TakeNine

Sökte för åderbråck - fick diagnosen Hypertyreos...

Världens godaste soppa

Kategori: Allmänt

Idag var jag med Charlie hos tandläkaren direkt på morgonen. Det gick väl sådär... han satt i stolen men blev livrädd när den började åka uppåt, så det gick inte. Sen blev han rädd för lampan som hon drog fram över huvudet på honom. Då ville han inte sitta i stolen mer. Jag fick lov att muta honom med spel på min mobil bara för att han skulle öppna munnen så att JAG skulle få räkna.

Jag menar... först skrämmer de upp ungen, sen ska han öppna munnen för läskiga krokar???? Nej nej nej... det gick han inte med på. Men med mutan kunde vi i alla fall räkna tänderna.

 

När jag lämnat honom på dagis åkte jag ut till Johanna för lite projekt- och HotCalc-plugg.

 

Fasen, vår grupp är riktigt effektiv och funkar skitbra ihop.

 

Johanna bjöd på världens godaste soppa med kräftstjärtar. Riktigt riktigt god var den.

 

Här är receptet. Testa den för ni kommer inte att ångra er!

 

Till fyra personer behövs:

2 msk margarin

2-3 finrivna morötter

2 msk vetemjöl

8 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar

400 g kräftost (osten ger mycket sälta, så byt ut lite av osten mot mer creme fraiche om du vill ha en mindre salt soppa)

2 dl creme fraiche

1 burk kräftrumpor i lag

svartpeppar

dill

Gör så här:

Fräs de rivna morötterna i smör och strö över vetemjöl. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar och svartpeppar. Låt soppan puttra i cirka tio minuter och rör om med jämna mellanrum. Tillsätt mjukosten, creme fraiche, dill och låt småkoka ytterligare fem till sex minuter. Häll i kräftrumporna och smaka av.

 

Den kommer jag att göra många många gånger. Ska bjuda över en bästis också som gillar fiskmat också. Det var länge sen hon var här och åt hos mig :)

 

Jag hämtade barnen tidigt idag eftersom Micke inte kan hämta och jag jobbade idag. Åkte ner på stan till kl fyra för en visning... sen höll jag på att komma försent till andra visningen på östermälarstrand pga långa köer för att komma ut ur stan. Men med tung fot kom jag fram i tid.

 

Nu är jag hemma i alla fall och har fått i mig lite mat. Skönt med lite värme för det var rätt kallt ute ändå.

 

I morgon har vi bara halvdag i skolan så jag åker och lämnar barnen på morgonen sen tänker jag faktiskt krypa ner under täcket igen och snooza. Hoppas bara att Micke ligger kvar så sängen håller värmen tills jag kommer hem.

 

 

//Take9


Kommentarer


Kommentera inlägget här: