Sugen på Tango
Kategori: Allmänt
Läste på Ms blogg att de varit och fikat på Elsa Andersson konditori i Norberg och blev så sugen på att åka dit.
Haffade snabbt svägerskan på FB och bestämde att vi skulle dra med svärmor på fika i helgen.
Jag blev grymt sugen på Tangotårta och här kommer receptet på den.
Bilden är lånad från Elsas hemsida
Tangotårta
500 gr mandelmassa
3 ovispade äggvitor
2 dl vanilj eller marsankräm
Ca 4 dl vispgrädde
1 burk ananas (ca 450 gr)
Till garneringen:
1.5 florsocker 1 msk vatten
vispgrädde, ananasskivor, röda cocktailbär
Grovriv mandelmassan och blanda den med äggvitorna till bredbar konsistens.
Markera på bakplåtspapper 2 runda bottnar med ca 26cm diameter. Bred ut smeten på papperet.
Grädda i ca 200 graders värme tills de blivit svagt gulbruna. Lossa dem när de kallnat. Bred ut vaniljkrämen på den understa botten. Låt ananasskivorna rinna av. Finhacka ca 4 av dem och blanda med nyvispad grädde.
Vill du använda grädde till garnering så ta undan den först. Bred ut ananasgrädden ovanpå vaniljkrämen och lägg på botten nr 2. Gör glasyr av florsockret och vattnet och bred ut den ovanpå. Dekorera sedan med resterande ananasskivorna i bitar, bär och grädde.
(Om tårtan får stå ett dygn i kylen så blir den bara saftigare)
//Take9