TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Jag orkar verkligen....

Kategori: Allmänt

....inte blogga idag....

Första skoldagen avklarad

Kategori: Allmänt

Jag överlevde och känner mig rätt trygg faktiskt.

 

Morgonen började väl bra men jag åkte lite för sent och tog nog fel väg till skolan för jag kom innanför dörrarna en minut i halv. Jaja jag kom inte försent i alla fall... men fint folk kommer väl sent eller?

 

Alla satt redan så jag fick ta den stol som var ledig.

 

Kände igen två av tjejerna som satt vid samma bord som mig. Båda två från tidigare skolor jag gått på.

 

Det var väldigt många som kom utifrån, alltså inte från Västerås.

 

Vi började med en massa information och rundvandring. Sen var det dags för indelning i grupper och sen lunch. Jag hade inte med mig någon lunch idag så jag skyndade mig förbi McD för att köpa lunch till mig och Micke. Väl hemma tryckte jag i mig burgaren och bubblade ur mig allt jag behövde få ur mig.

 

Skynda tillbaka till min grupp som skulle träffas på Vallby friluftsmuseum för lite lära-känna aktiviteter.

 

Det är trevliga tjejer jag har i gruppen. Jag har till och med lärt mig namnen på samtliga *applåder*

 

 

 

I morgon ska vi till aulan för lite föreläsning.

 

 

 

Jag har så ont i huvudet nu så jag vill bädda ner mig i sängen och tycka synd om mig själv ett litet tag... men det hinner jag inte för snart ska jag hämta mina monster.

 

Ikväll ska vi på kusinkalas också... Texas blir 3 år.

 

 

 

Nä... nu ska jag synda lite med cola som Micke köpte åt mig igår när jag hade lite abstinens.

 

 

 

 

//Take9


??

Kategori: Allmänt

15 personer inne igår men endast tre med i utlottningen.

 

 

Större chans till dem då :)


Dålig uppdatering straffas

Kategori: Allmänt

Ja, jag vet att jag har varit jättedålig på att uppdatera bloggen men för att ni inte ska hata mig tänkte jag ha en liten utlottning.

 

För att ni ska vara med på denna utlottning behöver ni bara skriva en kommentar här nedan. Vinnaren dras 1 september så passa på.

 

Jag lovar att jag ska bättra mig när det gäller blogginläggen.

 

 

Till dess...

 

//Take9

Nejje!

Kategori: Allmänt

NEj nej nej.... jag hade helt glömt bort att vi skulle till BVC på treårskontroll idag. Fick en sån minneschock som man får ibland när man kommer på nåt man egentligen hade glömt. Det suger till så där i magen och man blir kallsvettig.

 

Vi ska dit kl 15.30 och jag ser inte fram emot det idag. Charlie är inte medgörlig nu. Dels för att han är i värsta treårstrotsen och dels för att han är trött efter dagis. Nu försöker jag ladda honom med äppelenergi och hålla honom lugn innan vi ska sätta oss i bilen igen. Risken är stor att han somnar i bilen på vägen dit men den risken får jag ta.

 

Hoppas att han är glad och snäll när vi kommer fram och gör det BVC-tanten ber om.

 

Jag och P var ju på maxi och handlade lite på hennes lunch. Vi käkade korv och jag tog två korvar utan bröd. Nu käkar jag två äppelklyftor och känner hur magen sätter igång.

 

Äpplena kostade förresten 1kr/kg, Jona Gold. Stora, röda äpplen som är helt ok faktiskt.

 

 

Nä nu är det dags att förbereda för BVC.

 

 

 

//Take9


Dag tre

Kategori: Allmänt

Alltså det börjar ju alltid bra på morgonen med en shake men sen går det bara utför...

 

Igår var vi ute hos pappa för Micke skulle fixa pappas dator. Jag hade planerat att åka iväg med syrran och kolla lite tapet osv men istället åkte vi till Malmens restaurang och käkade buffé, attans!

 

Sen åkte jag ner på stan för att få lite skön pedikyr. Aaaaahhhh!

 

Mötte pappa på stan och fikade lite.

 

Åkte till skolan och hade möte i två timmar. Det var trevligt. Vi pratade om allt ifrån Melle till semestrar och jobbiga försäljare.

 

Hemma igen hade MIcke köpt Mcd så jag stoppade i mig en Big & co :(

 

 

Men NUUUU... idag har jag tagit en morgonshake... och till lunch ska jag äta två korvar utan tillbehör, mums (på riktigt, mums!)

 

Ikväll blir det en till shake förhoppningsvis :P

 

Jag är i alla fall nöjd över att jag inte dricker cola lika mycket som innan. Förut var det cola varje dag, det enda jag drack... jag kunde ju liksom ta ett glas cola till frukost. Uäk!

Nu köper vi inte hem cola längre. Om jag dricker cola är det när jag är hemma hos nån som bjuder eller när vi äter skräpmat. Och det blir kanske en gång per vecka. Stor skillnad på colaintaget.

 

Micke är i stockholm idag och i morgon med... fast då kommer han inte hem på kvällen för de ska ha sommarfest på kontoret. Vad ska jag göra då alldeles ensam :(

 

 

Nu är det bara fyra dagar kvar, wee!

 

 

 

//Take9


Dag två

Kategori: Allmänt

Igår blev det inte riktigt som jag tänkt mig... jag smakade nog lite för många ggr på maten när jag lagade den. Sen hade jag glömt bort att jag skulle på kryddparty hos P. Hon bjöd på goda kvällsmackor och jag tog två :)

 

Men, idag gäller det!

 

Ska just nu gå och fixa mig en päronshake, yummi!

 

Det känns skönt ändå att inte vakna och känna sig stoppad som en gris av all kvällsätning (vilket är min last)

 

 

 

Så där ja... svept!

 

Idag ska jag lämna Charlie kl 9 och Micke hämtar honom kl 14 för jag ska få pedikyr. Jag fick ett presentkort som jag inte utnyttjat än så jag tänkte passa på nu innan skolan börjar. Sen ska jag träffa pappa och gå på stan tills det är dags att åka på skolmöte med Melles fröken kl 16.00.

 

Efter mötet är det bara att åka hem och ställa sig vid spisen och laga mat åt resten av familjen.

 

Micke har tagit ledigt idag för att hämta barnen när jag sitter och får mina fötter masserade :)

 

Vi kanske till och med hinner att titta på skrivare innan jag ska ner på stan. Vi har två skrivare men ingen funkar så nu ska vi ha en laserskrivare. Jag känner mig handikappad utan en skrivare. Får åka ut på landet och skriva ut på pappas skrivare hela tiden och så orkar jag inte hålla på nu när jag börjar i skolan.

 

Skolan ja... det känns inte alls lika läskigt längre nu när jag fått kontakt med en av mina klasskompisar. Det visade sig att hon kände igen mitt efternamn och frågade då sin kusin som är min systers bästa vän, om jag var en syster :)

Jag friend requestade J på facebook och därigenom fick vi kontakt och började prata.

 

Trevligt trevligt.

 

Världen är liten, eller hur!?

 

Igår fick jag bränsle på min kreativitetseld också. Fick en fråga som gjorde mig jätteglad och stolt. Självklart ska jag göra allt jag kan för att uppnå mina egna krav på perfektion. Hoppas bara att det duger.

 

:)

 

 

På kryddpartyt köpte jag kryddorna jag saknat hemma samt en ny sort. Det blev svensk sommarkrydda, dracula spicemix, croco jack rubmix, Jerry jerk fishrub och lökmix.

 

För er som ännu inte testat Arombodens kryddor, sätt fart och beställ på deras hemsida. De har även en hel del andra saker som tex te, marmelad, godis mm. Jag rekommenderar dem starkt!

 

 

Två mycket bra kryddor att ha i köket!!

 

Draculamixen kan man även blanda med färskost och använda på kex, yummi!

 

Nä nu är det dags att åka med Charlie till dagis.

 

 

 

//Take9

Dag ett

Kategori: Allmänt

Idag startade jag min test på varannan dag-dieten. Det ska tydligen gå ut på att man går på shakes varannan dag och varannan dag äter man normalt.

 

Ska bli spännande och se hur det funkar.

 

Jag behöver inte höra några negativa åsikter.

 

Idag började Charlie kl 10 på dagis och jag var med till en början, men sen märkte vi att han drogs till mig även fast han lekte. Han skulle visa mig saker hela tiden osv. Så vi bestämde att jag skulle åka hem en sväng och hämta honom kl 12. Då har han även ätit där.

 

Vi vinkade i fönstret och han såg glad ut.

 

Jag åkte och tankade lilla Loppan och sen hem.

 

Jag har fått mail från ebay. Mina prylar är skickade! Wohooo. Ska bli spännande att få hem skorna. Klänningen som jag beställde från Haléns skulle komma i början av september.

 

Jag ser fram emot att få klä upp mig.

 

Sen är det ju det här med möhippor och presenter också... jag har bara varit på en möhippa förutom min egen. Det är också nåt jag ser fram emot väldigt mycket. Det är alltid kul att hitta på aktiviteter med ett gäng tjejer. Undrar varför man inte gör sånt oftare. Presenter.... vad ger man brudpar som har allt? Man vill ju gärna ge nåt användbart men ändå nåt som är unikt, speciellt och perfekt :)

 

Höga krav va?

 

Det roligaste och mest nervslitande är ju tårtan jag ska göra. Men jag är taggad och har studerat blommorna jag ska dekorera tårtan med så nu vet jag hur jag ska göra dem. Wonderful!!

 

Shit vilken seg dag :(

 

Om 20 min ska jag hämta hem lillskiten och sen ska jag åka tillbaka en timme senare för att hämta stora killen från skolan... suck...

 

 

 

//Take9


Bloggtorka

Kategori: Allmänt

Ja nu har det länge varit bloggtorka men jag lovar att bättra mig.

 

Idag började Melle i tvåan och självklart skulle de haft med en läxa som de haft under sommaren. Och det hade vi helt glömt bort. Dumma dumma föräldrar som inte kommer ihåg en läxa till första skoldagen.

 

De skulle ta med något som de hittat på stranden och sen skriva om vad de gjorde där osv.

 

Jag tycker inte att man ska ha läxa över sommaren. Även om det var en sån liten en. Jag som förälder känner mig jättedum och elak mot Melle som inte kom ihåg läxan i tre månader. De hade även en solros som de tog med hem från skolan som vi skulle ta kort på osv. Alltså... barnen sådde frön som vi sedan skulle ta hand om över sommarlovet. Solrosen lever och vi har tagit kort ju mer den vuxit. Så det har jag klarat av att komma ihåg i alla fall men jag kan inte komma ihåg allt själv.

 

Nu har jag precis kommit hem från första dagen på Charlies nya avdelning på dagis. Han gick bara 10-11.30 idag för att han skulle få börja sakta och få vara med på en samling. Men den ville han ju inte alls vara med på. Han skulle leka istället. Visst, jag kan förstå honom. Inte varit på dagis på tre månader och sen komma tillbaka och måste sitta stilla??? Nää, det ville han inte göra.

 

Charlie sover väldigt dåligt på nätterna vilket resulterar att jag också sover dåligt eftersom det är jag som går upp till honom. Han pratar i sömnen, gråter och gnäller. Det är jobbigt. På kvällarna känns det som att det inte är någon idé för mig att somna eftersom jag ändå kommer att få vakna och gå upp ett antal ggr. Jag brukar väl somna av utmattning runt 2-3 när Charlie sover lugnt igen. Så ska man upp igen kl 7 för att han vaknar tidigt också. Jag hoppas att sömnen blir bättre nu när det blir lite mer rutin i vardagen.

 

På tal om vardagen... jag fick just höra att syrrans bästis kusin ska bli min kurskamrat. Wii, då "känner" man någon i alla fall. Jag var lite fräck och skickade en friend request på FB :) Vore ju trevligt att inte komma till skolan och vara helt vilse. Fastän jag är "vuxen" nu så är jag en liten rädd ettaplättare i själen. Ett känt ansikte skulle göra mycket för mina stackars nerver.

 

Hm.. jag låter ju som ett vrak.

 

Skämt å sido så är det alltid skönt att ha nån slags trygghet i nya miljöer.

 

 

Och nu över till mode.

 

Igår köpte jag ett par ursnygga pumps. Jag blev kär i dem så fort jag såg dem. Eftersom jag har två bröllop att gå på i oktober ville jag ta tillfället i akt och piffa upp mig rejält. Tankarna går i svart klänning och mina fina röda skor. Hoppas att jag kan ha skorna när de kommer för jag köpte dem på Ebay för 388kr inkl frakt från USA. Billigt billigt - CHARTER! (inside joke till P)

 

Så här ser läckerbitarna ut som jag måste lära mig att gå i :)

 

 

Aaahhh... så vackra!

 

 

Ojoj, måste ta en paus och hämta hem Melle från skolan nu.... återkommer....

 

Så där ja, tillbaka. Det hade gått bra för Melle idag.

 

När jag kom hem hade min nya almanacka kommit och den är mycket fin. Jag köpte den på Personlig almanacka på nätet efter ha blivit inspirerad av P som älskar sina hon haft. Man får göra sin egen almanacka med färg, text, personliga datum osv osv. Mycket bra!

 

Nu kom jag ju av mig... mode var det jag pratade om.

 

Nu är jag så inne på skola och ungarnas scheman så jag fortsätter väl att prata om det.

 

Är det bara jag som tycker att det är en himla massa man ska komma ihåg när det gäller skola och dagis!? Är det inte frukt så är det gympapåse, blöjor, extra kläder, leksaksdag, läxa, utflykter osv osv. Sen ska man även komma ihåg att läsa alla lappar som kommer hem OCH komma ihåg vad som står på dem.

 

Med mitt teflonminne fungerar inte det. Ja, men skriv upp då!?... jo men då ska jag ju komma ihåg att titta på pappret där jag skrev upp det jag skulle komma ihåg... förstår ni mitt dilemma!?

 

Nu hör jag i mitt huvud hur Micke skriker "mata in det i iCal!!!!!"

 

Jajajaja... det är väl säkert mycket smidigare att ha det i fånen och att den påminner när det händer nåt speciellt. Men då skulle det ju pipa och påminnas flera ggr om dagen om jag skulle skriva in allt jag ska komma ihåg.

 

Jag har höga förhoppningar på att skolan ska reda upp oredan i min hjärna och det äntligen blir lite ordning där igen. Jag måste rensa upp och lägga all information där det hör hemma för just nu ligger allt i en stor hög i min hjärna. Jag behöver märkta lådor där jag kan stuva undan tankar och information.

 

Ojojoj... men det blir nog bra ska jag se.

 

Nu måste jag lägga ner skrivandet för nu.

 

//Take9


De är äntligen tysta...

Kategori: Allmänt

Inte mycket har hänt sen senast... vi har köpt en bil som är kul att köra. Jag har varit och handlat med P på Maxi, pratat med M om tårtor och klänningar, beställt en klänning som jag ska ha på bröllopet/en i oktober.

 

Jag har beställt min almanacka som förhoppningsvis kommer om en vecka.

 

Idag har vi handlat jag och barnen. Sen käkade vi "lunch" för 30kr för alla tre. Inte illa.

 

Sen åkte vi till Biltema för att köpa en bilstol till Melle. Micke åkte iväg med stolen i morse så nu är den i lilla bilen på stationen.

 

Vi har även hunnit med att inhandla en födelsedagspresent till L som har kalas på söndag.

 

Tänk va mycket man måste tänka på och göra.

 

Om inte jag tänkte på det vem skulle då göra det?

 

Jaja, jag har även hunnit med att få min ersättning idag och jag kollade igenom ekonomin. Pengarna är redan slut. Så kan det gå när man inte har någon inkomst men ändå har en massa utgifter.

 

Jaja... om två år får jag hoppas att jag har ett bra jobb med hyfsat betalt.

 

Diskmaskinen har plockats ur och i och ur och i igen...

 

Nästa vecka börjar Melle i skolan och jag ska skola in Charlie på nya avdelningen på dagis. På onsdag har jag pedikyr inbokat. Måste ju använda presentkortet jag fick för nästan ett år sen...

 

Just ja... på tisdag ska jag på kryddparty hos P. Ska bli trevligt.

 

Nästa helg blir det kalas igen. Kusin T blir tre år. Ska göra maränger till kalasen :)

 

 

Nu sitter vi i soffan och har precis intagit mellanmål. Barnen tittar på Toy story och de är tysssssssta, aaaaah!

 

 

Ska nog slänga mig raklång i soffan jag med när de ändå är tysta.

 

 

 

//Take9


Ja jäklars!

Kategori: Allmänt

Skulle tanka idag.

 

Hamnade bakom en "dam" i en skrotbil.

 

Damen (40+) kunde tydligen inte bestämma sig för var hon skulle ställa sig så hon snigelkör och tar upp två "filer". När jag sen stannar och backar för att komma om henne och ställa mig vid pumpen, jag då backar hon också och blockerar mig IGEN!

 

Tror ni inte då att det kommer en jäkel och kör om henne på insidan och tar "min" pump?????

 

Bara för att damen (säger det mellan tänderna) tydligen har köpt sitt körkort på postorder och inte har någon aning om alls hur man beter sig ute i trafiken.

 

Hetlevrad som jag är (NOT) råkade jag trampa liiiite för hårt på gasen och tjöt iväg till pump nr 1 där en farbror står och har sett hela incidenten.

 

Han tittar på mig där jag sitter och försöker andas lugnt... tittar på mig med glimten i ögat och nickade förstående mot mig som sitter och är otroligt uppretad. Jag skakade uppgivet på huvudet och han log :)

 

Farbrorn vid pump nr1 förstod min frustration mot damen med postorderkörkortet.

 

Det kändes skönt. Att det inte bara var jag som tyckte att hon var en fullkomlig idiot som inte borde få sitta bakom ratten.

 

Jaja... jag kanske inte skulle ha däcktjutit men jag skyller på automatlådan i bilen... och att bilen är så otroligt lättgasad ;)

 

Jag fick bensin i alla fall och åkte vidare.

 

 

Hoppas att tanten tar med sig karta nästa gång och lär sig hur man planerar sin körning.

 

 

 

 

//Take9


I´m so happy

Kategori: Allmänt

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Bilen... det blev inte Kia Picanto utan en Peugeot 107.

 

 

 

En liten loppa :)

 

 

Den är så fin och kändes bra att åka i. Micke fick provköra... det är ju ändå han som kommer att ha den mest. Jag och barnen kommer ju att ha stooora bilen eftersom vi går i skolan. Dvs, jag kommer att lämna och hämta barnen när jag åker till och från plugget.

 

Jag är glad om jag får låna lilla loppan någon gång i alla fall.

 

 

Skitbillig årsskatt var det också, 495kr bara!

 

Tur egentligen att vi kollar ny bil för det fick upp våra ögon lite då vi kollade igenom försäkringar. Vi märkte nämligen att vi betalar hutlöst mycket på vår försäkring på volvon. Nu är det dags att byta för att betala 6000kr/år i skatt är inget vi har lust med.

 

När vi kollade upp ny försäkring kunde vi spara 1000kr/år. DET är mycket pengar tycker jag.

 

 

Men i alla fall så har vi hittat vår andrabil och Micke är glad :)

 

 

Är Micke glad så är jag glad.

 

 

 

 

 

//Take9


Inte idag heller

Kategori: Allmänt

Nej jag tänker inte ödsla den här dagen på minimuffinsar (dvs jag orkade inte ut i värmen och handla ingredienser). Så vi har varit ute i lekparken på förmiddagen. Farmor kom och hämtade Melle för de skulle iväg och umgås lite, kul!. Micke jobbar så jag och Charlie fortsatte att leka tills det var dags för lunch.

 

Efter lunch kom pappa över för jag skulle klippa honom.

 

Jag ringde på en bil som vi ska åka och titta på ikväll. Så bestämde jag och pappa att vi skulle käka hos dem ikväll. Det blir schnitzel... mmmmmm gott!

 

Bilen vi ska titta på är en Peugeot 107 -06. En perfekt liten minibil.

 

Hoppas att den är i önskvärt skick och att den inte är hemsk att köra.

 

Kul kul!!

 

 

Nu till nåt helt annat...

 

Jag har en person i mitt liv som har en mycket stor prövning framför sig och jag ville bara här i bloggen säga att jag verkligen tror på dig. Du kommer att jobba för att nå ditt mål men du kommer att nå dit. Det är nu det gäller. Ditt slit kommer att ge resultat och du kommer inte att ångra dig för resten av ditt liv.

 

 

 

Jag tror på dig!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Minimuffins med topping

Kategori: Tårtor och andra bakverk

Igår hittade jag jättesöta minimuffinsformar på Willys.

 

 

 

 

 

 

 

Jag hade tänkt baka idag men tyvärr kom solen fram och det blev lek i lekparken istället och så städade jag och Melle när vi kom in.

 

Jag funderar lite på vad jag ska göra.

 

Jag gillar pistagesmeten som finns i typ wienerbröd och känner att det vore supergott med pistage och vaniljmuffins.

 

 

Vi får se vad det blir för nå gott i morgon.

 

 

 

 

//Take9

Dessa macaroons

Kategori: Tårtor och andra bakverk

Herregud, vad gav jag mig in på?

 

Bara för att överraska en vän med nåt hon suktat efter länge.

 

 

Jag gjorde macaroons.

 

Förklaring följer:

 

The word macaroon is applied to a variety of light, baked confections, described as either small cakes or meringue-like cookies depending on their consistency. The original macaroon was a "small sweet cake consisting largely of ground almonds" similar to Italian or Moroccan amaretti.

 

 

I grund och botten rör det sig om små marängliknande bakverk med mandelmjöl.

 

 

Här i Sverige är det inte vanligt med mandelmjöl och det finns inte att köpa i en vanlig affär. Jag fick lära mig det den hårda vägen. Det tog 6 butiker innan jag gav upp och köpte med mig två påsar mandlar istället.

 

För att göra en lång historia kort - jag gör inte om det!

 

 

Slutresultatet blev chokladmacaroons med jordgubbsfyllning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Plocka svamp

Kategori: Allmänt

 

 

 

Jag har tagit ner en svampguiden till min iPhone så nu ska det ut och plockas svamp.

 

Måste ha en luftig korg också tydligen.

 

 

Men finns det några svampar i skogarna nu?

 

 

 

//Take9

Sol ute baka kakor inne

Kategori: Allmänt

Idag hade jag faktiskt bestämt redan innan solen bestämde sig för att titta fram, att jag skulle baka. Och det tänker jag göra också.

 

Jag ska baka saker jag inte gjort förut. Det ska bli lite spännande. Jag har ett par idéer som jag vill testa i smakkombination.

 

Därför behöver jag testpersoner för testsmakning av slutresultatet.

 

Personerna finns redan så detta är ingen efterlysning.

 

 

Först måste jag hitta ingredienserna i nån affär... det ska tydligen vara svårt att hitta vissa.

 

 

 

Spännande!

 

 

 

 

 

//Take9


Elektronikförbud

Kategori: Allmänt

Min snart åttaåriga son är så okänslig och otrevlig. När det är folk utanför familjen i närheten beter han sig som en skit helt enkelt.

 

Han är kaxig, uppkäftig och säger elaka saker.

 

 

 

Idag fick han följa med syrran hem och där ska de leka och inte titta på tv eller spela. Ibland gör de det men oftast ska de leka där. Melle vill gärna titta på tv och blir förbannad om han inte får göra det. Då tjafsar han emot och säger saker högt som tex, ah men vaddå... ska man leka med saker som är trååååkiga. Jag vill titta på tv. Uppkäftig, elak och sur. Jag har till och med fått hämta hem honom för att han vägrat att göra nåt för att han inte fick titta på tv.

 

 

IDAG däremot... jag kom dit, ringde på dörren och E kom och öppnade. Det tar alltid tid innan Melle kommer ner och då är det alltid med ögonbrynen så långt ner som möjligt. Sen börjar det.... jag vill inte hem, det är tråkigt hemma, jag får aaaaaaldrig göra nåt roligt, jag får bara titta på tv hemma, här är det roligt. Här finns inte ens nån elektronik. Hemma är det bara en massa elektronik.

 

Det fortsätter i bilen. Hans attityd, kroppshållning, ansiktsuttryck.

 

ALLT hemma är tråkigt.

 

 

 

Min son vet inte vad tråkigt är så nu ska han få veta det.

 

Från och med nu har Melle elektronikförbud. Hans tv, dator, mp3-spelare och allt annat som har med elektronik att göra försvinner (lamporna får han behålla).

 

Han får inte titta på tv här nere heller. Han får inte titta på när jag kör wii på morgonen som han annars alltid göra.

 

Han kan få kottar och pinnar att leka med om han är uttråkad.

 

 

Dags att pojken lär sig att uppskatta allt han har nu.

 

Den attityden han visar oss är inte acceptabel. Man kan ju tro att han har multipla personligheter såsom han beter sig när det är folk i närheten.

 

 

 

 

En timme till får han vara uppe sen är det lampa släckt och god natt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Bara två och en halv vecka kvar

Kategori: Allmänt

Sen börjar jag i skolan.

 

Jag har fortfarande inte hunnit bli nervös. Vet inte riktigt om jag kopplat än eller om det är för att det inte är sååå nära än. Blir nog sjukt nervös kvällen innan. Tur att skolan inte är så stor så man inte hittar i alla fall.

 

Ungarna har en och en halv vecka kvar av sitt sommarlov sen börjar Melle i åk2 och Charlie byter avdelning på dagis till stora barnen.

 

Vi har inget planerat för resten av tiden men det blir väl nån utflykt till hoppas jag.

 

Jag ska fortsätta att rocka ring på wiibrädan på mornarna så fläsket ryker. Vill ju gärna känna mig ok inför hösten.

 

 

 

Nu på lunchen ska vi ut och käka mat på landet och sen sticker jag och Micke och ska prova bil. Nu är det Fiat Punto som är på tapeten. Tre bilar finns här i stan och vi ska försöka hinna titta på dem allihopa.

 

 

Kul kul!!!!

 

 

 

 

//Take9

 


Hihi... penisbilen i snopptorp

Kategori: Allmänt

Jag och Micke sitter och tittar på bilar och jag hittade en så söt Micra.

 

Det roligaste var ju att regnr var PNS och i mitt lilla snuskiga huvud blev det PENIS, så klart. Jag kollade var bilen fanns någonstans och skratt nr 2... bredvid ett område som heter Snopptorp.

 

 

 

Jag dööööör av skratt.

 

 

 

Synd att bilen gått för långt annars hade jag velat ha den bara för att.

 

 

 

 

 

//Take9


Ibland regnar det

Kategori: Allmänt

Och då ser det ut så här.

 

 

 

 

//Take9

Jävla skitskalle till bilhandlare

Kategori: Allmänt

Jag kollade på Blocket och hittade en KA som jag kollade upp.

 

 

Eftersom jag alltid vill ha kött på benen innan jag ringer på bilar kollade jag upp på transportstyrelsen om det var nåt skumt med bilen och SJÄLVKLART var det ju det.

 

I annonsen står det att bilen gått 13700MIL och enligt senaste besiktning som transportstyrelsen fått uppgifter om har bilen i själva verket gått 22580!!!!!!!!!!

 

Bara för att jag är så muckig idag så ringer jag idioten och konfronterar annonsens felaktiga uppgifter.

 

 

 

Jag TJEJ, ringer och pratar om en bil. Det kan ju inte bli mer än "lilla gumman-svar" från tomten.

 

Med alla uppgifter framför mig ringer jag och frågar om bilen. Trevlig till en början och len som sammet på rösten, hade han, tomten.

 

Sen när jag tog upp mätarställningen han ljugit om kom alla bortförklaringar och dumförklaringar gentemot mig, tjejen som frågar om en bil.

 

Först var det så att alla Fordbilar stannar på 9000mil och sen börjar om från 0 igen och då måste man skriva upp när de slår om och sen räkna ihop alla omslag för att få reda på mätarställningen!? Jag LOVAR han sa så!!!!!!

 

Nästa bortförklaring var att transportstyrelsen skrev i KILOMETER inte i MIL och bilen hade bara gått 2258 MIL. Men han själv hade skrivit 13700MIL i annonsen.... jag tog självklart upp det...

 

Han körde de bortförklaringarna om och om igen och sa "snälla du" "du förstår inte" och så vidare....

 

 

Till slut sa jag åt honom att bara för att jag är tjej är jag inte dum i huvudet. Jag KAN bilar och det är inte JAG som inte förstår.

 

 

Han kan behålla sin bil och jag tycker synd om personer som handlar från den sk bilhandlaren.

 

 

 

 

Nä, det är tur att man kan kolla upp både bilar och tidigare ägares uppgifter på transportstyrelsens hemsida innan man ringer och hamnar hos klåpare som tomten på Bäckby. (OBS INTE MELLINGER)

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Bil eller?

Kategori: Allmänt

Ja vi har ju haft ett par bilar genom åren... ibland en åt gången, ibland två åt gången.

 

Det går lite i vågor hur vi känner att vi behöver eller vill ha en extrabil.

 

När jag träffade min man hade han en Nissan Datsun som byttes ut mot en beige Volvo 240 med grön huv. Då hade inte jag körkort så jag besparades de bilarna.

 

Han fick en Toyota Celica av sin mormor som byttes ut till en Fiat Brava. Det var en röd fin bil som jag gillade jättemycket. Den var bensinsnål, rymlig men ändå relativt liten och behändig att köra. När jag tog körkort köpte jag en röd Nissan Micra -88 för 6000kr. Den gick som en klocka. Visst hade jag ett akvarium i ena strålkastaren men det var bara charmigt tills jag fick nedslag på besiktningen :) Min micra startade i alla väder. Den var min lilla skrotbil tills jag blev gravid och ville köra säkrare. Jag sålde min micra för 3000kr efter två år.

 

När Melle föddes blev tyvärr Bravan för liten, med tanke på vagn och allt. Så vi sålde den och köpte en Ford Focus kombi istället. Det var också en bil jag tyckte mycket om. Den var jätteskön att köra.

 

Vi utökade med en Renault Clio som jag inte var nöjd med alls. Tyvärr gjorde vi inte testet hos motormännen och märkte inte förrän det var för sent att bilen skakade på nåt sätt när man körde i typ 70-80. Sen gillade jag inte tyget på sätena som man liksom fastnade i. Jag kände mig fast i den bilen.

 

När Focusen började bli till åren (för oss) bestämde vi oss för att sälja den och vi hade suktat efter Volvo V50 automat ett tag så en sån fick det bli. Rolig bil att köra men inget för en småbarnsfamilj. V50 är som en stor bil utanpå men liten inuti. Snygg som tusan men lät burkig när man körde fort. Men jag älskade alla finesser vår bil hade. Den var en företagsbil tidigare maxad med skojigheter som telefon osv. Men man kan ju inte få allt här i livet så vi beslöt oss för att sälja båda bilarna och byta upp oss till en V70.

 

Jag hittade en i Stockholm så jag och pappa åkte dit och provkörde. En mycket fin mjölkig silverfärg och även den hade varit företagsbil tidigare. Dock ingen telefon :(

 

Den bilen har vi fortfarande kvar och nu snurrar tankarna om en liten mini bil, som andrabil. Maken är sugen på en KA och jag gillar den nyare Fiestan och Micran. Men ska vi utöka med en till bil ska den granskas in i minsta detalj och provköras inte bara en gång utan många. Jag ska inte låta min impulsivitet ta överhand och haffa det första bästa. Här ska det tänkas efter noooooga innan. Det är ju inte gratis att köpa och äga bil.

 

Men det roligaste är ju att titta på bilar och leta fram dem bästa till det bästa priset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


En bild säger mer än tusen ord

Kategori: Allmänt

 

//Take9

Demon child

Kategori: Allmänt

För alla er som inte tror på att jag har ett demonbarn.

 

Här kommer bildbeviset.

 

 

 

 

 

//Take9

Jag önskar

Kategori: Allmänt

Jag önskar att vi gjorde mer saker som en familj.

 

Jag önskar att vi åkte på utflykter och till nya ställen där vi inte varit förut.

 

Jag önskar att alla i familjen skulle vilja göra sånt tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Lördag och inget planerat

Kategori: Allmänt

Inte för mig i alla fall... Micke skulle träna och åka till återbruket sa han igår så bilen är paxad. Och jag har Charlie att roa.

 

Just nu har vi vår dagliga förmiddagsträning med wii-brädan. Charlie golfar som vanligt. Hoppas att det bara håller sig till Wii det där med golfen och att han inte bestämmer sig för att ta det på riktigt också. Golf är ingen sport som jag har mycket för. Visst om man är ensam och inte har någon att ta hänsyn till. Då är det säkert skönt att vara ute så pass länge som man är när man golfar. Men har man respektive och familj är det döden.

 

Fast det är väl olika i alla familjer antar jag. Jag hör bara från två håll i min bekantskapskrets och den ena är extrem och jag har sagt det så många gånger att jag inte förstår hur personen i fråga han tolerera en sån hobby som tar så mycket tid från deras liv tillsammans. Men men... det kommer en vinter.

 

Jag hoppas i alla fall inte att Charlie tar det till sån överdrift.

 

 

 

Men å andra sidan hoppas jag att han har någon hobby som inte rör datorer eller tv så han kommer ut och träffar folk och blir lite social och ingen soffliggare.

 

 

 

Nehepp, dags för mat antar jag... mat hit och mat dit...

 

 

 

Negativa huset har en låååååång dag framför sig. Det kanske är bättre med vardagar ändå.

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Helgen är här

Kategori: Allmänt

Inte för att det spelar nån roll för mig som ändå har helg hela veckan... den enda skillnaden är väl att Micke inte jobbar.

 

Jag i alla fall sett till att Melle har nåt skoj att se fram emot i morrn. Han ska följa med moster till Munktorp.

 

 

Jag får väl se vad jag kan roa mig själv och Charlie med i morgon. Inte för att det är min uppgift att underhålla honom när vi är lediga båda två och jag skulle helst av allt bara få släppa allt och dra härifrån.

 

Så jäkla less är jag nu.

 

 

 

 

Jäkla skitsommar.

 

 

 

Det har INTE varit skönt att ha barnen hemma så här länge. Sen får alla "duktiga" mammor säga va *piip* de vill om att barnen ska vara hemma med sina föräldrar. Jag skiter fullständigt i dessa åsikter och anser att barnen har mycket roligare att få vara på dagis/fritids även ett par veckor under sommaren.

 

 

Man ska inte behöva gå varandra på nerverna till den grad att man bara går och är sur och irriterad hela tiden.

 

 

Aktivera dina barn, hör jag titt som tätt.... jag tänker inte släppa lös mina åsikter om det. Det enda jag säger om det är att ha en åsikt efter fakta.

 

 

Det är i alla fall skönt att höra andra mammors liknande känslor och åsikter och att man inte är ensam om att känna på detta vis. Men så har ju dessa mammor barn i samma ålder som mina också. Är man inte i samma sits tror jag inte att man kan sätta sig in i hur det känns ibland.

 

 

Och ja, jag skriver ut här i bloggen alla negativa känslor just för att få det ur mig. Jag skriver även de positiva men de sticker inte i ögonen som de negativa därför märks de inte. De positiva blogginläggen väcker inte samma känslor som de negativa. En del känner *Guuud så skönt att det är fler som har det som jag* . Det är skönt att veta att man inte är ensam med att känna sig värdelös och kvävd.

 

*andas in..... andas ut*

 

 

 

 

Snart ska lilldemonen läggas för natten och vi vuxna ska väl äta fredagsmat antar jag.

 

 

 

 

 

//Take9


Irritation

Kategori: Allmänt

Andra dagen i rad när jag går upp och är irriterad redan från start. Kan det vara för att jag tvingas att gå upp och folk medvetet går in i sovrummet och låter dörren stå öppen så att jag ska störas av oljudet utanför!?

 

Det har en stor del i mitt humör.

 

Men även det ständiga tjivandet mellan bröderna.

 

Igår när Melle inte var hemma var det sååååå skönt. Lugnt och stillsamt. Charlie var snäll och go, inget skrik. Nu börjar det redan på morgonen.

 

Ska jag behöva skicka ut Melle ur huset för att få lite lugn och ro? Charlie kan jag ju inte skicka ut. Han är för liten för att vara ute ensam.

 

Jag längtar till skolan och dagis.

 

 

Idag ska jag bjuda pappa på lunch på IKEA. Hans val av ställe... vet inte varför han valde IKEA men men...

 

 

IKEA it is!

 

 

 

 

 

 

 

 

//Take9


Äsch då...

Kategori: Allmänt

Jag hade ju hoppats på ett hav med olika bakelser att välja mellan. Blev så innerligt besviken på utbudet. Det fanns typ fem sorter och självklart de allra vanligaste så som budapest, prinsess, blåbärsbakelse, bananbakelse och sen nåt socker"fritt".

 

Suck och stöööön... en bananbakelse (tråk) blev det.

 

 

 

 

Jag hann visst inte ta kort innan den massakerades.

 

Köpte även en kaffe som jag inte drack upp för den smakade skit.

 

Jag tänker inte sätta betyg på Brynolf Bagare för jag vill inte vara elak.

 

 

Med ett icke tillfredsställt bakelsesug åkte vi vidare till Nordik, Rusta och sen IKEA. Micke hade ju skickat med mig en lista på grejer han ville ha till datarummet. Nu ska det bli fint (hoppas jag).

 

Jag vill INTE vara med på det så jag hoppas att han klarar det själv.

 

På vägen hem åkte vi förbi McD och köpte milkshake och pratade om Stockholm och hur svårt det är att skaffa nya vänner.

 

Melle är bortrövad till Björnön av min syster. Jag ringde och skällde lite på henne så nu kommer han hem, kl 21.30. De hade haft picknick och lekt på stranden i vattnet. Han kommer att sova gott inatt.

 

Jag ska spendera kvällen i soffan som vanligt.

 

 

 

Skönt!

 

 

 

 

//Take9


Smakar det så....

Kategori: Allmänt

...blir jag glad ;)

 

 

Jag och Petro ska åka till Brynolf Bagare och prova bakelser. Eller prova och prova... vi ska köpa bakelser och ÄTA DEM!! MOAHAHAHHA!!!

 

 

Oj, sorry!

 

Sen ska vi till Hälla shopping och kaaaaanske hinner vi in på IKEA också.

 

Micke ska skriva en lista som jag ska få inhandla på IKEA.

 

Jag är glad :P

 

 

 

 

Bild på bakelserna kommer ikväll.

 

 

 

//Take9


Det eviga skrikandet

Kategori: Allmänt

Jag har två barn som skriker åt varandra, åt mig (Charlie), åt allt som går fel osv osv.

 

 

Behöver jag säga att jag är så innerligt trött i öronen och huvudet nu.

 

 

 

 

 

Jag behöver semester från mina barn.

 

 

 

 

//Take9


Sugen på Tango

Kategori: Allmänt

Läste på Ms blogg att de varit och fikat på Elsa Andersson konditori i Norberg och blev så sugen på att åka dit.

 

Haffade snabbt svägerskan på FB och bestämde att vi skulle dra med svärmor på fika i helgen.

 

Jag blev grymt sugen på Tangotårta och här kommer receptet på den.

 

Bilden är lånad från Elsas hemsida

 

 

 

Tangotårta

500 gr mandelmassa

3 ovispade äggvitor

2 dl vanilj eller marsankräm

Ca 4 dl vispgrädde

1 burk ananas (ca 450 gr)

Till garneringen:

1.5 florsocker 1 msk vatten

vispgrädde, ananasskivor, röda cocktailbär

 

Grovriv mandelmassan och blanda den  med äggvitorna till bredbar konsistens.

Markera på bakplåtspapper 2 runda bottnar med ca 26cm diameter. Bred ut smeten på papperet.

Grädda i ca 200 graders värme tills de blivit svagt gulbruna. Lossa dem när de kallnat. Bred ut vaniljkrämen på den understa botten. Låt ananasskivorna rinna av. Finhacka ca 4 av dem och blanda med nyvispad grädde.

Vill du använda grädde till garnering så ta undan den först. Bred ut ananasgrädden ovanpå vaniljkrämen och lägg på botten nr 2. Gör glasyr av florsockret och vattnet och bred ut den ovanpå. Dekorera sedan med resterande ananasskivorna i bitar, bär och grädde.

(Om tårtan får stå ett dygn i kylen så blir den bara saftigare)

 

 

 

 

//Take9

 

Inte bara ett tv-spel

Kategori: Allmänt

Wii Fit är en mycket bra "regnväders-inomhus-syssla".

 

Barnen tränar sin balans, utthållighet, hjärna och simultankapacitet.

 

De rör sig hela tiden när de cyklar, springer, rockar rockring, åker skateboard, kastar snöboll och svingar på golfbanan.

 

Killarna har varsin gubbe och de turas om att spela.

 

Melle kör även ett matematiskt spel där man ska vicka rumpan på bollar med siffror på. Siffrorna ska plussas ihop till en viss summa. Klarar man det får man nya siffror.

 

 

Som sagt.

 

Wii Fit Plus roar uttråkade barn.

 

 

Wii Fit Plus får full pott 5 ♥

 

 

//Take9


Nä jag vet inte

Kategori: Allmänt

Vi har kollat på hus i Stockholm men inget har fallit mig i smaken.

 

OM jag inte får ett jobb här i Västerås efter studierna måste jag söka utanför stan. Då är Stockholm staden som gäller eftersom Micke jobbar där. Och OM jag får ett jobb i Stockholm kommer vi att leta hus där.

 

Jag vet inte vad jag tycker om det.

 

Är det värt att släppa vänner, familj och allt man vet bara för ett jobb?

 

Är det rätt att ta barnen från skola, vänner och släkt?

 

 

 

Jag får redan ångest och vill börja gråta.

 

 

Jag gillar Stockholm som stad att åka till som en utflykt eller shoppingresa men att bo där?

 

Att inte bo i Västerås där jag är uppfödd och har praktiskt taget allt, hela mitt liv, mina minnen....

 

 

Shit va dramatisk jag blev.

 

Jag har två år på mig och två praktiktillfällen att försöka få in en fot på ett företag här i Västerås så vi slipper flytta till nåt som är både mindre och sämre än det vi har nu för dubbelt så mycket pengar.

 

Jag måste göra allt för att kunna stanna kvar.

 

 

Jag är inte stark nog att lämna alla och hamna i en ny stad alldeles ensam utan familj och vänner. Det osar depression och ensamhet om det långa vägar.

 

 

 

Men det är ju alltid kul att titta på fina (dyra) hus och drömma lite...

 

 

 

 

//Take9

Astro Boy ♥♥♥♥

Kategori: Allmänt

 

Tittade på film med Melle.

 

Astro boy handlar om en robot, gjord för att ta professor Tenmas döde son Tobys plats.

 

Det är en mycket fin film som självklart fick mig att fälla tårar.

 

 

Jag kan absolut rekommendera den för barn men även för vuxna.

 

 

Astro Boy får 4 av 5 ♥

 

 

 

//Take9

Dålig sömn

Kategori: Allmänt

Inatt har jag sovit så oroligt när jag väl sovit.

 

Först somnade jag jättesent eftersom Charlie vaknade och skrek titt som tätt. Sen när jag väl somnade väcktes jag igen av en incident som gjorde mig lite uppskakad så jag vågade inte somna om. Skriver inte vad här.

 

Jag pratade med barnen i morse när de vaknade och de gick med på att hålla sams och spela Pokémon och jag fick sova lite ostört.

 

Jag har sån träningsvärk i ena vaden och i hela midje/magregionen efter igår. Det är lite kul. Men synd att jag inte stretchade vaden mer. Det gör oooont när jag går.

 

Vi käkade rester till lunch och såsen var till och med godare idag.

 

Barnen ska få varsin bulle efter maten.

 

 

 

Nä, fy va jag är mossig.

 

 

 

 

 

 

//Take9


Yummi!

Kategori: Tårtor och andra bakverk

Jag glömde inte bullarna...

 

Smakade en och den var mycket lyckad.

 

Jag måste ju smaka det jag bakar och lagar innan någon annan äter det... det vore ju pinsamt att bjuda på nåt som smakar skit.

 

Men som Gordon säger, en kock smakar alltid sin mat, under tiden han lagar och även resultatet. Hur ska man annars veta när det är färdigt.

 

 

God natt!

 

 

 

 

 

//Take9


Efterlängtat besök och bullbak

Kategori: Allmänt

Idag hade jag bara en sak planerad och det var att åka till P på fika. På vägen dit ringer telefonen och jag ser att det är brolle!!!! :) Happy happy!!!

 

Det var säkert över ett år sen vi pratade med varandra och det har känts. Jag blev överlycklig för han har ju varit där varje dag i flera flera år och det har varit tomt utan honom. Han och familjen var i Västerås och vi bestämde att de skulle komma över på eftermiddagen. Jag bjöd på en enkel spaghetti med sås till middag (det är ju inte jag som är kock ;-)  )

 

Vi drack kaffe på altan medan ungarna brottades i studsmattan. Nu är det förbjudet för studs när de är flera om en studsar ska de andra sitta i mattan. Och stora barn får inte studsa när de små är innanför skyddsnätet. Men som sagt... de brottades alla fyra.

 

Ungarna tröttade ut varandra och det var dags för hemfärd.

 

Charlie var så trött att han grinade sig igenom toabesök, dusch och nattning.

 

 

Nu står jag och bakar bullar. Micke har ju börjat jobba igen efter semestern, så jag tänkte att det var dags att skicka med honom lite fikabröd igen.

 

 

Men den här gången ska jag INTE glömma bullarna i ugnen som jag råkade göra förra gången.

 

 

 

Det har varit en bra dag. Jag är trött men glad. Blir nog tidig kväll ikväll.

 

 

 

//Take9


Träning och kost

Kategori: Allmänt

Jag hatar träning och älskar mat... ingen bra kombination har jag märkt på kroppen. :(

 

Jag vet att man kan äta god nyttig mat men då krävs det ju någon som kan laga den åt mig också eftersom jag inte gillar att laga avancerat och efter recept.

 

Det ska gå fort och lätt... som idag... jag micrade broccoli och kryddade med champinjonkrydda. Inte för att det är en bra kost men bättre än nudlarna som barnen ville äta. Det är så svårt att veta vad som är bra och inte. Alla tillbehör är ju tydligen ajja bajja, som tex potatis, pasta och ris. Visst kan man äta sallad och råkost men, nä jag vet inte... Det begränsar ju matlagningen så mycket.

 

Sen vill man ju att barnen ska äta allt... då blir det till att laga två olika rätter för jag vill inte äta allt de äter.

 

Sen har vi Micke också... ytterligare en person som inte vill laga mat.

Allt ligger på mig alltså.

 

Och så har vi det här med träningen. Jag har skaffat träningskort som inte börjat gälla än. Jag ska boka in en tid med tränare för att få hjälp att börja. Sen kommer problemet... jag ska ta mig till gymmet. Redan där vet jag att jag kommer att gå ett par gånger och sen kommer det rinna ut i sanden. Det har hänt förut och jag kommer att få kämpa med mig själv för att klara av det. jag behöver någon som drar med mig, INTE någon som sparkar mig i arslet. Då sparkar jag själv bakut som en åsna och vägrar istället.

 

Idag tog jag fram Wii-brädan igen för det har jag hemma och kan träna dagligen utan att behöva åka iväg. Behöver inte skaffa barnvakt ta tid fram och tillbaka. Det ger säkert inte alls samma effekt som att svettas på gymmet men det är i alla fall mer än att sitta och fläska i soffan.

 

Jag vill gå ner minst två klädstorlekar till i höst.

 

Får väl se om det går.

 

 

//Take9


Lite bilder...

Kategori: Allmänt

Uuuuh va jag har tråkigt... och så har jag ont i huvuvet också.

 

Tittade lite på foton och här kommer ett axplock, enjoy!

 

 

 

Melle hittade en gammal mössa...

 

Gizmo värmer Melles kudde

 

Killarna wii-boxas

 

Charlies första dag

 

Kärlek

 

Snyggast!

 

Shit va kallt!!

 

Släktdrag

 

Melle på 4-hjulingen

 

Bröllopsresa Mallorca

 

Skööönt

 

Glass och drink

 

Ny frisyr (gammal nu)

 

I McD-tunnel på möhippan

 

Okey... måste vara ett släktdrag....

 

Till och med hunden....

 

 

 

 

//Take9

Blöjavvänjning

Kategori: Allmänt

Nu ger vi upp!!!

 

 

Charlie är helt enkelt inte mogen att sluta med blöja nu. Det spelar ingen roll om dagis "önskar" att han skulle vara blöjfri när han börjar nya avdelningen i höst. Jag tänker inte stressa och tvinga honom mer.

 

Varenda gång det är dags för toaletten blir det bråk och gråt.

 

Han vägrar. Han vill inte sätta sig på toaletten. Han vill inte kissa på befallning.

 

Inte känner han själv heller när han är kissnödig. Vi går igenom minst 6 par kalsonger och byxor per dag. Vi får även torka upp pölar varstans i huset eftersom han inte ens märker när han kissar.

 

Jag orkar inte bli arg varenda gång han kissat på sig. Jag orkar inte tjata om toalettbesöken var och varannan sekund.

 

 

 

So what om han inte är blöjfri än... han är nyss tre år fyllda. Det är ju inget fel på honom bara för att han använder blöja fortfarande.

 

 

 

Nä, dagis får helt enkelt ta honom som han är. Han är inte mogen än.

 

 

 

 

 

//Take9


Datarummet

Kategori: Allmänt

Vi har ett datarum som är mörkt, trångt, stökigt, överfyllt med en massa prylar som jag inte vet vad det är egentligen för jag orkar inte ens titta på det.

 

Micke sitter med ryggen emot mig när jag sitter där uppe.

 

Hela rummet är otrevligt och obehagligt.

 

Jag trivs inte där inne för fem öre.

 

Förstår inte alls hur Micke kan sitta där inne så mycket som han gör. Jag skulle må dåligt och känna mig klaustrofobisk.

 

 

 

Nä usch för datarummet!

 

 

 

 

//Take9


Bröllopstårta

Kategori: Allmänt

Jag har fått äran att göra en bröllopstårta i höst.

 

När jag fick frågan blev jag först jätteglad men det förvandlades till panik och skräck inför dagen. en bröllopstårta för mig ska ju vara helt perfekt. Man vill ju inte vara den som förstör något så viktigt den bästa dagen i någons liv (typ).

 

Jag pratade med den framtida bruden och hon skällde lite på mig. Jag har för höga krav på mig själv, sa hon. Hon ville gärna ha en tårta som var personlig och om det skulle knasa sig lite så skulle det inte vara världens undergång.

 

Weeeeee......

 

Eftersom bröllopet är en fredag och jag går i skolan så bestämde vi att vi skulle bygga tårtorna tillsammans dagen innan. Sen dekorerar jag dem.

 

Det ska bli så roligt att göra tårtorna tillsammans.

 

 

Sen är jag även stolt att få det förtroendet.

 

Det är stort och även en bekräftelse på min kunskap och skicklighet.

 

 

Jag hoppas att jag kan leva upp till mina egna förväntningar.

 

 

 

//Take9