie fyllde år fick han (jag) presentkort på H&M av g.farmor, så vi fortsatte till Hälla shopping. In på Lindex och förbluffades av att jag såg så mycket jag ville ha. Eftersom jag blev så depp igår i stockholm för att jag inte hittade nåt alls till mig själv, plockade jag på mig allt jag tyckte var fint och gick till provhytterna.

 

Summan av mitt besök på Lindex var en bh, en kort svart kjol, en lång svart kjol, ett par jeanstights och ett par stretchjeans mjuka som sammet.

 

Jag är så lycklig.

 

Nu har jag i alla fall en start på min nya skolgarderob. Jag behöver inte gå omkring i samma leggins och tunika fem dagar i veckan. Nä, så illa är det väl inte men näst intill.

 

Vi åkte därefter ut på landet och där gjorde jag en omelett på ankägg, korv, potatis och grädde. Vi käkade sallad till och lite tzatziki.

 

Tina körde hem mig och jag möttes av två dyngsura killar skuttandes i studsmattan. Det spöregnade och det gjorde det ännu roligare att hoppa i studsmattan. Men tråkiga mamman tog in barnen och körde in dem i en varm dusch.

 

Nu ligger Micke och vilar i soffan framför friidrott, Charlie spelar på min iPhone och Melle är uppe i sitt rum.

 

Man blir trött av shopping.

 

 

Men jag är nöjd av mina inköp och presentkortet har jag kvar för jag hittade inget speciellt på H&M.

 

 

 

Bilderna är lånade från Lindex

 

 

 

 

 

//Take9


Min bästa vän och shopping i Stockholm

Kategori: Allmänt

Jag är så glad att jag har en make som Micke. Han gillar att gå i affärer med mig... han håller min hand när vi promenerar, han är ärlig och säger så kloka saker när jag är ute och cyklar.

 

Han är helt fläng i skallen och har en humor som få.

 

Vi behöver inte prata för att förstå varandra... ibland räcker det med en blick (och då menar jag inte bara onda ögat)

 

Jag trivs så otroligt bra ihop med honom och tyvärr resulterar det i att jag, 31 åriga Tania, blir 14år och jätteklängig. :P

 

Vill gärna krama honom så ofta jag kan och får... och även när jag INTE får. Då är han snäll och låter mig krama honom ändå.

 

Åh... jag är så full av kärlek att jag snart spricker.

 

Underbara Micke ♥ ♥ ♥

 

 

 

 

Vi var ju i Stockholm idag jag och Micke. Bara för att få vara tillsammans och komma hemifrån. Det var så otroligt skönt och avslappnat. Vi strosade omkring och tittade i affärer. Det var meningen att jag skulle köpa en massa nya kläder till skolstarten men efter en tripp in i provhytten tappade jag sugen helt och hållet. Men det ska jag inte gå in på nu.

 

Det blev en massa kläder till killarna istället. Melle fick ett par braggjeans, en luvtröja, en träningsoverall med luvjacka, strumpor, en märkessköld till sina simmärken och så fick han en klocka. Han blev överlycklig för klockan och älskade kläderna.

Charlie fick en adidasoverall, strumpor och två tröjor.

 

Det är så kul att köpa kläder till killarna för de blir så himla glada. Melle känner sig så snygg och häftig och med all rätt. Han bär upp kläderna riktigt snyggt. För Melle blir det bara typ jeans och luvtröjor, coola killen. Ibland vill han vara lite proprare och då sätter han på sig en häftig skjorta istället. Han vill gärna vara snygg, min Melle pelle.

 

Charlie bara älskade en blå tröja han fick och ville gärna sova med den. Jag övertalade honom att hänga den på stolen istället och sätta på sig den i morgon istället. Som tur var gick han med på det. :)

 

 

Först åkte vi till Luma och Adidas Outlet. Hade jag haft en massa pengar hade jag köpt skooor. Jag älskar skor.

 

Vi käkade libanesiskt till lunch i Kungshallen. Jag tycker det är ett smart ställe med en massa olika sorters restauranger och så delar alla på sittplatserna. Så har de på Tuna Park också. Varför inte i Västerås??

 

Vi gick vidare och hamnade vid slottet där jag höll på att kissa på mig :) tog t-banan till centralen och tömde blåsan.

 

Mina stackars fötter fick sig en törn av dagen idag. Trots skavsårsplåster fick jag så ont så ont att det nu känns som att jag är skinnflådd på fotsulan. Jag fick till och med skavsår av skavsårsplåstret. Skitplåster!

 

Men vädret var underbart. Inte så mycket folk i butikerna och världens bästa sällskap.

 

Vi hann med en kaffepaus på Wayne´s Coffee  också innan vi gav upp och åkte hem igen.

 

Pappa hade killarna och kom hem med dem strax innan kl 20 så jag hann sova en stund i soffan innan de kom hem. Såååå skönt.

 

 

 

 

 

Nu ska JAG massera MICKES fötter.... bara för att jag är så snäll.

 

♥ ♥ ♥

 

 

 

//Take9


Bio

Kategori: Allmänt

Ikväll ska jag på bio med Malou.

 

Det är hennes allt för försenade födelsedagspresent :P

 

//Take9


Soffbord

Kategori: Allmänt

Vi letar efter ett nytt soffbord. Det vi har nu är ett sånt billigt Lack-bord från IKEA. Det går ju sönder bara man tittar på det. Färgen har försvunnit på ett flertal ställen så jag har fyllt i med vitt nagellack för att förlänga livslängden på bordet. Det är INTE snyggt.

 

Skulle kunna tänka mig att ha ett runt bord med 100cm i diameter. Det skulle passa... Vill ha ett vitt eller svart högblankt bord som är tåligt för stötar.

 

Det får inte kosta mer än 3000kr.

 

Har kollat runt på olika möbelaffärer här i Västerås men inget duger.

 

Ska googla lite nu...

 

 

 

 

 

//Take9


Utflykten till Stockholm - Naturhistoriska

Kategori: Allmänt

Det var en låååååång väg till Stockholm idag. Jag fick nämligen sitta bak mellan två tjattertrattar som inte var tysta en sekund. Mina öron blödde.

 

 

 

 

Väl framme var det smockat med folk och det stod SLUTSÅLT på den filmen vi skulle gå på. Tur att jag förbokat biljetterna... tog en kölapp och såg med fasa att det var 100 (!!!) nummer kvar och bara en halvtimme innan de släppte våra förbokade biljetter till försäljning. Jag som trodde att det skulle räcka med att vara där en halvtimme innan...

 

Men tjejerna i kassorna rasslade fram numren och vi hann få våra biljetter med tio minuter till godo. *pust*

 

Filmen var ok. Kul med så stor duk men mina ögon klarar inte av 3D så bra trots glasögon under 3D-glasögonen. Testade utan också men fick så jäkla ont i skallen av det så jag gav upp.

 

Efter filmen gick vi runt och tittade på döda djur och benbitar osv :)

 

 

 

Grabbarna grus...

 

 

 

 

Stooooooooor!!!

 

 

 

 

Melle mäter läskig skalle.

 

 

 

 

Micke undrar var snabeln är *fniss*

 

 

 

 

Melle har hittat en MED snabel!

 

 

 

På vägen hem var det inte många som var tuffa. Melle slocknade som ett ljus.

 

 

 

Mysig dag helt enkelt.

 

 

 

 

//Take9

Cosmonova

Kategori: Allmänt

 

Idag åker vi till Cosmonova för att titta på Monsters of the sea 3D. Vi kommer även att gå lite på NH när vi ändå är där.

 

Perfekt väder för en tripp till museet.

 

Charlie får åka ut på landet till mamma och pappa för han är för liten för Cosmonova. Där har de 5 års gräns. Bra tycker jag. Mindre barn ska inte gå på sånt.

 

På onsdag åker jag och Micke till Stockholm. Weeee, vi ska gå på stan och ha det lugnt och skönt. Inga barn att ta hand om... inga mattider att tänka på. Ahhhh!

 

Det är sista veckan på Mickes semester också... trist. Jag har 3 veckor själv med barnen innan de börjar skolan och dagis. 4 veckor kvar innan jag börjar skolan. Det är så spännande.

 

Får se när mitt träningskort aktiveras också... jag måste komma iväg nu och träna.

 

 

 

Nä, nu är det dags att röra på sig.

 

 

//Take9

Bara du och jag

Kategori: Allmänt

Micke, nästa vecka vill jag åka till Stockholm med dig någon dag.

 

Barnvakt är fixad.

 

Snäääääääälla!?!?!?!

 

 

 

 

/Take9


Charlie - pianisten

Kategori: Allmänt

Eftersom vi hade lite skralt i kassan när Charlie fyllde år och han bara fick två paket av oss, köpte vi en kompletteringspresent till honom idag.

 

Vi hade så tråkigt hemma så vi åkte till andra sidan stan för att käka varma hamburgare på McD på Hälla. Här på E-lund får man fisljummen burgare och kalla sega strips och det är inte värt pengarna. Inga 100% krispiga strips som de säger i reklamen här inte!

 

Vi gick över till Toys ´r Us efter maten och Charlie förälskade sig i en svart blank flygel med tillhörande pall och mikrofon. Mitt mammahjärta gick sönder ett par gånger och utan att han såg det tog jag en låda, gick till kassan och sen slog jag in det i presentpapper. Han visste alltså inte att han skulle få det... ska även tillägga att han aldrig tjatar om att få saker. Därför är det så kul att köpa till honom.

 

Vi åkte hemåt men mellanlandade på Elgiganten (Micke) och Djurmagasinet (resten av familjen). Jag och killarna gick in på djurmagasinet och köpte ett halsband till Gizmo, svart med guldstjärnor, pimpa katten liksom :)

Charlie hittade även en massa kattgodis som vi köpte. Eftersom vi ska ut på landet och grilla ikväll fick jag med mig tuggben till Nisse.

 

Jag hade ju helt glömt bort att det är lördag idag och tur att Micke var med annars hade vi kommit hem utan godis till barnen. Vi svängde in på Asgott och köpte snask.

 

När vi kom hem såg Charlie det stora paketet och blev överlycklig. Han började ta bort pappret och när han såg vad som var i paketet gick hans röst upp i falsett och ögonen sprudlade av lycka. Lilla goa gubben!

Nu sitter han uppe i sitt rum på lilla pallen framför sin flygel och spelar så fint. Sjunger gör han också... blinka lilla stjärna där...

 

Så fint så.

 

 

Det var en lyckad present till vår lilla treåring.

 

 

 

 

//Take9


5 år - Träbröllop

Kategori: Allmänt

Bröllopsdagen har varit perfekt.

 

Vi sov till 9.45 och fick lite eld i rumpan när vi insåg att det bara var tre timmar innan gästerna skulle komma över. Jag bestämde mig ju för att baka en bröllopsdagstårta till idag och då behövde vi ju folk som kunde äta upp den också.

 

Micke åkte iväg till Maxi för att inhandla tallrikar och skedar.

 

Jag började att sätta ihop tårtan och sen städade jag. När Micke kom hem fick jag en helt underbar bukett rosor. Sju röda rosor till och med. För ni vet väl att om man ger sju rosor till en tjej betyder det "jag älskar dig" och om man väljer röda rosor betyder det även kärlek, passion och respekt.

 

Min man kan han!

 

Han väljer inte bara fina blommor utan han har en tanke bakom dem också. Jag är så kär!

 

 

 

Han tog över städningen och jag fick hoppa in i duschen. När jag var klar gick jag ner och hittade detta på bordet i vardagsrummet. Jag höll på att dööööö av skratt!!!!

 

En jäkla TRÄdgårdstomte?!?!

 

Shit va roligt. Micke är underbar.

 

 

Eftersom vi firar träbröllopsdag så fick jag även ett bonzaiträd. Sedan ska vi tillsammans åka och köpa ett prydnadsträd som vi ska plantera i trädgården. Det var också Mickes idé. Underbart!

 

Jag fick fram dukningen och hann klart innan gästerna kom kl 13.00.

Vi fick så fina presenter, trots att det inte alls var meningen med bjudningen. Jag ville så gärna baka en våningstårta och behövde en bra ursäkt att bjuda över folk. Inga baktankar alls med fikat. Men jag är överlycklig att jag har så fin släkt inkl vännerna som var här.

 

Av Malou & co fick vi denna somriga blomma som jag inte kommer ihåg vad den heter.

 

 

 

Av svärmor och Peter fick vi en jättefin bukett.

 

 

 

Orkidéerna fick vi från Martina (aka bridesmade) & co och Peter (aka bestman) & co

 

 

Från syster Tina & co fick vi ett vackert silverhärta som pinglade när man rörde det. Fint!

 

Tårtan blev inte som jag tänkt mig men äh, skit samma, jag har inte de verktyg, eller bra råvaror att arbeta med så jag är nöjd med resultatet.

 

Den var god och det är ju huvudsaken.

 

 

På kvällen satt farmor och Peter med killarna medan jag och Micke åkte ner på stan och käkade en så jäkla god middag på di Spagna.

Jag åt deras gudomliga plankstek och Micke tog som vanligt sin pepparstek :)

 

Killarna var vakna när vi kom hem och jag kände ett sånt stort behov av att gosa med min lilla prins Charlie så vi la oss i hans säng och läste saga och gosade. Gizmo joinade oss och det tycker Charlie är så mysigt.

 

Nu sover barnen och Micke sitter ensam nere i vardagsrummet med FIFA-spel och öl. Jag har bäddat ner mig på hans sida av sängen, med datorn i knät.

 

 

Dagen har varit jättebra och jag är så lycklig för att jag fått så härliga 5 år med min älskling.

 

 

De första fem åren av många....

 

 

 

 

 

//Take9

Inception

Kategori: Allmänt

Alltså jag gillar ju inte att gå på bio av en rad massa anledningar men HERREGUUUUD vilken bra film!!!!

 

Tyvärr satt en mycket alkoholiserad man och stank bredvid mig (en anledning till mitt biohat, andra människors odörer), men han gick efter halva filmen så jag kunde andas ut.

 

Men alltså, den här filmen. Det går inte att beskriva den. Den måste ses och jag skulle tro att den gör sig bäst på bio med det höga ljudet och stora bilden. It was mind blowing!

 

Bra skådespelare... bra story... bra slut... bra allt!

 

 

Tack snälla Micke för att du bjöd mig på bio ikväll.

 

 

 

JÄD!

 

 

 

//Take9


Tårtbygge och bio

Kategori: Tårtor och andra bakverk

Ja tårtan/tårtorna är på gång. Två av tre är täckta med MMF. Sista täckningen blir ikväll efter bion. Det var tydligen för varmt för MMFen att täcka nu. Den blev inte alls så bra som jag önskat... men men... shit happens!

 

Snart kommer farmor hit för att hålla koll på ungarna medan vi går på bio.

 

Ikväll ska jag täcka sista tårtan, bygga upp dem på varandra och dekorera. Sen är det klart!

 

Här kommer lite bilder:

 

 

 

 

//Take9

Världens bästa Tonis!!!

Kategori: Allmänt

Mosters lilla ♥

 

 

Tårtan är på g...

Kategori: Tårtor och andra bakverk

Japp, tårtan till på fredag är redan på gång.

 

Så här ser MMF:en ut.

 

SnyggMicke

Kategori: Allmänt

Så här snygg är min man när han leker Gus i Askungen.

 

 

Allt för barnen

Kategori: Allmänt

Ja så är det väl... eller?

 

 

Micke har åkt iväg för att köpa en stor studsmatta till trädgården. Den lilla räcker inte till längre, tycker han. Barnen är ju så stora nu :P

 

Vi hittade en på Blocket.se som var billig. Skyddsnät hittade vi också men de var på semester så det får vänta en vecka.

 

 

I morgon är planen att vi ska åka och bada. Hoppas att vädret blir bättre.

 

På torsdag blir jag utbjuden på bio av min man, bara för att. Vi ska se Inception med Leonardo di Caprio. Jag har inte något att säga om filmen för jag vet inte så mycket om den än. Tydligen ska det vara lite weird. Men sånt gillar vi.

 

På fredag, vår 5-årsbröllopsdag, ska jag bjuda över lite folk på tårta och kaffe. På kvällen ska vi ut och äta på di Spagna som är "vår" restaurang.

 

Det är så mysigt att vara bara jag och Micke. Jag gillar barnen med och tycker att det är jättemysigt att hitta på saker hela familjen trots alla småtjafs mellan killarna. Men det är ju så underbart att bara få vara vuxna och bara lägga sin uppmärksamhet på sin älskling. Vi borde ha det som rutin egentligen. En dag i månaden då vi går på bio och käkar på di Spagna. En dag i månaden är ju faktiskt inte så mycket, men det ger massor. Nåt man ser fram emot och kan längta till. Det ska jag ta upp som förslag när Micke kommer hem.

 

Nu är han iväg och köper ett skyddsnät också för det vi hittade på blocket var tydligen för litet. Vi hade kollat fel på storleken på studsmattan. Den var lite större än vad vi räknat med.

 

Hmm.... tillbaka till tårtan till fredag... undrar hur jag ska göra den.

 

 

 

 

Får fundera lite på det...

 

 

 

 

//Take9


Bildbomb från Strömsholm

Kategori: Allmänt

Strömsholms slott är vackert!

 

 

 

Urgammalt träd. Det finns gott om dem här.

 

 

Killarna i ett ihåligt träd.

 

 

 

Charlie the lion king.

 

 

Ok, morsan och korven poserar.

 

 

 

Fin dag!

Summering

Kategori: Allmänt

Jag slänger in en liten snabbsummering av dagen eftersom den inte blev som jag tänkt mig.

 

Vi åkte efter lunchen mot Kolbäck och Ampans hemgjorda mjukglass. Vilken besvikelse. Det var svindyrt och inte smakade det nå speciellt alls. Trist.

Hade jag vetat det så hade jag inte åkt hela vägen dit. Mcdonalds glass är godare och kostar smulor i jämförelse.

 

Mickes "stora" glass som kostade hela 30kr, var typ liiite större än en Mcd-glass för 10kr.

 

De var inte ens värda att ta kort på.

 

Efter fiaskot med glassen ville B&B åka till Strömsholm. Sagt och gjort (med en liten omväg in i Köping) :)

 

Vi åkte småvägarna och det är så fint när solen skiner igenom bladverken på träden. Vägen slingrade sig hit och dit och husen skiftade mellan fallfärdiga torp och storslagna "lyx"villor. Mysigt!

 

Väl framme gick vi till slottet och fortsatte förbi eftersom det kostade 75kr för vuxna och 35kr per barn att gå in och titta. Inte värt!

 

Vi gick igenom trädgården och ut mot kanalbåten. Tyvärr gick inte den så vi gick tillbaka. Hittade en liten slottsbod där vi köpte glass.

 

Sen åkte vi hem och slappade.

 

Nu är Micke och tränar och jag skulle ha åkt ut på landet men det jag skulle göra där gick inte att göra så jag slapp.

 

Barnen har käkat pannkakor till middag och jag orkar inte äta alls.

 

 

Summering av dagen:

 

Dyr smaklös glass och mysiga skogsvägar.


Ampans i Kolbäck

Kategori: Allmänt

Idag ska vi åka på en utflykt till Kolbäck för att äta hemmagjord mjukglass på Ampans. Jag läste om det i Västerås tidning och blev nyfiken.

 

Jag bloggar mer om det när jag kommer hem. Ska försöka att komma ihåg att ta bilder också.

 

 

 

//Take9


Okej okej

Kategori: Allmänt

Det blev inte en kebabsallad.

 

Istället valde jag en Miami som är en pizza med tomatsås, kebabkött, sallad, tomat, gurka, pepperoni och sås. Väl hemma slängde jag på lite bearnaisesås som jag hade i kylen.

 

Borde ha tagit kort på den men nu är det försent.

 

 

 

 

Gott var det i alla fall.... i väntan på träningskortet :)

 

 

 

 

 

 

//Take9


Sol och vind

Kategori: Allmänt

Vi har varit inne hela dagen fast med altandörren öppen så vinden har tagit sig in i huset och kylt ner oss.

 

Det blåser som sjutton ute.

 

Snart ska vi åka ut på landet och checka in den nya ankan. Melle ville vara med nonno så han får sova där i natt. Får se om det blir nå bad i morrn eller inte. Det beror ju helt på vädret. Vi planerar in en tripp till Cosmonova också. Ska titta på Monsters of the sea 3D. Den verkar häftig. Det är inte allt för dyrt heller. Då går vi både på Cosmonova och sen på naturhistoriska. Charlie får vara hos farmor om hon orkar med honom. Kanske måste fråga först ;)

 

Killarna sitter och käkar korv och strips nu. Jag och Micke ska käka kebab ikväll.

 

Just nu sitter vi och tittar på ett så sjukt program på tv4 sport. De tävlar om vem som kan äta mest cheeseburgare, doughnuts och makaronilåda. Tyvärr hade de en kamera i spyhinken och den används flitigt.

 

Förstår inte vad det har med sport att göra men, kul program :P

 

Just ja, jag har gjort en intresseanmälan till Actic på ett träningskort för 199kr/mån. De har ett erbjudande nu på ett visst antal kort. Hoppas att jag blir en av dem som får ett sånt billigt kort. Då ska jag börja träna som tusan för att få ordning på den här kroppen. Skulle vara kul att kunna åka och träna med Micke nån gång. Får väl skicka över ungarna till syrran. Vi får byta barnvaktstjänster. Jag tar hand om Tonisen när de vill träna tillsammans och de får mina monster när jag vill träna med Micke. Låter ju som en utomordentlig plan ju. Smarta jag!

 

 

Ah... nu fick jag svar på vad det var för konstigt program på sporttvn. World´s weirdest sports. Nu testar de taser guns på varandra. Alltså för er som inte kan engelska är det typ en elpistol. Aj aj aj!

 

Men men, vad säger man... killar!

 

Mmmm kebab... tror jag ska festa loss på en kebabsallad ikväll.

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Helvetes helvete

Kategori: Allmänt

Jag är så jävla sjukt irriterad i kroppen just nu. Ingenting funkar.

 

Det har varit ok när vi åkt iväg direkt på morgonen och barnen är sysselsatta och har roligt. Men nu när vi varit hemma och inte gjort ett skit på två dagar går alla mig på nerverna. Jag skulle behöva åka iväg långt långt bort och bara få vara ifred när jag är så här.

 

Jag irriterar mig på folk runt omkring mig för småsaker som jag inte lägger så stor energi på annars. Jag irriterar mig på att folk kräver saker av mig. Det ger mig skuldkänslor och jag blir ännu mer irriterad och arg för jag tvingas till saker jag absolut inte vill. Tanken att flytta långt härifrån har slagit mig många gånger men nu ska jag ju börja plugga så jag får väl hänga kvar i åtminstone två år till. Så illa är det alltså...

 

Och säg inte att jag ska rycka upp mig och hitta på nåt för mina barns skull. Det gör mig så jävla förbannad!!!

 

JAG mår skit. JAG vill inte göra nåt. Definitivt inte nåt som förvärrar mitt humör just nu. Det är som att vara allergisk mot getingstick och slå ner några getingbon. Det räcker med att jag har en son som sitter fast i mig som klister. Klängig, gnällig, behövande.......... bläääääääää!

 

PAUS!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Jag behöver en paus.... och pengar...

 

 

 

 

 

 

//Take9


Trängsel på Löga - visa hänsyn folk!

Kategori: Allmänt

ARHG!!!

 

 

Jag HATAR att känna mig trängd. Jag åker till Löga tidigt på morgonen för att ta plats och breder ut mig lite extra just för att jag inte pallar när folk sätter sig i knät på mig.

 

Och med "breder ut mig" menar jag en filt, en sån bänksäng och tre handukar. Oftast har vi folk som ska komma ner lite senare och då tar de över platsen som vi "paxat". Eller rättare sagt så drar vi ihop vårat och bereder plats för de som kommer. DE har jag absolut inga problem med att sitta nära. Inga problem alls.

 

Men när man kommer upp efter att ha legat i poolen och någon idiot packat upp sina grejer tätt tätt tätt inpå våra grejer, då kryper det i mig. Jag är inte kinkig men om någon lägger sig med typ en decimeters avstånd till våra grejer när det finns massor med öppen yta på andra ställen då blir jag grinig. VILL man sitta i knät på nån annan???

 

Ingen respekt för fem öre alls.

 

Och sen då... noll respekt för barnen i plaskpoolen... där ligger morsorna på rad med fötterna i plaskpoolen och röker. Är det så jävla svårt att gå ifrån??? Nä, men jag måste ju passa mitt barn ju. Jaaaaa, men ni är flera morsor som ligger och pyr. Gå en åt gången då?????!!!!!!

 

Jävla fimpar och ligga över hela gräsmattan. Vidrigt.

 

 

Och FISKMÅÅÅÅÅÅÅSARNA borde skjutas med såna luftkanoner så de inte vill komma i närheten. Man behöver inte alls göra illa dem men bort med dem. Bajs överallt.

 

 

 

 

Vad mer då....

 

 

 

Joooooooo, men visst....

 

 

 

Fråga gärna efter kvitto om ni handlar från Löga grillen. Berätta gärna vad ni fick för svar. De tar inte kort heller.... Tar inte kort och man får inte kvitto om man inte kräver det.

 

Det gjorde jag idag... bara för att.

 

Han sa... "oj, det är slut här" och såg jättebesvärad ut. Jahapp, jag ska ha kvitto på det jag handlar. Han fick gå till kiosken och slå in det i den kassan... EHM???? KANSKE FIXA KVITTORULLE TILL KASSAN I GRILLEN EFTERSOM MAN SKA ERBJUDA SINA KUNDER KVITTO VID VARJE KÖP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kanske dags för myndigheten att göra ett besök.

 

 

 

 

Mitt humör har inte varit på topp idag men vi har solat och badat i 5 timmar och alla är trötta och nöjda.

 

 

 

Idag fyller Ms lilla J 1år. Tiden har gått sjukt fort.

 

HIPP HIPP HURRAAAAA FÖR LILLA J IDAG!!!!

 

 

 

Charlie fyller i morrn och det blir kalas ute på landet.

 

 

Nu ska jag lägga mig i sängen bredvid Charlie.

 

Trött kille somnade i bilen hem

 

 

//Take9


Micropopcorn

Kategori: Allmänt

Jag gillar micropopcorn.

 

Den första som bjöd mig på micropopcorn var Martina och jag kommer ihåg att jag äääääälskade det. Vi brukade få dem i sådana enliters glasslådor.

 

Hemma poppade vi alltid i olivolja i kastrull.

 

 

Mums!

 

 

Charlies önskelista

Kategori: Allmänt

Till er som undrar vad ni ska köpa till Charlie i födelsedagspresent har jag fotat lite på Toys ´R Us.
Golfklubbor
BIBI HAR PAXAT DETTA SET!!!!!!!!!
Minigolf
Nät"tennis"
Kasta ring
Byggare Bob verktygsväska
Gräsklippare
Bubbelmaskin
Och här kommer en bild på sötnosen som står och trånar efter en Jeep med tillhörande trailer och häst (449kr).

Heat wave

Kategori: Allmänt

 

 

 

Det har varit riktigt varmt och skönt ett bra tag nu MEN igår och idag har det varit så kvavt och varmt att jag inte ens velat röra mig.

 

Igår var vi ut till landet och grillade på lunchen. Vi planerade att åka ner på Power Meet men när vi väl kom hem efter landet så hade jag så ont i huvudet att jag mådde illa. Charlie däckade i soffan och jag likaså. Melle stannade kvar på landet för han skulle följa med nonno och kusinen och titta på bilar på kvällen och sen sova kvar. Men Melle kom hem efter ett tag. Han ville inte stanna kvar av någon anledning.

 

Micke och Melle ringde farmor och fick med sig dem på biltittning.

 

Charlie och jag stannade inne och försökte inte att röra på oss.

 

Idag var det lika kvavt och varmt. Visserligen har jag inte haft ont i skallen idag men vi bestämde oss för stanna inne hela dagen ändå. Killarna har spelat tv-spel och tittat på film. De har ätit glass i massor och duschat kallt för att kyla ner sig. Melle har varit ute och cyklat ett tag men han kom in efter att ha slängt sopor och lämnat kartong i containern (alldeles självmant). Han orkade inte heller med värmen. Jag drog igång vattenspridaren men ingen orkade gå ut ändå.

 

Imorgon är det andra bananer!

 

Då ska vi upp tidigt och packa iväg oss till Löga.

 

Pappa kommer också ner så det blir kul. Får se om familjen Nilsson dyker upp under dagen.

 

Nu är det fotboll på tvn och jag tittar och bloggar samtidigt. Det händer inget än så länge så det är rätt trist. Men jag har ju spelat på 4-2 till Holland så jag måste ju hänga med lite. Jag hejjar absolut inte på Holland men när Micke frågade mig ploppade det bara upp i huvudet och då måste jag ju hålla fast i det. Måste ju vara lite superstitious.

 

 

Nu är det paus och jag ska lägga ner.

 

 

 

 

//Take9

 

 

Äcklad är ordet

Kategori: Allmänt

Jag är glad att jag inte gjort en massa som inte går att ta tillbaka. Fan va pinsamt det måste vara att ha det i bagaget.

 

Den och den och den och den... ja just ja... dem också... har du också?? Jaha... det har den och den och den och den också...

 

Bäst vi ljuger om det så det inte låter så vidrigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Äcklad!

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9

 

Många märken fick han

Kategori: Allmänt

Melle har gått sista dagen på simskolan och resultatet blev som önskat - simkunnig. Han fick ett diplom och fyra märken. Baddaren, silvergrodan, guldgrodan och silverfisken. Tyvärr hade guldgrodan tagit slut så vi fick bara med oss tre märken hem. Men Melle ska få köpa det märket som fattades vid ett senare tillfälle.

 

Det är Power Meet här i stan men vi har inte varit ner och tittat på bilarna idag. I morgon har jag planerat att gå ner för Melle ville så gärna titta på bilarna.

 

Jag var på bio igår och blev påmind om hur lite jag gillar att se på film på bio. Jag blir tokig på alla som snackar och prasslar med godispåsar och dyligt. Gillar inte heller att HÖRA andras reaktioner. Nä, jag är ingen biomänniska. Men filmen var väl bra. Vi såg Eclipse. Den kan ju inte mäta sig med första filmen, men å andra sidan tror jag inte att någon film kan. Den spelade verkligen på ens känslor.

 

Idag var pappa med till badet. Det var skönt att ha med en till vuxen. Jag fick till och med lite egentid på filten för pappa gick in och badade med killarna. Men nu har Micke semester så då blir det massor med bad hela familjen.

 

Nu är det dags att lägga barnen, kl är 21.19.

 

 

 

//Take9


Fortsätt simma fortsätt simma...

Kategori: Allmänt

Jag har hämtat ut mina böcker till skolan och igår öppnade jag en av dem. Det kändes skönt att det inte var grekiska för mig utan det jag hann läsa kände jag igen från tidigare studier.

 

Hämtade ut min baddräkt idag som jag beställt från Bonprix. Den var skitful!

 

I katalogen stod det RÖD men i själva verket var den ORANGE. Inte snygg så den åker tillbaka. Jag ska med Bibi till Change någon gång nästa vecka har jag bestämt. Visserligen är det svindyrt där men om jag går med i deras club så får jag 20% rabatt på köpet. Det kan det ju vara värt. De har ju i alla fall kupstorlekar som passar. Och mycket trevlig och kunnig personal.

 

Det har ju blivit en hel del bad nu de senaste tre veckorna och bikinin och tankinin jag har är ugly as hell. Eller... bikinin är snygg när den inte sitter på mig.

 

Melle är så duktig i bassängen nu. Han simmar riktigt riktigt bra. Mycket fina simtag. Nu hoppar han hej vilt från startpallarna på djupa delen i stora bassängen. Trampar vatten kan han och till och med simma ryggsim UNDER vattnet. Allt detta på endast tre dagar. Det släppte i måndags. På fredag kommer han säkert att få ta en hel del märken. Han hoppas på det i alla fall.

 

Han är så duktig att jag till och med kollat upp med VSS - Västerås simsällskap, om de har några simkurser. Han vill lära sig att dyka och så vill han kunna crawl.

 

Det vore ju superkul om Melle ville gå vidare med simningen och träna inför tävlingar osv. Det kanske är hans sport helt enkelt.

 

 

I höst börjar Melle på kulturskolan igen, bild och form. Jag tycker att han är så mycket mognare nu och han ser fram emot att börja igen. Det är bra för honom att få komma iväg och göra saker han är duktig på och som han tycker om. Jag tycker att det är viktigt att han underhåller sin kreativa sida.

 

 

Nu är det fotboll på tvn och jag tittar med ett halvt öga. Jag är inte så jätteintresserad men ibland kan det vara kul beroende på vilka som spelar och hur de spelar. Idag hejjar jag på Spanien. Men inte för att jag kan nåt om dem eller så... det erkänner jag.

 

 

Micke har två arbetsdagar kvar innan semestern och det blir två långa dagar för honom. Han behöver ledighet. Hans stackars mage pallar inte med pendlingen.

 

 

På torsdag börjar Power Meet här i Västerås. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Vore kul att ta en sväng ner men absolut inte med Charlie och då ska man fixa barnvakt osv... och då blir det för jobbigt. Blir att man stannar hemma istället. Micke skulle ta med Melle ner i alla fall. Han ville gärna kolla lite bilar. Men först ska de cykla ner på stan på fredag för att gå på bio, Shrek 3 i 3D. Bra pappa-son-kväll med andra ord. Jag myser när killarna hittar på saker tillsammans. Det är det bästa jag vet.

 

 

Mmmm... tar en slurk ur min enliterskanna med iste.

 

 

 

Nä, nu ska jag kolla lite reor på nätet.

 

 

 

 

 

 

//Take9


Ett inlägg om mig själv

Kategori: Allmänt

Jag är kär

Jag är kär som en fjortis som hittat ett span på stranden

 

Jag är lugn

Jag är lugn som en kopp nybryggd kamomillte

 

Jag är rastlös

Jag är rastlös som ett instängt djur

 

Jag är glad

Jag är glad som ett barn på sin födelsedag

 

Jag är nöjd

Jag är nöjd som en nyammad bebis

 

Jag är ledsen

Jag är ledsen som att en bit av mig fattas

 

Jag är fattig

Jag är fattig som en arbetslös ;)

 

Jag är rik

Jag är rik som en fru och mamma

 

Jag är jag

 

 

//Take9


Många fler tårar blev det

Kategori: Allmänt

Ja i går, 21.15 var det dags för Morris att flytta hemifrån. Anna och hennes man kom och skulle hämta honom. De var precis sådana människor som jag hoppats på. Djurmänniskor i själen.

 

De var så snälla och rara mot Melle som grät hela tiden de var här. De stannade kvar i säkert 30 minuter och pratade för att Melle skulle få säga hejdå ordentligt. De lovade att maila när de kom fram för att berätta hur resan gick. Sen sa de även att vi gärna fick komma och hälsa på Morris någon gång. Det tog bara en timme i bil från dem. Tror inte att det kommer att hända men det var mycket snällt att de erbjöd det. De kommer att skicka bilder och vi kommer att hålla kontakten. Melle var ju så klart fortfarande ledsen men han förstår ju att det är för Morris bästa.

 

Morris kommer även att få en lillebror om ett par veckor då de hade bokat en kattunge också. Det är ju helt perfekt. De bor precis vid en älv, långt ifrån stora vägar och ingen stor skog i närheten. Helt perfekt med andra ord.

 

Morris reaktion var att gå raka vägen in i korgen när de kom innanför dörren. Det var som att han visste att det vad dags. Han busade lite med nya husse :) visade lite vilken lustigkurre han är. De var jätteförtjusta i honom och jag är så glad att de hittade vår annons.

 

Jag kunde inte heller hålla tillbaka tårarna så jag och Melle stod och snörvlade ikapp.

 

Men men... jag skäms inte för att visa hur mycket jag älskade lille skrotnissen. De förstod att vi inte VILLE göra oss av med honom. Utan det var helt och hållet för hans skull. Jag tycker att det är viktigt att visa hur mycket han betyder för oss. Det kan nog förstärka deras vilja att ta extra bra hand om honom.

 

Slanten vi fick för Morris gav jag till Melle. Inte för att det täpper till hålet som Morris lämnat bakom sig men ett litet plåster på såret tänkte jag mest.

 

Det kommer fortfarande tårar då jag fortfarande gör saker som jag behövde göra när vi hade Morris... som att hänga upp mina hårsnoddar till exempel. Det var hans favvosar. Han hittade mina snoddar var jag än gömt dem. Idag när vi kom hem från badet gick Charlie in och stängde dörren snabbt så inte Morris skulle smita... sen gick han omkring och ropade på honom. Det är ju inte lätt för en snart treåring att hans kissekatt har flyttat.

 

Han kommer inte springandes varenda gång man sätter sig på toa. Inget sällskap i duschen... Morris älskade vatten.

 

 

 

 

Snyft och snörvel.

 

 

 

Jag ska inte skriva mer om Morris nu... det här avslutar kapitlet om den otroligt vackra och personliga katten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Sista dagen med Morris

Kategori: Allmänt

Ja ikväll kommer Anna och hämtar Morris. Genom mailkontakten vi har haft känner jag mig mycket nöjd över var han hamnar. Hon verkar vara mycket mån om honom.

 

Det känns bra helt enkelt. Inga flera tårar.

 

Jag och Melle är nyss hemkomna från simskolan och idag släppte det.

 

 

MELLE KAN SIMMA!

 

 

Det började INTE bra ska jag säga. Han vägrade gå ner i bassängen och jag fick gå ner och hota med spelförbud i en hel vecka. Då gick han ner men var såååååå sur. Vägrade göra bra ifrån sig. Det krävdes ett mamma-son-snack. Det visade sig att Melle var ledsen för att han tyckte att han gjorde rätt men simlärarna "tjatade" på honom hela tiden. Tjatet var ju egentligen pepp för att han skulle fortsätta simma som han gjorde för han gjorde det bra. Ett missförstånd helt enkelt.

 

Men jag förklarade för honom och lockade fram den glada Melle med nudlar till lunch och speltid på wii.

 

Helt plötsligt tar han av sig armringarna och simmar UTAN!!!

 

Vilken berg och dalbana. Från sur till surare till ledsen till glad till simkunnig.

 

Nu står nudlarna och kokar och Melle sitter och spelar Super Mario Galaxy 2 med Charlie. Charlie får vara med och samla pengar.

 

Melle har tjänat ihop 400kr eftersom han har dagar kvar på simskolan och han kan simma. Det var vår deal.

 

Jag är sååå glad för hans skull.

 

 

 

Snart ska jag ner på stan med Micke. Han ska göra en synundersökning och klippa håret. Ungarna skickar jag över till andra sidan för Bibi har satt igång vattenspridaren.

 

 

I morgon blir det en tidig morgon för Charlie ska till tandläkaren kl 07.50 URK!

 

 

 

 

 

//Take9


Blå blå läppar....

Kategori: Allmänt

Lördag morgon kl 8 ringer väckarklockan. Det är dags att dra upp familjen för en tripp till badhuset. Frukost och packning - check!

 

Vi bredde ut oss på gräset mellan två plaskpooler för det eventuellt skulle komma fler och ha plats vid oss.

 

Charlie ville absolut gå in till stoooora bassängen så det var ju bara att följa med. Men jag övertalade honom att hoppa ner i barnbassängen där det är varmt och skönt :)

 

Han är helt tokig den ungen. Inte rädd för fem öre. Men det är bra det. Det är nog så jobbigt med Melle som får halvpanik om han inte har simdyna på sig.

 

Lunch och glass sen vidare ner på cityfestivalen.

 

Charlie var jättetrött men det gick bra ändå. De fick varsin klubba innan vi åkte hem.

 

På vägen hem åkte vi förbi statoil. Bollen som jag ville ha till Charlie kostade 149kr och det var helt ok att köpa loss den utan stämpelkort. Jippie!!

Vi åkte förbi Media Markt och köpte två sladdar till pappas ljud till tvn. Micke fixade medan jag gjorde annat. Ungarna hoppade studsmatta.

 

Hem till kl 16 då fotbollen började. Micke städade köket för jag fick tokspel och vägrade allt när jag såg berget på diskbänken.

 

Nu lagas det mat här hemma. Syrran gör grillspett och potatisen kokar på spisen.

 

 

 

Det ska bli gott.

 

Jag är så glad att de bor så nära.

 

 

 

 

SOLSTING!!

 

 

 

 

 

//Take9


Wohooo

Kategori: Allmänt

Kikade lite på statistiken och höll på att tappa hakan. Hela 33 besökare idag!!

 

Funderade varför och kom på att det är nog Beckahs förtjänst. Kommenterade lite i hennes blogg och sen där... fjong sa besöksmätaren :-)

 

Alltid kul med nya läsare även om de bara kommer en gång.

 

 

 

 

 

Annars då... jo jag och Melle var på Löga idag för dagens simlektion. Han var otroligt duktig idag och jag var så stolt över honom. Vi ska upp tidigt i morrn och åka till badet igen.

 

 

Sen var vi hem och käkade och jag gjorde mammas tårta. Det blev chokladpudding, banangrädde och pannacotta toppad med bärsås.


 

 

Alla åt och tyckte om den så jag är nöjd. Den blev somrig och fin, tycker jag.

 

 

 

Jag åkte iväg med Petro för att leta present till mamma och hittade en bh och ett par 3/4-byxor. Nöjd med mina inköp åkte jag hem och hämtade killarna och tårtan. Ut på landet!

 

Spelade lite fotboll med Charlie tills han gjorde illa sin stortå och behövde åka hem. Det är tungt för lille bus nu för han är inne på sin 4 natt utan napp. Vi har försökt flera ggr att ta bort den men så har han blivit sjuk och otröstlig och jag har inte haft hjärta att neka honom den trösten. Men nu är den väck på riktigt och han verkar ta det bra.

 

Just ja... jag beställde en bok till Charlie från Beebook till hans 3-årsdag. Det kommer att bli en perfekt födelsedagspresent och han kommer att älska att se sig själv i boken. Prins Charlie är bokens titel. Så jäkla häftig idé med böcker där barnen får vara med i sagan med både namn och bild. Rekommenderas starkt!! Fick nys om Beebook från Beckah.

 

Jag vill även få tag i en sån där fotboll som de har på statoil. En sån som man får om man samlar stämplar osv osv. Fast jag vill KÖPA en sån fotboll. Orkar inte hålla på och samla stämplar. Tar för lång tid. Ska gå in och fråga på Statoil om de kan sälja en åt mig istället. Charlie älskar fotbollar.

 

 

När vi kom hem var det bara sanering av smutsig Charlie och sen i säng. Kvällsbesök av familjen på andra sidan. De kom med en urgod smörgåstårta. Jag tog fram tonfisksallad och gjorde kall saft.. mmmm... sen blev det fotboll på tvn.

 

Micke dricker ööööööööööl :-)

 

 

 

 

 

Nu ska jag ta näsdroppar i ena näsborren och lägga mig i säng. I morrn ska vi vara på badet redan kl 9.

 

 

 

//Take9

Det måste ta slut nu

Kategori: Allmänt

Mina tårar bara forsar ur mina ögon.

 

Vi har fått svar på annonsen om Morris som jag la ut på blocket. Det är en tjej som bor på landet. Hon har hästar och hundar och har precis mist sin katt. Det är tänkt att han ska bo inomhus men ha tillgång till utevistelse på hennes gård och där finns det ett möblerat torp med kattlucka som han får ha för sig själv.

 

Jag är inte ledsen för Morris skull utan det är helt och hållet egoistiska tårar. Jag vill inte vara utan honom. Hans vackra ögon och hans tillgivna sätt. Han älskar verkligen den som klappar honom och visar det med hela sin kropp.

 

Men han är olycklig.

 

Vi kan inte ha en till utekatt. Gizmo accepteras med nöd och näppe för han har varit ute här i 11 år. Men skulle det komma en till katt.... vi vill inte riskera grannskapet.

 

Jag har tänkt och tänkt och tänkt för jag vill verkligen inte att han ska försvinna. Men han är en katt... han måste få gå ut. Det ligger i deras natur att vara ute och jaga, smyga och ligga och sola i värmen.

 

Märker ni hur jag försöker övertala mig själv att det är för det bästa och att jag inte ska vara ledsen...

 

 

Jag hoppas att han kommer att få ett mycket bättre liv där.

 

 

Snyft

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Arg är jag. På riktigt!

Kategori: Allmänt

Trodde att Morris skulle få sitt paradis ute på landet men tji fick jag och han.

 

FAN att man inte kan behandla djur med respekt.

 

 

 

Jag är så arg att jag snart spricker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9